Skip to main content

Questions tagged [azure-search]

Anything related to Azure Search: querying, configuring, maintaining, ... Azure (PaaS) replacement for Solr and Lucene.

36 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
9 votes
0 answers
218 views

Virtual field not working with Azure

Currently, I'm using facet to filter the search result. The result works perfectly fine with SOLR but when I switch to Azure it doesn't work anymore. The result shows all although I added filter ...
user1979636's user avatar
6 votes
1 answer
152 views

Azure Deployment Slot Processing Events and Updating Indexes

We have a deployment slot that we deploy to, which we then warm up, and then swap with the live slot so that we can achieve zero downtime deployment on PaaS. This works very well in general. However, ...
Matthew FitzGerald-Chamberlain's user avatar
6 votes
0 answers
573 views

Index errors on start up on Azure environment

When starting our application we are seeing lots of these entries: 2017-06-29T08:38:59 PID[60944] Error 8168 08:38:59 ERROR Custodian.UpdateIndexTimestampTimerTick. Update index last updated ...
David Masters's user avatar
5 votes
0 answers
260 views

Check if boost rule has been applied to an item

I am implementing functionality to push certain items in my content tree down in search results depending on a "discontinued" checkbox field. I have created a rule item under /sitecore/system/Settings/...
Matthew Dresser's user avatar
3 votes
1 answer
325 views

In solr Master-Slave configuration custom indexes are getting out of sync sometimes in one of the slave servers

In our production environment, we have Master-Slave SOLR server configuration. We have 2 SOLR slave servers and configured SOLR load balancing URLs in prod CM and CD servers. Right now we are facing ...
Ruchi Gupta's user avatar
3 votes
0 answers
248 views

Not able to fetch search result in Content search API with Solr and Azure

I am using content search API in Sitecore 9.1.1. However, it is not fetching result if i am using search with any of the template field. The below code fetching result based on template id but when we ...
Ashish's user avatar
  • 912
3 votes
0 answers
77 views

Safe to delete Sitecore master/web old index after rebuild/swap?

We're using the Swap and Rebuild feature of Sitecore 9.1 when we need to rebuild our indexes for Azure Search. Occasionally, after the rebuild and swap is complete; Sitecore won't delete the old ...
Frank Rosario's user avatar
3 votes
0 answers
367 views

Configuring the Analyzers (LowerCaseKeywordAnalyzer, Synonym) for Azure search in Sitecore 8.2.1

I had used Lucene and sometimes SOLR for Older Sitecore versions. Now the latest trend seems to be Azure search with Sitecore 8.2.1. https://doc.sitecore.net/sitecore_experience_platform/...
Siva Sankar's user avatar
2 votes
0 answers
115 views

Exact search in Azure search in Sitecore SXA

Using azure search in Sitecore SXA 1.7 and it is not fetching exact result likewise if we are using "Test data" in search box then it is showing result based which match "Test data ...
Ashu's user avatar
  • 402
2 votes
1 answer
347 views

Custom Sitecore index not updated on publish after item delete

We are using Sitecore 8.2 with Azure search. When I delete an item and publish the parent folder, the item goes away from sitecore_web_index, however, it doesnt go away from the custom_web_index. (I ...
Durga Bose's user avatar
2 votes
3 answers
1k views

Custom index field not showing in Azure search

I am trying to use KamSars approach to indexing subcontent (pagecomponents) in my Sitecore 9.2.0 solution. It works fine in my Solr index locally, but when I try to add the two new computed index ...
Hos's user avatar
  • 884
2 votes
0 answers
80 views

Azure Search FilterOn Linq Not Working

I am running Sitecore 9 update 2 on Azure Web App, with Azure Search. I am trying to use the Sitecore Facet Support, that works completely fine with Solr, but having no luck at all with Azure. So my ...
Lee Swainsbury's user avatar
2 votes
0 answers
355 views

Sitecore-Core-Index rebuild at Azure Search for Sitecore 9.0.1 PaaS fails

I have deployed Sitecore 9.0.1 XP Scaled in Azure PaaS (default, no customization). It is used self-signed certificate and configured with allowInvalidClientCertificates="true" in azuredeploy....
DevUser's user avatar
  • 148
2 votes
0 answers
454 views

A binary operator with incompatible types was detected error in Azure Search with Helix

I'm getting the below error after deploying on Azure. We're using Azure Search with Helix pattern reusing Habitat's Foundation.Indexing style (indexing providers). {"error":{"code":"","message":"...
TamerM's user avatar
  • 1,682
1 vote
0 answers
512 views

How to build Sitecore SXA Scope Search query with comoperations

I have requirement to show the query results based on the logged-in user-profile details, I was able to pass the query token field value dynamical by following the code. How to write a SXA search ...
KARASH's user avatar
  • 11
1 vote
0 answers
164 views

Azure search Synonyms implementation using SXA 1.9 and Sitecore 9.2 using postman API

I have requirement to work with the synonyms for the similar group of words in search. I did load the synonyms using Postman API to SXA web index and able to see them on the index. For example: home,...
Raju Balagam's user avatar
1 vote
0 answers
263 views

Sitecore Azure search suggesting index rebuild error

I have implemented Sitecore Suggesting search on Sitecore 9.2. based on https://sitecore.namics.com/2018/06/15/sitecore-9-azure-search-suggestions/ but when I rebuild indexes, I am getting error: ...
Arbejdsglæde's user avatar
1 vote
0 answers
228 views

How can create new score profiling into Sitecore?

