1

Environment: Sitecore 9.0.2 and EXM

Issue: In the production environment, we have imported around 10 automated campaigns but only 4 are visible in the EXM dashboard under Email campaigns -> Automated.

I checked in the Content Editor and all 10 are present and 'Active' and 'Automated'.

The Email root is correct.

Few campaigns were 'Protected'. I have 'Unprotected' them but still they are not visible in the dashboard.

Any suggestions will be helpful. Thank you.

  • could you please confirm that you have added the node - /sitecore/content/Email Campaign to your Sitecore.ContentSearch.config or the custom patch file and indexing is done? – Mahendra Shekhawat Sep 9 at 7:28
  • @MahendraShekhawat: /sitecore/content itself is included in the list. The 4 e-mail campaigns visible are from the same root. – NutsAndBolts Sep 9 at 7:35
  • does reindex not help? – Mahendra Shekhawat Sep 9 at 7:49
  • @MahendraShekhawat: Another activity is going on in that environment. Once it is complete, I will re-index it and will let you know. – NutsAndBolts Sep 9 at 8:02
  • Is it possible that those campaigns were imported from another environment? – Gatogordo Sep 9 at 8:38
2

When a campaign is not visible in EXM but it is shown in the content editor:

  • go to the item in the content editor
  • in the Message Preview tab, find the Open EXM button

enter image description here

  • Click the button to open the message in EXM
  • Go to the Full email campaign link on the right, to the Delivery step
  • Deactivate the campaign and activate it again.

That should do the trick. It should be visible in your list now.

ps: this usually happens when importing messages.

  • Thanks. It helped. – NutsAndBolts Sep 9 at 8:56
  • Does this has any role in the statistics displayed on the dash-board? As I can see the e-mail ids and their actions in the lower section of the recipient activity tab but in the top half, the count is 0. – NutsAndBolts Sep 9 at 9:20
  • No idea.. this trick is to correctly link the email to the campaign (as that goes wrong when importing) - I'm not aware about any impact on analytics. – Gatogordo Sep 9 at 9:41
  • I did this for my 2 imported campaigns so they appear in EXM ok I think - but they are not selectable in my MA campaign for the send email action. Have deactivated and reactivated. – Jen Oct 15 at 5:41

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.