1

I am hoping to understand the cause of this and hopefully find a solution - I have looked at every possible solution, but haven't been able to fix it.

Sitecore v10.0.2 using PowerShell v6.3.

  • I have installed Sitecore PowerShell extension v6.3 first in my local to see if its working properly, it was installed correctly & functionality was working correctly.
  • Once it was working properly , I compared the list of files which was installed in the PowerShell package & took those files to the upper environment & pasted the files to the CM website folder. But then I was getting this below error.
  • When I checked my local bin folder there was no file with the name of Cognifide.Powershell, I extracted the PowerShell zip also , it was not there as well.
  • What could be the cause of it?

An instance of Sitecore.Shell.Web.UI.WebControls.RibbonStrip was null. Additional information: Type "Cognifide.PowerShell.Client.Controls.IsePluginStrip, Cognifide.PowerShell" not found.

4
  • 1. Did you install on top of the older SPE? 2. Which package exactly did you install and where did you take it from? Dec 31, 2021 at 8:59
  • Yes I Installed it on top of existing SPE. But I removed all the existing references of older SPE , before installing the new SPE. I took the package from this URL github.com/SitecorePowerShell/Console/releases
    – Harish
    Dec 31, 2021 at 9:42
  • This issue only happens if you have older files still sitting around. You can look at the old package to see which file locations everything is stored. Dec 31, 2021 at 19:17
  • @Harish If you installed package with "IAR" abbreviateion in name you picked the wrong one. Jan 2 at 9:33

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.