6

I'm deploying Sitecore PaaS using ARM templates within Sitecore Azure Toolkit by running a Powershell script that looks like

$SubscriptionID = "[my Subscription ID]" # Azure Subscription ID
$Name = "myresourcegroup" # Resource Group
$LicenseXMLPath = ".\license.xml"
$ArmTemplatePath = ".\azureploy.json"
$ArmParametersPath = ".\azuredeploy.parameters.json"
$location = "East US"
Import-Module .\Sitecore Azure Toolkit 1.1 rev 170509\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1" -Verbose
Add-AzureRMAccount
Set-AzureRMContext -SubscriptionId $SubscriptionId
Start-SitecoreAzureDeployment -location $location -Name $Name -ArmTemplatePath $ArmTemplatePath  -ArmParametersPath $ArmParametersPath -LicenseXmlPath $LicenseXmlPath -SetKeyValue @{}

The file azuredeploy.parameters.json has the following parameters

{
  "deploymentId": {
    "value": "myresourcegroup"
  },
  "sitecore.admin.password": {
    "value": "AmVWnvU36KqD9xB"
  },
  "rep.authentication.apikey": {
    "value": "a2cce0b0-19cd-45a3-8947-f92d0ac4ecd2"
  },
  "analytics.mongodb.connectionstring": {
    "value": "mongodb://mdbu:mysecret@scmongo.mlab.com:13650/analytics"
  },
  "tracking.live.mongodb.connectionstring": {
    "value": "mongodb://mdbu:mysecret@scmongo.mlab.com:13650/tracking_live"
  },
  "tracking.history.mongodb.connectionstring": {
    "value": "mongodb://mdbu:mysecret@scmongo.mlab.com:13650/tracking_history"
  },
  "tracking.contact.mongodb.connectionstring": {
    "value": "mongodb://mdbu:mysecret@scmongo.mlab.com:13650/tracking_contact"
  },
  "sqlserver.login": {
    "value": "sql-admin"
  },
  "sqlserver.password": {
    "value": "2W4T7ZsAGcNHPkx"
  },
  "cm.msdeploy.packageurl": {
    "value": "https://mysitecorestorage.blob.core.windows.net/xpscpackages/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_cm.scwdp.zip"
  },
  "cd.msdeploy.packageurl": {
    "value": "https://mysitecorestorage.blob.core.windows.net/xpscpackages/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_cd.scwdp.zip"
  },
  "prc.msdeploy.packageurl": {
    "value": "https://mysitecorestorage.blob.core.windows.net/xpscpackages/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_cd.scwdp.zip"
  },
  "rep.msdeploy.packageurl": {
    "value": "https://mysitecorestorage.blob.core.windows.net/xpscpackages/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_rep.scwdp.zip"
  },
  "licenseXml": {
    "value": "https://mysitecorestorage.blob.core.windows.net/xpscpackages/license.xml"
  },
  "sitecoreSKU": {
    "value": "xP1"
  }
}

And every time I'm getting the follow error

New-AzureRmResourceGroupDeployment : 10:26:16 AM - Resource Microsoft.Web/sites/extensions 'sug-br4-prc/MSDeploy' failed with message '{ "status": "failed", "error": { "code": "ResourceDeploymentFailure", "message": "The resource operation completed with terminal provisioning state 'failed'.", "details": [ { "code": "Failed", "message": "AppGallery Deploy Failed: 'Microsoft.Web.Deployment.DeploymentXmlException: The declared parameter 'Master DB User Name' is not recognized.\r\n\r\n at Microsoft.Web.Deployment.DeploymentSyncParameterCollection.LoadFromFile(XPathNavigator nav, String fileName, Boolean ignoreExtraSetParameters)\r\n at Microsoft.Web.Deployment.WebApi.AppGalleryPackage.LoadSetParameters(DeploymentObject deploymentObject, IDictionary`2 setParams, String setParamXmlFile)\r\n at Microsoft.Web.Deployment.WebApi.AppGalleryPackage.Deploy(String deploymentSite, String siteSlotId, Boolean doNotDelete)\r\n at Microsoft.Web.Deployment.WebApi.DeploymentController.<DownloadAndDeployPackage>d__11.MoveNext()'" } ] } }' At C:\Azure Provisioning\Sitecore Azure Toolkit 1.1 rev 170509\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1:112 char:35 + ... eployment = New-AzureRmResourceGroupDeployment -Name $Name -ResourceG ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : NotSpecified: (:) [New-AzureRmResourceGroupDeployment], Exception + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Azure.Commands.ResourceManager.Cmdlets.Implementation.NewAzureResourceGroupDep loymentCmdlet

