JSS deployment issue with react, using Tech Preview 4.

Here is the complete log:

PS F:\Drive\my-first-jss-app> jss deploy app -c -d
JSS is creating a manifest for my-first-jss-app to ./sitecore/manifest...
Cleaning path ./sitecore/manifest...
Cleaned:
 F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\data
F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\data\media
F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\data\media\files
F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\data\media\files\jss.pdf
F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\data\media\img
F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\data\media\img\jss_logo.png
F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\data\media\img\sc_logo.png
F:\Drive\my-first-jss-app\sitecore\manifest\sitecore-import.json
Enabling Babel transpilation for the manifest...
path or pattern './sitecore/pipelines/**/*.patch.js' did not match any files.
path or pattern './sitecore/pipelines/**/*.patch.ts' did not match any files.
copied media from: ./data/media/img/sc_logo.png to: sitecore\manifest\data\media\img\sc_logo.png
copied media from: ./data/media/img/jss_logo.png to: sitecore\manifest\data\media\img\jss_logo.png
copied media from: ./data/media/files/jss.pdf to: sitecore\manifest\data\media\files\jss.pdf
Manifest has been generated and written to ./sitecore/manifest/sitecore-import.json
JSS is manifest packaging my-first-jss-app to ./sitecore/package...
Adding data/media/files/jss.pdf
Adding data/media/img/jss_logo.png
Adding data/media/img/sc_logo.png
Adding sitecore-import.json
Wrote sitecore\package\my-first-jss-app.1534334605998.manifest.zip
Sending package sitecore\package\my-first-jss-app.1534334605998.manifest.zip to http://jssreactweb/sitecore/api/jss/import...
Unexpected response from import service:
Status message: Internal Server Error
Body: <!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>Could not find base site 'website' for site 'my-first-jss-app'.</title>
        <meta name="viewport" content="width=device-width" />
        <style>
         body {font-family:"Verdana";font-weight:normal;font-size: .7em;color:black;}
         p {font-family:"Verdana";font-weight:normal;color:black;margin-top: -5px}
         b {font-family:"Verdana";font-weight:bold;color:black;margin-top: -5px}
         H1 { font-family:"Verdana";font-weight:normal;font-size:18pt;color:red }
         H2 { font-family:"Verdana";font-weight:normal;font-size:14pt;color:maroon }
         pre {font-family:"Consolas","Lucida Console",Monospace;font-size:11pt;margin:0;padding:0.5em;line-height:14pt}
         .marker {font-weight: bold; color: black;text-decoration: none;}
         .version {color: gray;}
         .error {margin-bottom: 10px;}
         .expandable { text-decoration:underline; font-weight:bold; color:navy; cursor:hand; }
         @media screen and (max-width: 639px) {
          pre { width: 440px; overflow: auto; white-space: pre-wrap; word-wrap: break-word; }
         }
         @media screen and (max-width: 479px) {
          pre { width: 280px; }
         }
        </style>
    </head>

    <body bgcolor="white">

            <span><H1>Server Error in '/' Application.<hr width=100% size=1 color=silver></H1>

            <h2> <i>Could not find base site 'website' for site 'my-first-jss-app'.</i> </h2></span>

            <font face="Arial, Helvetica, Geneva, SunSans-Regular, sans-serif ">

            <b> Description: </b>An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

            <br><br>

            <b> Exception Details: </b>System.InvalidOperationException: Could not find base site 'website' for site 'my-first-jss-app'.<br><br>

            <b>Source Error:</b> <br><br>

            <table width=100% bgcolor="#ffffcc">
               <tr>
                  <td>
                      <code>

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.</code>

                  </td>
               </tr>
            </table>

            <br>

            <b>Stack Trace:</b> <br><br>

            <table width=100% bgcolor="#ffffcc">
               <tr>
                  <td>
                      <code><pre>

