2

I have marketing automation campaign where I use xconnect segmentation rule Sitecore.XConnect.Segmentation.Predicates.Interactions.ChannelGroupMatches.

There are a lot of this error in my Automation Engine log files:

[Error] Error during rule evaluation
System.AggregateException: One or more errors occurred. ---> Sitecore.Framework.Rules.RuleExecutionException:
 An error occured evaluating the primary condition of the rule.  See the inner exception for details. ---> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at Sitecore.XConnect.Segmentation.Predicates.Interactions.ChannelGroupMatches.<>c__DisplayClass0_0.<Evaluate>b__0(Interaction interaction)
   at System.Linq.Enumerable.Any[TSource](IEnumerable`1 source, Func`2 predicate)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.BinaryCondition.Evaluate(IRuleExecutionContext context)
   at Sitecore.Framework.Rules.RuleEngine.Run(IRule rule, IFactProvider factProvider)

After investigating I found that null reference exception is thrown inside Sitecore.XConnect.Segmentation.Predicates.dll on code:

    protected ChannelGroup GetChannelGroup(ITaxonomyManagerProvider taxonomyManagerProvider)
    {
      return taxonomyManagerProvider.GetChannelManager().GetChannelGroup(this.ChannelGroupId, CultureInfo.CurrentCulture);
    }

because of my channels don`t have version in CurrentCulture=="en-US" (it works good if I change it with new CurrentCulture("en")).

Is there any way to change default current culture for Automation Engine or any idea how to fix it without creation on new language version for items?

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Browse other questions tagged or ask your own question.