3

I tried Sitecore XC 9.2 installation and found the following issues on my machine:

  1. During the installation, Visual Studio Just-In-Time Debugger window got popped up several times, every time I just selected the "No, cancel debugging" option to continue.

enter image description here

  1. During Bootstrap, RunMinion, and Generate Catalog Templates installation steps I found below the Application startup exception in the commerce engine service
00001 23:16:24 INFO Application startup exception
System.InvalidOperationException: Unable to resolve service for type 'Microsoft.AspNetCore.ResponseCompression.IResponseCompressionProvider' while attempting to activate 'Microsoft.AspNetCore.ResponseCompression.ResponseCompressionMiddleware'.
   at Microsoft.Extensions.Internal.ActivatorUtilities.ConstructorMatcher.CreateInstance(IServiceProvider provider)
   at Microsoft.AspNetCore.Builder.UseMiddlewareExtensions.c__DisplayClass4_0.b__0(RequestDelegate next)
   at Microsoft.AspNetCore.Builder.Internal.ApplicationBuilder.Build()
   at Microsoft.AspNetCore.Hosting.Internal.WebHost.BuildApplication()

To resolve the issue, I disabled the compression setting in all commerce engine configuration files at the below locations:

  • CommerceAuthoring\wwwroot\config.json
  • CommerceMinions\wwwroot\config.json
  • CommerceOps\wwwroot\config.json
  • CommerceShops\wwwroot\config.json

Restarted IIS AppPool and then continued with installation.

I want to know what should be done to avoid the above issues during installation.

1 Answer 1

1

Were the w3wp crashes during the installation of Sitecore modules?

They look very similar to this xConnect crash KB: https://kb.sitecore.net/articles/494291

If you are on a Windows 10 build older than 1809, could you try installing the ".NET Framework November 2018 Security and Quality Rollup" as mentioned in the KB solution?

If you are on Windows 10 1809 or newer, could you try the binding redirect workaround in your Sitecore instance?

Before:

<dependentAssembly>
    <assemblyIdentity name="System.Security.Cryptography.Algorithms" publicKeyToken="b03f5f7f11d50a3a" culture="neutral" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
    <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-4.3.0.0" newVersion="4.3.0.0" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
</dependentAssembly>

After:

<dependentAssembly>
    <assemblyIdentity name="System.Security.Cryptography.Algorithms" publicKeyToken="b03f5f7f11d50a3a" culture="neutral" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
    <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-4.3.0.0" newVersion="4.0.0.0" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
</dependentAssembly>
4
  • Yes i can see w3wp crash entries in windows event viewer. My windows version is 1803 so i will try installing ".NET Framework November 2018 Security and Quality Rollup". Will this also resolve the "Application Startup" issue in commerce engine service that i mentioned above? Commented Aug 15, 2019 at 12:12
  • I doubt it will help for the Commerce Engine issue. I have no clue for this one. Commented Aug 16, 2019 at 14:33
  • Sitecore just updated the KB article to cover more than xConnect: kb.sitecore.net/articles/494291 Commented Aug 20, 2019 at 21:30
  • I upgraded to windows version 1903 and the first problem is not coming now, thanks. But second issue is still there. Commented Aug 25, 2019 at 19:16

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.