New-AzureRmResourceGroupDeployment : 10:26:16 AM - AppGallery Deploy Failed: 'Microsoft.Web.Deployment.DeploymentXmlException: The declared parameter 'Master DB User Name' is not recognized. at Microsoft.Web.Deployment.DeploymentSyncParameterCollection.LoadFromFile(XPathNavigator nav, String fileName, Boolean ignoreExtraSetParameters) at Microsoft.Web.Deployment.WebApi.AppGalleryPackage.LoadSetParameters(DeploymentObject deploymentObject, IDictionary`2 setParams, String setParamXmlFile)
at Microsoft.Web.Deployment.WebApi.AppGalleryPackage.Deploy(String deploymentSite, String siteSlotId, Boolean doNotDelete) at Microsoft.Web.Deployment.WebApi.DeploymentController.<DownloadAndDeployPackage>d__11.MoveNext()' At C:\Azure Provisioning\Sitecore Azure Toolkit 1.1 rev 170509\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1:112 char:35 + ... eployment = New-AzureRmResourceGroupDeployment -Name $Name -ResourceG ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : NotSpecified: (:) [New-AzureRmResourceGroupDeployment], Exception + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Azure.Commands.ResourceManager.Cmdlets.Implementation.NewAzureResourceGroupDep loymentCmdlet

New-AzureRmResourceGroupDeployment : 10:29:23 AM - Template output evaluation skipped: at least one resource deployment operation failed. Please list deployment operations for details. Please see https://aka.ms/arm-debug for usage details. At C:\Azure Provisioning\Sitecore Azure Toolkit 1.1 rev 170509\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1:112 char:35 + ... eployment = New-AzureRmResourceGroupDeployment -Name $Name -ResourceG ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : NotSpecified: (:) [New-AzureRmResourceGroupDeployment], Exception + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Azure.Commands.ResourceManager.Cmdlets.Implementation.NewAzureResourceGroupDep loymentCmdlet

New-AzureRmResourceGroupDeployment : 10:29:23 AM - Template output evaluation skipped: at least one resource deployment operation failed. Please list deployment operations for details. Please see https://aka.ms/arm-debug for usage details. At C:\Azure Provisioning\Sitecore Azure Toolkit 1.1 rev 170509\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1:112 char:35 + ... eployment = New-AzureRmResourceGroupDeployment -Name $Name -ResourceG ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : NotSpecified: (:) [New-AzureRmResourceGroupDeployment], Exception + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Azure.Commands.ResourceManager.Cmdlets.Implementation.NewAzureResourceGroupDep loymentCmdlet

Any idea why is this happening?

  • make below changes it will work "sqlserver.login": { "value": "sqladmin" }, – Ashutosh Dwivedi Jun 27 '17 at 15:04
5

After some troubleshooting, the error was expected as I used the same Sitecore package for different roles.

 "cd.msdeploy.packageurl": {
     "value": "https://mysitecorestorage.blob.core.windows.net/xpscpackages/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_cd.scwdp.zip"
},

and

"prc.msdeploy.packageurl": {
    "value": "https://mysitecorestorage.blob.core.windows.net/xpscpackages/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_cd.scwdp.zip"
},

As soon as I found it, and replaced by the correct package, the ARM templates were successfully provisioned.

It should looks like this instead

  "cd.msdeploy.packageurl": {
    "value": "https://stgscautodeploy.blob.core.windows.net/blob/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_cd.scwdp.zip"
  },
  "prc.msdeploy.packageurl": {
    "value": "https://stgscautodeploy.blob.core.windows.net/blob/Sitecore%208.2%20rev.%20161221_prc.scwdp.zip"
  },

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.