0

I am trying to install Sitecore 9.3 using the PowerShell scripts "XP0-SingleDeveloper.ps1". The script stops the installation and throws error on starting the Marketing Automation service.

Waiting for service 'Sitecore Marketing Automation Engine - OnePOC.xconnect-MarketingAutomationService (OnePOC.xconnect-MarketingAutomationService)' to start... Install-SitecoreConfiguration : Failed to start service 'Sitecore Marketing Automation Engine - OnePOC.xconnect-MarketingAutomationService (OnePOC.xconnect-MarketingAutomationService)'.

I am aware about this issue and one solution. This occurs when there is an un-signed certificate in root of cert store. I know about the PowerShell script that will move the certificate in a different location and the installation will work. I fixed this issue multiple times in previous project and wrote a blog as well https://darjimaulik.wordpress.com/2020/07/20/sitecore-xconnect-certificate-error-http-response-was-not-successful-forbidden/

But this time, I want to install Sitecore 9.3 without moving the certificate and XConnect must work. I am looking for some option to Allow Invalid certificate during the installation.

I have 2 more installation earlier on the same machine and when I ran the script earlier, It found a Certificate and moved it. This certificate is for our VPN connection. Moving that created some major issues in security. I want to avoid the same issue again.

The Answer mentioned at Sitecore 9.3 Installation failing - 'Failed to start the Marketing Automation Engine service Does not help in my case.

0

You can remove the marketing automation startservice in xconnect-xp0.json and continue with your installation. once installation completed, you can start the service manually

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.