1

I have filter (checklist) on a page with facets set to SxATags. It is not pulling any tags. When I switch the facet to title, it does work. Please advice. After adding filter(checklist) and Search results components on page, I did rebuild the indexes as well. Please advice if I am missing any steps. I am on sitecore 9.0.2 with SxA 1.7.1. Thanks

  • Did you figure this out? I am getting this problem when using Azure Search index – Mark Gibbons Jun 7 at 0:49
1

I had the same issue. Other fields like: title, site, or any custom computed field did work except sxatags. It turned out I had to add the field to the fieldNames node within my index configuration.

...
<configuration ref="contentSearch/indexConfigurations/defaultSolrIndexConfiguration">
    <fieldMap ref="contentSearch/indexConfigurations/defaultSolrIndexConfiguration/fieldMap">
        <fieldNames hint="raw:AddFieldByFieldName">
            <field fieldName="sxatags" returnType="stringCollection" />
        </fieldNames>
    </fieldMap>                                                 
</configuration>
...

UPDATE In my case it might be the result of indexing only the site home node and not including the templates.

According to the Sitecore documentation:

The default crawler path is <Root>/sitecore</Root>. When you configure the item crawler paths in your custom indexes to use a different path than the default path (for example: <Root>/sitecore/content/TenantA/SiteA/Home/NewFolder</Root>), this has the following impact:

  • only items from that path are indexed
  • your custom index will not contain templates

Missing templates in the index may impact the fields types resolving logic. In some cases, the field type may not be found and this can generate issues while searching or filtering results. To resolve this, you must manually define all custom fields in the configuration files so that Sitecore knows what types they use (string, integer, text, and so on).

-1

Each Site has the default SxaTags facet item which is using SxaTags field:

enter image description here

It should do the job when used on Checklist Filter and it's doing as I just checked on my local dev instance.

  • I have flagged this as not an answer as the original question is asking why one Facet works and the SxaTags facet does not. – Mark Gibbons Jun 7 at 0:49

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.