I am indexing Sitecore items into Azure and performing the Azure search via Azure functions. I want to create a new Scoring Profile into Sitecore and use it during the search. I am not getting much ...
Kuldeep Sharma's user avatar
1 vote
0 answers
164 views

Custom Azure Index doesn't update on CD Servers after rebuild

We have a custom Azure Index which we have enabled switch on rebuild for. The works fine on the CM servers but. However on CD we get no data showing until we restart the Azure App Service for the CD....
Adam Seabridge's user avatar
1 vote
0 answers
100 views

How can the Sitecore search API be extended to support Azure search traffic analytics?

I'm experimenting with adding support for conditionally returning SearchId for Azure search traffic analytics purposes (https://docs.microsoft.com/en-us/azure/search/search-traffic-analytics) as part ...
nsturdivant's user avatar
1 vote
0 answers
148 views

SXA checklist filter doesnt return facets with count 0 when used with azure search

I am currently using Sitecore version 9.0.2 and SXA version 1.8.1 Requirement : - In checklist filter, I want to show all the facets irrespective of the results. If for a facet the result is not ...
user3267206's user avatar
1 vote
0 answers
47 views

Response from azure search in portal and on Sitecore UI is different

Environment: Sitecore 9.0.2 XP0 + SXA 1.8.0 + Azure search What I have done: My data is indexed in the index of Azure Search. I have added the search box and search result with custom scope '...
NutsAndBolts's user avatar
  • 1,342
1 vote
0 answers
83 views

Search not working for spaces, exclamation mark, slashes

When I search for a sentence like adoption of an animal, I don't get any results. Looking at the generated query, I have &search=content_1:(/.\*adoption of an animal.\*/)&queryType=full&...
David Steinbruch's user avatar
1 vote
0 answers
71 views

Azure Search doesn't work with query more than five letters

I've implemented simple search by query in my sitecore application. Locally it works perfectly with solr, but when solution is deployed to an Azure environment that is using Azure Search it doesn't ...
Val Yar's user avatar
  • 87
1 vote
0 answers
364 views

rebuild the xDB index in Azure Search didn't finished

I followed this article to rebuild the xDB index in Azure Search. About 2 hours after the rebuild index process started, i noticed that the rebuild process seemed to stopped (document of xdb-...
Duan Le's user avatar
  • 191
1 vote
0 answers
97 views

Content Search - How to choose boost values

I'm updating some of our search code to utilise boosting of different fields. We have been given a specification of the boosting values to be applied to different fields. We are covering 15 fields in ...
Matthew Dresser's user avatar
0 votes
0 answers
26 views

Azure Search Provider does not index any template fields

The azure search based Sitecore instance deployed as App service does not index any fields defined in the template. I dumped the key:value from searchresult object's Fields and we got the following ...
John's user avatar
  • 91
0 votes
0 answers
33 views

How to construct a query to search any field in given page templates?

I have few page templates defined such as basic page, article page, event page, directory page and each of them has different fields. how do I construct a query in search api to query any item that ...
John's user avatar
  • 91
0 votes
0 answers
62 views

Rebuilding of xDB index stuck after 19-30 documents after scaling up Azure Search

We have an issue with Sitecore xDB index in Azure Search on Sitecore 9.1.1. Recently we tried to rebuild xDB index. It started without any issues but after indexing 3 million documents we ran out of ...
Marek Musielak's user avatar
  • 23.9k
0 votes
1 answer
81 views

Sitecore Azure index rebuild doesn't work with disabled indexAllFields

After migration from Solr to Azure Search I found the problem with a limited amount of fields for Sitecore indexes: core and master. In all articles\answers was suggested disabling of indexAllFields ...
Mickey P's user avatar
  • 175
0 votes
0 answers
109 views

Getting error in Azure search ""Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.\r\nParameter name: index"

We are getting result thorough content api using Azure search and solr. In Solr, everything is working fine but when we are trying to get result in Azure search then we are getting the below error
Ashu's user avatar
  • 402
0 votes
0 answers
285 views

Browser is unable to load pdf documents from Azure CDN

we are getting an error when the browser is trying to download pdf documents. we are getting an error i.e. Failed to load the document. This error we are getting for pdf files that are greater than ...
Lava's user avatar
  • 11
0 votes
0 answers
95 views

SXA Map throwing 400 Bad Request

Working with Sitecore 9 (Update 1), SXA 1.7.1 and Azure Search. Components added on the page: Map, Location Finder, Search Results (all components have the same search signature). Search Query: ...
PSS's user avatar
  • 607
0 votes
0 answers
2k views

ERROR Year, Month, and Day parameters describe an un-representable DateTime

We are receiving below errors during Indexing. We are on Sitecore 9 update-2, SXA 1.7.1 and using Azure search. The errors below seems related to SXA fields. Has anyone come across this issue? 10752 ...
Praveen KM's user avatar
0 votes
0 answers
347 views

SXA Custom index not used by Search Results component

Following the SXA documentation Configure SXA indexing, I have created my custom indexes : Then I have created a patch config file for the corresponding index definitions. On a page I use a ...
Arnaud BLAVOINE's user avatar
0 votes
1 answer
892 views

Content not added to computed field using Azure Search

There is a custom code which triggers on rebuilding indexes. The method will extract all content from each page rendering's datasources and store in the content field. When I debug, I see that the ...
sukesh's user avatar
  • 3,176