2

I am attempting to use FXM with Sitecore 9.1.1 to federate a few renderings into another website (following this video: https://www.youtube.com/watch?v=zNnA08qgpc8). I have configured everything on the Sitecore side, and the FXM editor shows my renderings in the external website appropriately. I have deployed the beacon and published my changes in Sitecore.

On the external website, I can see the beacon being pulled in but I do not see the renderings replacing my selectors. The selector is a very simple #id selector.

When checking the network activity, I see a 500 error on the external website: http://mysite.com/sitecore/api/ssc/Beacon/Service/beacon/trackPageVisit/?contactId=&sessionId=&page=http%3A%2F%2Fproportal.mysite.com%2F&referrer=&rt=1567782189215

In the FXM logs on my sitecore website, I see this error:


35100 17:03:09 ERROR [FXM Tracking] [Error] : [TrackPageVisit] : Page = http://proportal.mysite.com/ : Referrer =  : CID = 
Exception: System.ArgumentNullException
Message: Value cannot be null.
Parameter name: Current
Source: Sitecore.Kernel
   at Sitecore.Diagnostics.Assert.ArgumentNotNull(Object argument, String argumentName)
   at Sitecore.FXM.Pipelines.Tracking.TrackPageVisit.TrackPageVisitProcessor.Process(ITrackPageVisitArgs args)
   at (Object , Object[] )
   at Sitecore.Pipelines.CorePipeline.Run(PipelineArgs args)
   at Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args, String pipelineDomain, Boolean failIfNotExists)
   at Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args, String pipelineDomain)
   at Sitecore.FXM.Tracking.TrackingManager.<>c__DisplayClass6_0.<TrackPageVisit>b__0(FxmRequestContext fxmContext, TrackingResult result)
   at Sitecore.FXM.Tracking.TrackingManager.GenericServeTrackingRequest(SpoofedHttpRequestBase spoofedRequest, String contactId, Action`2 implementation)
   at Sitecore.FXM.Service.Controllers.BeaconController.<>c__DisplayClass10_0.<TrackPageVisit>b__0()
   at Sitecore.FXM.Service.Controllers.BeaconController.ExecuteTrackingRequest(String requestInfo, Func`1 implementation)

There's also another error in my primary log (I am unsure if this is related):

21684 17:07:26 ERROR Exception when executing agent aggregation/pathAnalyzerLiveAgent
Exception: Sitecore.XConnect.Client.XdbModelConflictException
Message: One or more local models conflict with the xDB service layer.
 'RegisterConnectEventModel, 0.1' does not have a remote version
Source: Sitecore.Xdb.Common.Web
   at Sitecore.Xdb.Common.Web.Synchronous.SynchronousExtensions.SuspendContextLock[TResult](Func`1 taskFactory)
   at Sitecore.XConnect.Client.XConnectSynchronousExtensions.SuspendContextLock(Func`1 taskFactory)
   at Sitecore.XConnect.Client.Configuration.SitecoreXConnectClientConfiguration.Initialize(XmlNode configNode)
   at Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert, IFactoryHelper helper)
   at Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert)
   at Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(String configPath, String[] parameters, Boolean assert)
   at Sitecore.XConnect.Client.Configuration.SitecoreXConnectClientConfiguration.GetClient(String clientConfigPath)
   at Sitecore.Analytics.Aggregation.XConnect.DefaultXdbContextFactory.CreateReadOnly()
   at Sitecore.PathAnalyzer.Processing.Agents.TreeAggregatorAgent.Execute()
   at Sitecore.Analytics.Core.BackgroundService.Run()
38284 17:07:28 ERROR Exception when executing agent aggregation/aggregator
Exception: Sitecore.XConnect.Client.XdbModelConflictException
Message: One or more local models conflict with the xDB service layer.
 'RegisterConnectEventModel, 0.1' does not have a remote version
Source: Sitecore.Xdb.Common.Web
   at Sitecore.Xdb.Common.Web.Synchronous.SynchronousExtensions.SuspendContextLock[TResult](Func`1 taskFactory)
   at Sitecore.XConnect.Client.XConnectSynchronousExtensions.SuspendContextLock(Func`1 taskFactory)
   at Sitecore.XConnect.Client.Configuration.SitecoreXConnectClientConfiguration.Initialize(XmlNode configNode)
   at Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert, IFactoryHelper helper)
   at Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert)
   at Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(String configPath, String[] parameters, Boolean assert)
   at Sitecore.XConnect.Client.Configuration.SitecoreXConnectClientConfiguration.GetClient(String clientConfigPath)
   at Sitecore.Analytics.Aggregation.XConnect.DefaultXdbContextFactory.CreateReadOnly()
   at Sitecore.Analytics.Processing.AsyncPoolScheduler`2..ctor(IAsyncProcessingPool`1 pool, IXdbContextFactory xdbContextFactory, ExpandOptions options, Int16 maxBatchSize, BaseLog log)
   at Sitecore.Analytics.Aggregation.InteractionAggregationAgent.<ExecuteCoreAsync>d__15.MoveNext()
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
   at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw()
   at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task)
   at Sitecore.Analytics.Core.Agent.<ExecuteAsync>d__1.MoveNext()
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
   at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw()
   at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task)
   at Sitecore.Analytics.Core.AsyncBackgroundService.<ExecuteAgentAsync>d__22.MoveNext()
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
   at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw()
   at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task)
   at Sitecore.Analytics.Core.AsyncBackgroundService.<RunAsync>d__26.MoveNext()

Any clues as to what may be misconfigured?

1

I noticed in your solution RegisterConnectModelEvent is missing.

RegisterConnectModelEvent is a Sitecore Commerce model for xConnect .

Copy the file c:\inetpub\wwwroot\\XConnectModels\Sitecore.Commerce.Connect.XConnect.Models.json and Paste it to two locations to overwrite: C:\inetpub\wwwroot\.xconnect\App_data\jobs\continuous\IndexWorker\App_data\Models C:\inetpub\wwwroot\.xconnect\App_data\Models

0

Turns out the solution is outlined here: https://github.com/raseniero/Sitecore-v901-XP1-Scaled-Installation/issues/3

xConnect models were not lining up. After resolving this, FXM began working!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.