2

We've been running a SC9.1 solution on PAAS for a while now, but have recently noticed intermittent slow response times, both on the CD and the CM. We've correlated it to high load on the refdata-db: Refdata-db CPU

We've looked at the analytics and there is nothing different there between the low days (<10%) and the high days (up to 100%)

Any idea's on where to look for reasons for the high loads is appreciated.

Best regards,

Rik

  • Hi, welcome to Sitecore Stack Exchange! Have you consulted Sitecore Support with this issue yet? There is an outstanding issue affecting caching of items in the refdata db that can lead to high db utilisation. kb.sitecore.net/articles/067230 – George Tucker Jul 29 at 8:51
  • Hi @GeorgeTucker. No I haven't consulted Sitecore Support yet, but plan to. That issue only has a patch until 9.0, we are at 9.1 So no sure if that is still relevant. – Rik D'huyvetters Jul 29 at 14:12
1

I contacted Sitecore support and apparently it is a bug. I have received a SQL script to execute against my refdata-db and it had a huge impact

Before and after script execution

If you also have this issue and need the scripts, contact support and reference to issue 312397.

Best regards,

Rik

  • 1
    The mentioned issues are related to the non-optimal implementation of GetDefinitions stored procedure. This behavior was registered as a bug with reference number 312397. As a workaround for the issue, please run the attached Sitecore.Support.312397.sql script against your reference data database The modified stored procedure optimizes the process of working with reference data definitions, which eliminates the CPU issues. The update script to fix can be found here : gist.github.com/martinrayenglish/… – Mohamed Krimi Aug 23 at 1:26

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.