1

In Sitecore 9.02 I get this error running any script in Powershell ISE. Console works fine.

Stack trace:

[NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
   Cognifide.PowerShell.Core.Settings.c__DisplayClass88_0.b__0(ItemEditArgs p) +402
   Cognifide.PowerShell.Core.Extensions.ItemExtensions.Edit(Item item, Action`1 action) +688
   Cognifide.PowerShell.Core.Settings.ApplicationSettings.Save() +277
   Cognifide.PowerShell.Client.Applications.PowerShellIse.JobExecuteScript(ClientPipelineArgs args, String scriptToExecute, ScriptSession scriptSession, Boolean autoDispose, Boolean debug) +1793
   Cognifide.PowerShell.Client.Applications.PowerShellIse.JobExecuteScript(ClientPipelineArgs args, String scriptToExecute, Boolean debug) +1252
   Cognifide.PowerShell.Client.Applications.PowerShellIse.Debug(ClientPipelineArgs args) +199
  • oh, btw happens in both SPE 4.7.2 and 5.0 – Lex Raaphorst Dec 11 '18 at 12:45
  • Are you running the script as an admin? – Michael West Dec 11 '18 at 15:01
  • Yes, even the default admin doesn't work. – Lex Raaphorst Dec 12 '18 at 8:24
  • Weird thing is that with the same application and database (basically a copy of my local one) it is working on a test server. Guess it must be something in a recent Win 10 update... confusing. – Lex Raaphorst Dec 13 '18 at 7:33
  • In the end I got it working by restoring the back-up from the testserver-databases. Obviously something got corrupted in my database. – Lex Raaphorst Dec 14 '18 at 13:50

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.