3

this is the error that I get in log files.

ERROR Could not resolve type name: Sitecore.Pipelines.Loader.ShowHistory, Sitecore.Kernel (method: Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateFromTypeName(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert)).

This is what I get in the browser:

Server Error in '/' Application.

Could not resolve type name: Sitecore.Pipelines.Loader.ShowHistory, Sitecore.Kernel (method: Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateFromTypeName(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert)).

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Exception: Could not resolve type name: Sitecore.Pipelines.Loader.ShowHistory, Sitecore.Kernel (method: Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateFromTypeName(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert)).

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[Exception: Could not resolve type name: Sitecore.Pipelines.Loader.ShowHistory, Sitecore.Kernel (method: Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateFromTypeName(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert)).]
Sitecore.Diagnostics.Error.Raise(String error, String method) +108
Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateType(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert) +236
Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateFromTypeName(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert) +46
Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert, IFactoryHelper helper) +131
Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateObject(XmlNode configNode, Boolean assert) +42
Sitecore.Configuration.Factory.CreateObject(XmlNode configNode, Boolean assert) +53
Sitecore.Pipelines.CorePipelineFactory.GetObjectFromType(XmlNode processorNode) +66
Sitecore.Pipelines.CorePipelineFactory.GetProcessorObject(XmlNode processorNode) +97
Sitecore.Pipelines.CoreProcessor.GetMethod(Object[] parameters) +129
Sitecore.Pipelines.CorePipeline.Run(PipelineArgs args) +352
Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args, String pipelineDomain, Boolean failIfNotExists) +162 Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args, String pipelineDomain) +18
Sitecore.Pipelines.DefaultCorePipelineManager.Run(String pipelineName, PipelineArgs args) +18 Sitecore.Pipelines.CorePipeline.Run(String pipelineName, PipelineArgs args) +49
Sitecore.Nexus.Web.HttpModule.Application_Start() +156
Sitecore.Nexus.Web.HttpModule.Init(HttpApplication app) +472
System.Web.HttpApplication.RegisterEventSubscriptionsWithIIS(IntPtr appContext, HttpContext context, MethodInfo[] handlers) +534
System.Web.HttpApplication.InitSpecial(HttpApplicationState state, MethodInfo[] handlers, IntPtr appContext, HttpContext context) +172
System.Web.HttpApplicationFactory.GetSpecialApplicationInstance(IntPtr appContext, HttpContext context) +352
System.Web.Hosting.PipelineRuntime.InitializeApplication(IntPtr appContext) +296

[HttpException (0x80004005): Could not resolve type name: Sitecore.Pipelines.Loader.ShowHistory, Sitecore.Kernel (method: Sitecore.Configuration.DefaultFactory.CreateFromTypeName(XmlNode configNode, String[] parameters, Boolean assert)).]
System.Web.HttpRuntime.FirstRequestInit(HttpContext context) +9947444 System.Web.HttpRuntime.EnsureFirstRequestInit(HttpContext context) +101 System.Web.HttpRuntime.ProcessRequestNotificationPrivate(IIS7WorkerRequest wr, HttpContext context) +261

Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.6.1055.0

  • Better to check you sitecore.kernel.dll version with the fresh version. – Yogesh Sharma Jan 18 '17 at 7:09
8

Pipeline Sitecore.Pipelines.Loader.ShowHistory is no longer used.

Check your web.config (or sitecore.config) in App_Config and remove reference to this pipeline.

But, if you have issue with this pipeline, most probably you have more corrupted configs in your solution. You may want to compare them with the clean Sitecore 8.2 configs.

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.