2

In my project on Sitecore 8.2, I am using Contact Facet to identify users.

Problem Definition:

  1. All users are not being tracked, seems some of them are missing in xDB.
  2. Seems xDB and Experience Profiles are not in sync. Some users entries were in xDB but still not reflected in experience profile.

What are the possible reasons?

Let me know if more information is needed on this.

  • Which version of Sitecore are you using? Are the users not reflected in Experience Profile are anonymous visitors? – jflheureux Jan 29 '18 at 16:24
  • I am using Sitecore 8.2. Both anonymous and identified users and reflected in experience profile report but data is not accurate. Some time users are tracked and some users are lost. – Abhishek Kherde Jan 29 '18 at 16:38
  • Please check your logs because if one of the aggregation pipelines fail, it will not execute the other pipelines – Hishaam Namooya Jan 29 '18 at 22:01
  • there are multiple reasons to get report database out of sync with xDB. rebuilding the reporting databse will help. – durgar Jan 30 '18 at 12:42
1

This requires you to debug through the whole Sitecore--> xDB --> Aggregation pipeline--> reporting databases --> Sitecore_Analytics_Index.

Please ensure the below:

  1. CD is recording the interactions correctly in xDB- MongoDB.
  2. CM / Processing server is picking up the interactions to be processed/aggregated
  3. Your Aggregation processors are not throwing any exceptions
  4. Also check the the tables in reporting databases, they have correct data
  5. Your experience profile report depends on sitecore_analytics_index and the reporting database.

Let us know if you can check on the above.

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.