0

I am using Sitecore 10.1 with SXA. I have two sites under DC Decorio tenant.

enter image description here

I want to move a bucketable item from one site to another. The item looks like this.

enter image description here

When I use the option called Clone without Subitems under Configure tab, it clones the item including all the subitems. That is not the expected behaviour. Does anyone face a similar issue?

1

This behavior is happening only if you clone a Bucket item, for all other items it works as expected and only the selected item will be cloned. In the case of buckets this is implemented by the processors defined in the pipeline <buckets.cloneItemIntoBucket> from the config file /App_Config/Sitecore/Buckets/Sitecore.Buckets.config:

<buckets.cloneItemIntoBucket>
    <processor type="Sitecore.Buckets.Pipelines.ItemOperations.CloneItem.RunCloning, Sitecore.Buckets"/>
    <processor type="Sitecore.Buckets.Pipelines.ItemOperations.CloneItem.ProcessParentReference, Sitecore.Buckets"/>
</buckets.cloneItemIntoBucket>

I wouldn't recommend changing the default sitecore behavior unless it is really necessary as sitecore is running various functionalities on the bucketable items. To bypass the current implementation you would need to override the RunCloning processor so that it doesn't clone the subitems or try to also look and override the <uiCloneItems> processor implementation so that it calls the clone only for the current item.

2
  • So is there any way to run it like the expected behavior? Sep 3 at 14:49
  • Updated the answer. Sep 3 at 15:17

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.