2

I am using Lucene search engine.

When using drop link field in SXA facets component, it displays GUID,

I see other posts talking about this issue, and in order to fix it, we should change the below settings to true in sitecore.buckets.config

<setting name="BucketConfiguration.ResolveFacetValueToFriendlyName" value="**true**"/>

But After changing it still facet Component is displaying GUID. Any pointer for this issue would highly appriciated.

  • I assume you are talking about the BucketConfiguration.ResolveFacetValueToFriendlyName setting, but could you mention that in your question - and maybe share a screenshot or some extra information? – Gatogordo Dec 7 '17 at 8:48
  • Yep, some screenshots might be helpful. – Dawid Rutkowski Dec 7 '17 at 9:04
2

You need to check this part of the documentation: https://doc.sitecore.net/sitecore_experience_accelerator/setting_up_and_configuring/configuring/extend_search#_Extend_search_to_3

This explains how to use a link type field in the facets. Add a computed field and use that fieldname in the facet:

Add the following definition to your search configuration file:

<field fieldName="referenced"
  type="Sitecore.XA.Foundation.Search.ComputedFields.ResolvedLinks, Sitecore.XA.Foundation.Search" 
  referenceField="link"
  contentField="title"/>

where:

fieldName – attribute that defines the index field name where the value will be stored.

referenceField – attribute that defines the field name of the indexed item.

contentField – attribute that defines the field of the referenced item from which the value will be retrieved during the indexing.

Don't forget to rebuild your index after the change.

| improve this answer | |

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.