8

After migrating from Sitecore 8.0 update 3 to Sitecore 9 update 1 using Sitecore Express Migration Tool 3.1, I have completed:

  • Rebuild search index
  • Rebuild link databases
  • Deploy marketing definitions

Profile is migrated to Sitecore 9 too but profile card and pattern card value always show 0 although raw value has value.

enter image description hereenter image description here

I tried updating the Profile Card value and save but it still shows a value of 0. I tried creating a new profile and that works fine. The item is tracking with this profile can't select profile card although raw value still has value :

enter image description here enter image description here

I don't see any reference item for this profile either. It should be using a lot of items on tracking field:

enter image description here

Any suggestion about this issues?

  • Anything in the logs? Can you compare your webroot to the vanilla Sitecore 9.0 Up 1 webroot. Are any Sitecore files or dlls different? – Chris Auer Jun 30 '18 at 20:51
  • Can you set profile cars on vanilla Sitecore 9 and compare raw values with your migrated values. Can you also compare raw values between old site and upgraded one? – Peter Procházka Jul 1 '18 at 17:59
  • @ChrisAuer I got some errors on log : 9776 10:34:01 ERROR Evaluation of condition failed. Rule item ID: Unknown, condition item ID: {E00DB4F0-B206-4544-AD90-25D201CFB62C} Exception: System.Exception Message: The profile definition does not exist - Visitor Type Source: Sitecore.Analytics at Sitecore.Analytics.Tracking.VisitProfiles.get_Item(String profileName) – Cuong Nguyen Jul 2 '18 at 3:11
  • In addition, Raw value had the same between all versions – Cuong Nguyen Jul 2 '18 at 3:13
  • 1
    Can you please navigate to https://[YOUR_SITE]/sitecore/admin/DbCleanup.aspx, select "master" and then "Rebuild Descendants" and press "Execute Cleanup" button. I think you have a ad profile or missing value. – Chris Auer Jul 2 '18 at 15:15
10

The issue you have is that one or more of your profiles are corrupt. Either by renaming or deleting. Everything internal to Sitecore profiling works off of names, not profile keys item or pattern card item IDs.

The way to solve this is to clean up the names/items in the database. To do this navigate to https://[YOUR_SITE]/sitecore/admin/DbCleanup.aspx, select "master" and then "Rebuild Descendants" and press "Execute Cleanup" button. That will put everything back in line.

  • 1
    you are my saviour brother, spent days trying figure out why my profile wasnt updating and this fixed the issue....THANK YOU – Joel Min Jan 16 '19 at 1:03
  • 1
    Glad to help. I actually got this one from support when I had the same issue. I wish analytics ran off of IDs. – Chris Auer Jan 16 '19 at 1:14

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.