1

I just installed a fresh instance of Sitecore Commerce 9.0 Update 1 and then start to play with Habitat Home (content and commerce). After installing all stuff when I go to the Content Editor under Sitecore/Commerce/Catalog Management/Catalogs I can't see the catalog but in Business Tools it is loaded correctly.

For fixing this I'm trying to delete Delete Data Templates, Refresh Commerce Cache and then Update Data Templates. But when I trying to do the Update Data Templates I'm getting following error:

enter image description here

An error occured System.Reflection.TargetInvocationException: Exception has been thrown by the target of an invocation. ---> System.ArgumentNullException: Value cannot be null. Parameter name: key at System.Collections.Concurrent.ConcurrentDictionary`2.ContainsKey(TKey key) at Sitecore.Commerce.Engine.Connect.DataProvider.CatalogRepository.GetEntityView(String sitecoreId, String viewName, String forAction, String itemId) at Sitecore.Commerce.Engine.Connect.DataProvider.Templates.CatalogTemplateGenerator.BuildCatalogTemplates(Database database) --- End of inner exception stack trace --- at System.RuntimeMethodHandle.InvokeMethod(Object target, Object[] arguments, Signature sig, Boolean constructor) at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.UnsafeInvokeInternal(Object obj, Object[] parameters, Object[] arguments) at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.Invoke(Object obj, BindingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture) at Sitecore.Reflection.ReflectionUtil.InvokeMethod(MethodInfo method, Object[] parameters, Object obj) at Sitecore.Jobs.JobRunner.RunMethod(JobArgs args) at (Object , Object[] ) at Sitecore.Pipelines.CorePipeline.Run(PipelineArgs args) at Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args, String pipelineDomain) at Sitecore.Jobs.Job.DoExecute() at Sitecore.Jobs.Job.ThreadEntry(Object state)

Any thoughts?

Thanks!

  • Do you see any errors in the logs of the commerce roles or identity server? – Jonne Kats Jul 5 '18 at 12:48
  • Yes. ERROR ClientCertificateValidationMiddleware: Certificate with thumbprint 75CC32EE7EE031DCC2E52838F874994F65C19C06 does not have a matching Thumbprint. INFO ClientCertificateValidationMiddleware: Certificate with thumbprint 75CC32EE7EE031DCC2E52838F874994F65C19C06 is not valid. I put the correct certificate and now works fine. Thanks! – Constantin N Jul 5 '18 at 13:41
2

Fixed!

Corrected the certificate thumbprint in this two config files:

  • Sitecore.Commerce.Endine.Connect.config from "habitathome.dev.local\App_Config\Include\Y.Commerce.Engine"
  • config.json from "\CommerceAuthoring_Sc9\wwwroot

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.