1

I recently installed new sitecore 9.3 instance locally and working as expected, now i'm trying to move everything to dev environment and sitecore xconnect instance is giving error see blow,

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[ArgumentNullException: Value cannot be null.
Parameter name: value]
   System.Collections.CollectionBase.OnValidate(Object value) +14763684
   System.Collections.CollectionBase.System.Collections.IList.Add(Object value) +43
   : dBrw<oaA"'"\\n61;?-%6>')..ctor(String ) +297
   ‏‏‭‬‫‎‮‎‎‌‬‌‪‮‬‌‮‭‎‭‍‬‎‭‎‪‮.​‌‬‍‎‫‎‮‪‭‎​‍‍‌‫​​‫‪‍‏‎‫‮(‌‎‌‬‌‮‪‎​‌‍​‬‎‮‌‫‫​‌‎‪‬‪‬‮ ) +256
   ‮‍‫‫‎‌‎‮‭‮‭‮‌‪‪‎‮‍‌‌‬‍‍‌‪‌‌‭‬‭‌‮.​‬‬‭‏‮‭‌​‭‍‎‮‮‪‎‬‭‎‫‭‍‮() +230
   ‭‮‮‬‬‎‬‪‭‎‫‮‮‏‭‮‏​‌​‌‌‭‮‫‮.‍‫‮‪‬‪‎‪‭‮‌‪‮‎‪‍‪‌‍‏‎‫‏‫‎‍‮‬‮(Boolean ) +105
   ​‫‌‍‬​‏‌‪‫‭‎‏‪‮‌‎​‫‪‪‍‫‮.​‍‮‮‬‫‮‪‭​‏‍​‏‪‬‍‏‍​‏‌‮(‮‌‪​‭‭‎‬‬‍‪‮‫‌‮‬‬‫‭‮‎‭‬‫‌‬‏‮ ) +663
   ‍‍‪​‌‪‫‪‬​​‭‪‎‌‌‏‍‌‎‌‍‭‮.​‍‮‮‬‫‮‪‭​‏‍​‏‪‬‍‏‍​‏‌‮(String , String , String , IDictionary`2 ) +602
   Sitecore.XConnect.Configuration.ConsumptionTracking.Initialize(String licenseFileOrXml, String roleName, String environmentName, String sitecoreVersion) +326
   Sitecore.XConnect.Configuration.Extensions.UseXConnectServiceInitializationConfiguration(IServiceCollection collection, IConfiguration configuration, String[] configurationSectionNames, String initializationSectionName, Boolean validateConfiguration) +428
   Sitecore.XConnect.Web.WebApiConfig.ConfigureServices(HttpConfiguration config) +432

[ApplicationException: Exception trying to initialize Service Collection and Provider for WebAPI Dependency Resolver, Inner Exception: Value cannot be null.
Parameter name: value]
   Sitecore.XConnect.Web.WebApiConfig.ConfigureServices(HttpConfiguration config) +1108
   System.Web.Http.GlobalConfiguration.Configure(Action`1 configurationCallback) +46
   Sitecore.XConnect.Web.Global.Application_Start(Object sender, EventArgs e) +503

[HttpException (0x80004005): Exception trying to initialize Service Collection and Provider for WebAPI Dependency Resolver, Inner Exception: Value cannot be null.
Parameter name: value]
   System.Web.HttpApplicationFactory.EnsureAppStartCalledForIntegratedMode(HttpContext context, HttpApplication app) +517
   System.Web.HttpApplication.RegisterEventSubscriptionsWithIIS(IntPtr appContext, HttpContext context, MethodInfo[] handlers) +185
   System.Web.HttpApplication.InitSpecial(HttpApplicationState state, MethodInfo[] handlers, IntPtr appContext, HttpContext context) +168
   System.Web.HttpApplicationFactory.GetSpecialApplicationInstance(IntPtr appContext, HttpContext context) +277
   System.Web.Hosting.PipelineRuntime.InitializeApplication(IntPtr appContext) +369

[HttpException (0x80004005): Exception trying to initialize Service Collection and Provider for WebAPI Dependency Resolver, Inner Exception: Value cannot be null.
Parameter name: value]
   System.Web.HttpRuntime.FirstRequestInit(HttpContext context) +532
   System.Web.HttpRuntime.EnsureFirstRequestInit(HttpContext context) +111
   System.Web.HttpRuntime.ProcessRequestNotificationPrivate(IIS7WorkerRequest wr, HttpContext context) +714

Not sure what I've missed out.

Version info: Sitecore 9.3

Thanks

1

Managed to solve this! The issue was the app pool identity because on local SIF creates local certificate dedicated to that instance of service, whereas i attached original certificate which wasn't accessible.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.