2

I did a setup of sample Sitecore Instance (sc82solr), and followed the configuration from the following link

https://doc.sitecore.net/sitecore_experience_platform/81/setting_up_and_maintaining/search_and_indexing/walkthrough_setting_up_solr

Found the Solr is working fine.

When I browse the Sitecore Site (sc82solr), I am getting the error like below ?

Could not find configuration node: contentSearch/indexConfigurations/defaultLuceneIndexConfiguration/fieldMap

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.InvalidOperationException: Could not find configuration node: contentSearch/indexConfigurations/defaultLuceneIndexConfiguration/fieldMap

Can someone suggest, what could be the issue ?

  • I have observed we get this error when, the required dlls (from solr support package) are not copied to the bin folder. – Sivalingaamorthy Mar 21 '17 at 7:18
7

Looks like you have some lucene leftovers in your config files.

Could not find configuration node: contentSearch/indexConfigurations/defaultLuceneIndexConfiguration/fieldMap

This says that something is referencing fieldMap node under defaultLuceneIndexConfiguration node.

It should not be there if you disabled all the lucene configs.

Check your App_config folder for defaultLuceneIndexConfiguration string.

It's most probably one of those files which should be disabled/removed:

  • App_Config\Include\ContentTesting\Sitecore.ContentTesting.Lucene.IndexConfiguration.config
  • App_Config\Include\ListManagement\Sitecore.ListManagement.Lucene.IndexConfiguration.config
  • App_Config\Include\Sitecore.ContentSearch.Lucene.Index.Analytics.config
  • App_Config\Include\Sitecore.Marketing.Definitions.MarketingAssets.Repositories.Lucene.IndexConfiguration.config
  • App_Config\Include\Sitecore.Marketing.Lucene.IndexConfiguration.config
  • App_Config\Include\Social\Sitecore.Social.Lucene.IndexConfiguration.config
| improve this answer | |
2

You still have the Lucene configuration files active. These need to be disabled.

contentSearch/indexConfigurations/defaultLuceneIndexConfiguration/fieldMap

Depending on your exact Sitecore version, this differs a bit. Look to the section "Configure the Solr search provider" here: Configure a search and indexing provider

Look for the Enable/Disable spreadsheet for your version, make sure all the disabled files are actually renamed or removed from your system. This can easily get messed up if you deploy your SOLR configuration files to an instance that previously had Lucene active.

This filter enables you to see a list of all the configuration files you need to enable or disable if you are using Solr as your search and indexing provider.

| improve this answer | |
  • Thanks Mark, it helps. I just renamed only the files mentioned in the link provided in the question, after renaming the Lucene config files, the problem got solved. – Sivalingaamorthy Mar 20 '17 at 15:57
0

I had the same issue and identified that the configuration tag defaultLuceneIndexConfiguration in file Include/Feature/Sitecore.XA.Feature.Composites.config had to be commented out.

| improve this answer | |
0

There are many places noticed Lucene config using sc82 rev. 180406 after removed the following config files resolved the issue.

 Website\App_Config\Include\Sitecore.Marketing.Definitions.MarketingAssets.Repositories.Lucene.IndexConfiguration.config
  Website\App_Config\Include\Sitecore.Marketing.Lucene.IndexConfiguration.config
  Website\App_Config\Include\Sitecore.Speak.ContentSearch.Lucene.config
  Website\App_Config\Include\ContentTesting\Sitecore.ContentTesting.Lucene.IndexConfiguration.config
  Website\App_Config\Include\FXM\Sitecore.FXM.Lucene.DomainsSearch.DefaultIndexConfiguration.config
  Website\App_Config\Include\ListManagement\Sitecore.ListManagement.Lucene.IndexConfiguration.config
  Website\App_Config\Include\Social\Sitecore.Social.Lucene.Index.Analytics.Facebook.config
  Website\App_Config\Include\Social\Sitecore.Social.Lucene.IndexConfiguration.config
  Website\App_Config\Include\ListManagement\Sitecore.ListManagement.Lucene.Index.List.config
| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.