1

I am getting the error not able to start SQL Server Service.

Error:

Restarting SQL Server

Something went wrong restarting SQL server again

Install-SitecoreConfiguration: Service 'SQL Server (MSSQLSERVER) (MSSQLSERVER)' cannot be stopped due to the following error: Cannot stop SQLPBENGINE service on computer '.'. At C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules\SitecoreInstallFramework\1.2.1\Public\Install-SitecoreConfiguration.ps1:253 char:21 + & $entry.Task.Command @paramSet | Out-Default + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : NotSpecified: (:) [Write-Error], WriteErrorException + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.PowerShell.Commands.WriteErrorException,Install-SitecoreConfiguration

Script:

#Requires -Version 3
param(
    [string]$SiteName = "C360.local",   
    [string]$SiteHostHeaderName = "C360.local", 
    [string]$SqlDbPrefix = $SiteName,
    [string]$CommerceSearchProvider = "SOLR"
)

$global:DEPLOYMENT_DIRECTORY=Split-Path $MyInvocation.MyCommand.Path
$modulesPath=( Join-Path -Path $DEPLOYMENT_DIRECTORY -ChildPath "Modules" )
if ($env:PSModulePath -notlike "*$modulesPath*")
{
    $p = $env:PSModulePath + ";" + $modulesPath
    [Environment]::SetEnvironmentVariable("PSModulePath",$p)
}


$params = @{
        Path = Resolve-Path '.\Configuration\Commerce\Master_SingleServer.json' 
        SiteName = $SiteName
        SiteHostHeaderName = $SiteHostHeaderName 
        InstallDir = "$($Env:SYSTEMDRIVE)\inetpub\wwwroot\$SiteName"
        XConnectInstallDir = "$($Env:SYSTEMDRIVE)\inetpub\wwwroot\$($SiteName)_xconnect"
        CertificateName = $SiteName
        CommerceServicesDbServer = $($Env:COMPUTERNAME)    #OR "SQLServerName\SQLInstanceName"
        CommerceServicesDbName = "SitecoreCommerce9_SharedEnvironments"
        CommerceServicesGlobalDbName = "SitecoreCommerce9_Global"       
        SitecoreDbServer = $($Env:COMPUTERNAME)            #OR "SQLServerName\SQLInstanceName"
        SitecoreCoreDbName = "C360_Core"
        SitecoreUsername = "sitecore\admin"
        SitecoreUserPassword = "b"
        CommerceSearchProvider = $CommerceSearchProvider
        SolrUrl = "https://localhost:8983/solr"
        SolrRoot = "C:\Program Files\Solr\solr-6.6.2"
        SolrService = "solr662"
        SolrSchemas = ( Join-Path -Path $DEPLOYMENT_DIRECTORY -ChildPath "SolrSchemas" )
        SearchIndexPrefix = ""
        AzureSearchServiceName = ""
        AzureSearchAdminKey = ""
        AzureSearchQueryKey = ""
        CommerceEngineDacPac = Resolve-Path -Path "..\Sitecore.Commerce.Engine.SDK.*\Sitecore.Commerce.Engine.DB.dacpac"       
        CommerceOpsServicesPort = "5015"
        CommerceShopsServicesPort = "5005"
        CommerceAuthoringServicesPort = "5000"
        CommerceMinionsServicesPort = "5010"        
        SitecoreCommerceEngineZipPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore.Commerce.Engine.2.2.126.zip"        
        SitecoreBizFxServicesContentPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore.BizFX.1.2.19"        
        SitecoreIdentityServerZipPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore.IdentityServer.1.*.zip"
        CommerceEngineCertificatePath = Resolve-Path -Path "..\storefront.engine.cer"       
        SiteUtilitiesSrc = ( Join-Path -Path $DEPLOYMENT_DIRECTORY -ChildPath "SiteUtilityPages" )  
        HabitatImagesModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore.Commerce.Habitat.Images-*.zip"    
        AdvImagesModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Adventure Works Images.zip"    
        CommerceConnectModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce Connect*.zip"  
        CommercexProfilesModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce ExperienceProfile Core *.zip"    
        CommercexAnalyticsModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce ExperienceAnalytics Core *.zip" 
        CommerceMAModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce Marketing Automation Core *.zip"    
        CommerceMAForAutomationEngineModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce Marketing Automation for AutomationEngine *.zip" 
        CEConnectPackageFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore.Commerce.Engine.Connect*.update"
        PowerShellExtensionsModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\assets\Sitecore PowerShell Extensions*.zip"
        SXAModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\assets\Sitecore Experience Accelerator*.zip"
        SXACommerceModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce Experience Accelerator 1.*.zip"
        SXAStorefrontModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce Experience Accelerator Storefront 1.*.zip"
        SXAStorefrontThemeModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce Experience Accelerator Storefront Themes*.zip"
        SXAStorefrontCatalogModuleFullPath = Resolve-Path -Path "..\Sitecore Commerce Experience Accelerator Habitat Catalog*.zip"
        MergeToolFullPath = Resolve-Path -Path "..\MSBuild.Microsoft.VisualStudio.Web.targets.14.0.0.3\tools\VSToolsPath\Web\Microsoft.Web.XmlTransform.dll"
        UserAccount = @{
            Domain = $Env:COMPUTERNAME
            UserName = 'CSFndRuntimeUser'
            Password = 'Pu8azaCr'
        }
        BraintreeAccount = @{
            MerchantId = ''
            PublicKey = ''
            PrivateKey = ''
        }
        SitecoreIdentityServerName = "SitecoreIdentityServer"       
    }

if ($CommerceSearchProvider -eq "SOLR") {
    Install-SitecoreConfiguration @params   
}
elseif ($CommerceSearchProvider -eq "AZURE"){
    Install-SitecoreConfiguration @params -Skip InstallSolrCores
}
  • 1
    can you add your installation scripts to the question – Vlad Iobagiu Aug 28 '18 at 15:41
  • Are you running powershell console with elevated privileges - as administration – Sumith P D Aug 28 '18 at 17:55
  • @VladIobagiu I had added the installation script. – Sai Raj R Aug 29 '18 at 5:54
  • @SumithPD: I am already running as Administrator. Seems the Powershell is not able to cess the SQL service. – Sai Raj R Aug 29 '18 at 7:54
  • Do you have Named instance on SQL Server? How do you access SQL Server through SSMS? Can you paste screenshot? – Peter Procházka Aug 29 '18 at 15:14
1

Thanks for supporting me. The issue was from the SQL instance. We need to enable the TCP Ip protocol for the SQL server and make sure "SQL Server PolyBase Engine (MSSQLSERVER) " is in the running status. If service is in starting status we need to start it again.

SQL Poly base engine Services

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.