[InvalidOperationException: Could not find base site &#39;website&#39; for site &#39;my-first-jss-app&#39;.]
   Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.AddInheritedProperties(Site site, SafeDictionary`2 siteDictionary) +447
   Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.ResolveInheritance(SiteCollection sites, SafeDictionary`2 siteDictionary) +174
   Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.InitializeSites() +716
   Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.GetSites() +18
   System.Linq.&lt;SelectManyIterator&gt;d__17`2.MoveNext() +292
   Sitecore.Sites.SiteCollection.AddRange(IEnumerable`1 sites) +84
   Sitecore.Sites.SitecoreSiteProvider.GetSites() +218
   Sitecore.Sites.DefaultSiteContextFactory.GetSites() +255
   Sitecore.Sites.DefaultSiteContextFactory.GetSiteContext(String hostName, String fullPath, Int32 portNumber) +124
   Sitecore.Pipelines.PreAuthenticateRequest.SiteResolver.ResolveSiteContext(HttpRequestArgs args) +579
   Sitecore.Pipelines.PreAuthenticateRequest.SiteResolver.Process(HttpRequestArgs args) +14
   (Object , Object[] ) +74
   Sitecore.Pipelines.CorePipeline.Run(PipelineArgs args) +469
   Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args, String pipelineDomain) +22
   Sitecore.Web.RequestEventsHandler.OnBeginRequest(HttpContextBase context) +207
   Sitecore.Nexus.Web.HttpModule.(Object , EventArgs ) +77
   System.Web.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +136
   System.Web.HttpApplication.ExecuteStepImpl(IExecutionStep step) +195
   System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean&amp; completedSynchronously) +88
</pre></code>

                  </td>
               </tr>
            </table>

            <br>

            <hr width=100% size=1 color=silver>

            <b>Version Information:</b>&nbsp;Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.7.2556.0

            </font>

    </body>
</html>
<!--
[InvalidOperationException]: Could not find base site &#39;website&#39; for site &#39;my-first-jss-app&#39;.
   at Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.AddInheritedProperties(Site site, SafeDictionary`2 siteDictionary)
   at Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.ResolveInheritance(SiteCollection sites, SafeDictionary`2 siteDictionary)
   at Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.InitializeSites()
   at Sitecore.Sites.ConfigSiteProvider.GetSites()
   at System.Linq.Enumerable.<SelectManyIterator>d__17`2.MoveNext()
   at Sitecore.Sites.SiteCollection.AddRange(IEnumerable`1 sites)
   at Sitecore.Sites.SitecoreSiteProvider.GetSites()
   at Sitecore.Sites.DefaultSiteContextFactory.GetSites()
   at Sitecore.Sites.DefaultSiteContextFactory.GetSiteContext(String hostName, String fullPath, Int32 portNumber)
   at Sitecore.Pipelines.PreAuthenticateRequest.SiteResolver.ResolveSiteContext(HttpRequestArgs args)
   at Sitecore.Pipelines.PreAuthenticateRequest.SiteResolver.Process(HttpRequestArgs args)
   at (Object , Object[] )
   at Sitecore.Pipelines.CorePipeline.Run(PipelineArgs args)
   at Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args, String pipelineDomain)
   at Sitecore.Web.RequestEventsHandler.OnBeginRequest(HttpContextBase context)
   at Sitecore.Nexus.Web.HttpModule.(Object , EventArgs )
   at System.Web.HttpApplication.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
   at System.Web.HttpApplication.ExecuteStepImpl(IExecutionStep step)
   at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)
-->
PS F:\Drive\my-first-jss-app>
up vote 1 down vote accepted

The JSS Tech Preview 4 works fine on a fresh installed Sitecore 9, but it was breaking on my another machine.

Whereas if you were using the older Sitecore Instance with Tech Preview 3 and installing new react app with Tech Preview 4 on it, You will get the above issue.

JSS Tech preview 3 was using JSS Server 8.x whereas JSS Tech Preview 4 is using 9.x.

You need to update:

  • JSS Version
  • Upgrade JSS Cli
  • Add deployment secret (which is new in Tech 4)
  • Upgrade Placeholers

Complete guide how to upgrade your JSS Server.

http://jss.sitecore.net/upgrade-guides/manifest-packages

Your Answer

 

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.