1

I am facing an error when I click on some of the products in CMS but I am able to see the products in Merchandising manager.

Because of this I am not able to rebuild indexes also.

Nested Exception

Exception: System.ArgumentNullException Message: Value cannot be null.
Parameter name: value Source: Newtonsoft.Json
    at Newtonsoft.Json.Linq.Extensions.Value[T,U](IEnumerable`1 value)
    at Sitecore.Commerce.Engine.Connect.DataProvider.ReadOnlyCatalogDataProvider.c.b__7_0(JToken x)
    at System.Linq.Enumerable.FirstOrDefault[TSource](IEnumerable`1 source, Func`2 predicate)
    at Sitecore.Commerce.Engine.Connect.DataProvider.ReadOnlyCatalogDataProvider.GetItemVersions(ItemDefinition item, CallContext context)
    at Sitecore.Data.DataProviders.DataProvider.GetItemVersions(ItemDefinition item, CallContext context, DataProviderCollection providers)
    at Sitecore.Data.DataSource.LoadVersions(ItemDefinition definition, Language language)
    at Sitecore.Data.DataSource.GetVersions(ItemInformation itemInformation, Language language)
    at Sitecore.Data.DataSource.GetLatestVersion(ItemInformation itemInformation, Language language)
    at Sitecore.Data.DataSource.GetItemData(ID itemID, Language language, Version version)    
    at Sitecore.Nexus.Data.DataCommands.GetItemCommand.GetItem(ID , Language, Version , Database )    
    at Sitecore.Nexus.Data.DataCommands.GetItemCommand.Execute(ID , Language, Version , Database )    
    at Sitecore.Data.Engines.DataCommands.GetItemCommand.DoExecute()    
    at Sitecore.Data.Engines.EngineCommand`2.Execute()    
    at Sitecore.Data.Managers.ItemProvider.GetItem(ID itemId, Language language, Version version, Database database)    
    at Sitecore.Data.Managers.ItemProvider.GetItem(ID itemId, Language language, Version version, Database database, SecurityCheck securityCheck)    
    at Sitecore.ContentTesting.Pipelines.ItemProvider.GetItem.GetItemUnderTestProcessor.Process(GetItemArgs args)    
    at (Object , Object )

enter image description here

  • Looks like your Sitecore XP couldn't communicate with Sitecore XC. Check your commerceEngineConfiguration in \App_Config\Include\Y.Commerce.Engine\Sitecore.Commerce.Engine.Connect.config (by default) – Andrei Paliakou Aug 19 at 9:25
  • I don't think this is the issue as some products are working @AndreiPaliakou. – Himanshu Agarwal Aug 19 at 9:27
  • Try to delete and update data templates in Sitecore XP – Andrei Paliakou Aug 19 at 9:29
  • Tried this many times but it doesn't help. I have only tried to update data templates. Last time when I tried to tried delete data templates then I was not able to regenerate it using update data templates. Then I had to restore commerce shared and global Dbs @AndreiPaliakou – Himanshu Agarwal Aug 19 at 9:31
  • So if you not able to regenerate data templates then your problem is more related to composer templates, which can have circular dependencies – Andrei Paliakou Aug 19 at 14:10
1

The issue was related to a custom template which had to be inherited in the product template. After inheriting the template I rebuilt indexes and it worked fine.

0

You can try to clean the environment and initialize again, if nothing else worked for you. Use postman APIs to

  1. Clean Environment.
  2. Ensure\Sync default content paths.
  3. Initialize Environment.
  4. Import Catalogs (with publishing).

Make sure you export your catalog before running these APIs.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.