1

We are using sitecore 9.0 and SXA 1.8.1

We want to add a favicon for our site.

There is an option available in the path /sitecore/content/Tenant/Site/Settings to upload the favicon, but when I try to upload it by selecting the item from the media library, it says:

The selected item does not contain an image.

The type of image I am trying to select has an extension .ico. Please let us know if anything is missing.

| improve this question | | | | |
0

Did you add ico as a mediatype for Sitecore? You could add it with a patch like this:

<configuration xmlns:patch="http://www.sitecore.net/xmlconfig/" xmlns:env="http://www.sitecore.net/xmlconfig/env/">
  <sitecore>
    <mediaLibrary>
      <mediaTypes>
        <mediaType name="icon" extensions="ico">
          <mimeType>image/x-icon</mimeType>
          <forceDownload>false</forceDownload>
          <sharedTemplate>system/media/unversioned/image</sharedTemplate>
          <versionedTemplate>system/media/versioned/image</versionedTemplate>
        </mediaType>
      </mediaTypes>
    </mediaLibrary>
  </sitecore>
</configuration>

This should make Sitecore recognize ico files and solve the issue.

| improve this answer | | | | |
  • Thank you it worked !! – user3267206 Sep 24 '19 at 11:31
  • Good one. Thank you for the patch. – Raju Balagam Mar 12 at 0:15

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.