0

I am adding a field to an index. I want to add No Bathrooms field.

This is my Business tool

business tool

This is the template

template

I have added the field in sitecore_web_index and sitecore_master_index inside PlugIn.Search.Solr.PolicySet-1.0.0 file

      {
        "$type": "Sitecore.Commerce.Plugin.Search.Solr.SolrIndexFieldConfiguration, Sitecore.Commerce.Plugin.Search.Solr",
        "Name": "PropertyDetailsBaths",
        "Type": "System.String",
        "TypeHint": "string"
      },

Created a patch file to add a new field

<configuration xmlns:patch="http://www.sitecore.net/xmlconfig/" xmlns:search="http://www.sitecore.net/xmlconfig/search/" xmlns:role="http://www.sitecore.net/xmlconfig/role/">
  <sitecore role:require="Standalone or ContentDelivery or ContentManagement" search:require="solr">
    <contentSearch>
      <indexConfigurations>
        <defaultSolrIndexConfiguration type="Sitecore.ContentSearch.SolrProvider.SolrIndexConfiguration, Sitecore.ContentSearch.SolrProvider">
          <fieldMap type="Sitecore.ContentSearch.SolrProvider.SolrFieldMap, Sitecore.ContentSearch.SolrProvider">
            <fieldNames hint="raw:AddFieldByFieldName">
              <field fieldName="propertydetailsbaths" storageType="YES" indexType="TOKENIZED" vectorType="NO" boost="1f" returnType="string" settingType="Sitecore.ContentSearch.SolrProvider.SolrSearchFieldConfiguration, Sitecore.ContentSearch.SolrProvider"/>
           </fieldNames>
          </fieldMap>
        </defaultSolrIndexConfiguration>
      </indexConfigurations>
    </contentSearch>
  </sitecore>

I can see the field using showadmin.aspx

admin/showconfig.aspx

I have created a Bathroom facet to test the new field but its not showing any result. I have re-indexed, restarted IIS and cleared all cache.

Am I missing any steps?

How can I see the newly added field in Solr?

2

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.