0

I have tried to connect sitecore 8.1 update 1 with salesforce as per document in https://marketplace.sitecore.net/Modules/Salesforce_Connect_Module.aspx and referring http://sitecorestudy.com/?p=167 . But frequently getting the error shown below.

I have double checked the credentials and token values.

ERROR Sitecore.Salesforce *** Could not create configuration. Provider name:salesforce Exception: System.Reflection.TargetInvocationException Message: Exception has been thrown by the target of an invocation.

Source: mscorlib at System.RuntimeMethodHandle.InvokeMethod(Object target, Object[] arguments, Signature sig, Boolean constructor) at System.Reflection.RuntimeConstructorInfo.Invoke(BindingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture) at Sitecore.Reflection.ReflectionUtil.CreateObject(Type type, Object[] parameters) at Sitecore.Configuration.Factory.CreateFromTypeName(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert) at Sitecore.Configuration.Factory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert, IFactoryHelper helper) at Sitecore.Configuration.Factory.CreateObject(String configPath, String[] parameters, Boolean assert) at Sitecore.Configuration.Factory.CreateFromReference(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert) at Sitecore.Configuration.Factory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert, IFactoryHelper helper) at Sitecore.Configuration.Factory.GetInnerObject(XmlNode paramNode, String[] parameters, Boolean assert) at Sitecore.Configuration.Factory.AssignProperties(XmlNode configNode, String[] parameters, Object obj, Boolean assert, Boolean deferred, IFactoryHelper helper) at Sitecore.Configuration.Factory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert, IFactoryHelper helper) at Sitecore.Salesforce.SalesforceProvider.GetConfiguration(String providerName)

Nested Exception

Exception: Sitecore.Salesforce.Client.Exceptions.SalesforceAuthException Message: authentication failure Source: Sitecore.Salesforce.Client at Sitecore.Salesforce.Client.Security.AuthenticatorBase.Authenticate()
at Sitecore.Salesforce.Client.SalesforceClient.UpdateToken() at Sitecore.Salesforce.Client.SalesforceClient..ctor(HttpClient httpClient, IAuthenticator authenticator)

Salesforce Account used is developer account and followed all steps in document. Any help will be appreciated

1

Please check if the OAuth token request URL (TokenRequestUri) is hard-coded as https://login.salesforce.com/services/oauth2/token and if you are using a sandbox instance of Salesforce there are possibilities that the calls for the tokens are failing.

A similar issue is reported and answered by Vasiliy Fomichev on https://community.sitecore.net/developers/f/7/t/3135

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.