Questions tagged [azure-search]

Anything related to Azure Search: querying, configuring, maintaining, ... Azure (PaaS) replacement for Solr and Lucene.

40 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
8
votes
0answers
159 views

Virtual field not working with Azure

Currently I'm using facet to filter the search result. The result works perfectly with SOLR but when I switch to Azure it doesn't work anymore. The result shows all although I added filter criteria. ...
6
votes
1answer
577 views

Migrating Solr Core indexes to Azure Search indexes

I am midst of migrating a Sitecore project to Azure Paas offering. I've completed the deployment of the files (ie. dlls, configs, css, js, etc) and were able to do a complete unicorn sync. That looks ...
5
votes
0answers
212 views

Check if boost rule has been applied to an item

I am implementing functionality to push certain items in my content tree down in search results depending on a "discontinued" checkbox field. I have created a rule item under /sitecore/system/Settings/...
5
votes
0answers
474 views

Index errors on start up on Azure environment

When starting our application we are seeing lots of these entries: 2017-06-29T08:38:59 PID[60944] Error 8168 08:38:59 ERROR Custodian.UpdateIndexTimestampTimerTick. Update index last updated ...
4
votes
0answers
48 views

Azure Deployment Slot Processing Events and Updating Indexes

We have a deployment slot that we deploy to, which we then warm up, and then swap with the live slot so that we can achieve zero downtime deployment on PaaS. This works very well in general. However, ...
3
votes
0answers
320 views

Configuring the Analyzers (LowerCaseKeywordAnalyzer, Synonym) for Azure search in Sitecore 8.2.1

I had used Lucene and sometimes SOLR for Older Sitecore versions. Now the latest trend seems to be Azure search with Sitecore 8.2.1. https://doc.sitecore.net/sitecore_experience_platform/...
2
votes
0answers
38 views

Safe to delete Sitecore master/web old index after rebuild/swap?

We're using the Swap and Rebuild feature of Sitecore 9.1 when we need to rebuild our indexes for Azure Search. Occasionally, after the rebuild and swap is complete; Sitecore won't delete the old ...
2
votes
0answers
49 views

Azure Search FilterOn Linq Not Working

I am running Sitecore 9 update 2 on Azure Web App, with Azure Search. I am trying to use the Sitecore Facet Support, that works completely fine with Solr, but having no luck at all with Azure. So my ...
2
votes
0answers
321 views

Sitecore-Core-Index rebuild at Azure Search for Sitecore 9.0.1 PaaS fails

I have deployed Sitecore 9.0.1 XP Scaled in Azure PaaS (default, no customization). It is used self-signed certificate and configured with allowInvalidClientCertificates="true" in azuredeploy....
2
votes
0answers
275 views

A binary operator with incompatible types was detected error in Azure Search with Helix

I'm getting the below error after deploying on Azure. We're using Azure Search with Helix pattern reusing Habitat's Foundation.Indexing style (indexing providers). {"error":{"code":"","message":"...
2
votes
3answers
134 views

How to rename Azure Search index

I tried to index master, web indexes using the Azure Search service. Indexing works fine, but we have a requirement to have the index names unique in Azure as we are using single search services for ...
1
vote
1answer
35 views

Could not compute value for ComputedIndexField - Service Host URI is not a Valid URI

We have a sitecore 9.1.1 CM instance configured to use Azure Cloud. We have the relevant configurations enabled & disabled. However we are seeing the following:- 16784 22:55:11 WARN Could not ...
1
vote
0answers
58 views

Azure search Synonyms implementation using SXA 1.9 and Sitecore 9.2 using postman API

I have requirement to work with the synonyms for the similar group of words in search. I did load the synonyms using Postman API to SXA web index and able to see them on the index. For example: home,...
1
vote
0answers
66 views

Sitecore Azure search suggesting index rebuild error

I have implemented Sitecore Suggesting search on Sitecore 9.2. based on https://sitecore.namics.com/2018/06/15/sitecore-9-azure-search-suggestions/ but when I rebuild indexes, I am getting error: ...
1
vote
0answers
109 views

How can create new score profiling into Sitecore?

I am indexing Sitecore items into Azure and performing the Azure search via Azure functions. I want to create a new Scoring Profile into Sitecore and use it during the search. I am not getting much ...
1
vote
0answers
65 views

Custom Azure Index doesn't update on CD Servers after rebuild

We have a custom Azure Index which we have enabled switch on rebuild for. The works fine on the CM servers but. However on CD we get no data showing until we restart the Azure App Service for the CD....
1
vote
1answer
322 views

Could not create instance of type: Sitecore.ContentSearch.Azure.CloudSearchProviderIndex. No matching constructor was found

Currently in progress of upgrading from Sitecore 8.1 to 8.2 update 7. So I'm currently converting existing indexes from luecene to Azure search, I have done all the basic steps like, disabling all the ...
1
vote
1answer
193 views

How to write a custom controller for Sitecore SXA Search Box component?

We are using Sitecore 9.0.2, SXA 1.8.1 and Azure search. The SXA component Search Box works perfectly fine. In our application, we need to show the search results from other application along with ...
1
vote
0answers
52 views

How can the Sitecore search API be extended to support Azure search traffic analytics?

I'm experimenting with adding support for conditionally returning SearchId for Azure search traffic analytics purposes (https://docs.microsoft.com/en-us/azure/search/search-traffic-analytics) as part ...
1
vote
0answers
74 views

SXA checklist filter doesnt return facets with count 0 when used with azure search

I am currently using Sitecore version 9.0.2 and SXA version 1.8.1 Requirement : - In checklist filter, I want to show all the facets irrespective of the results. If for a facet the result is not ...
1
vote
0answers
43 views

Response from azure search in portal and on Sitecore UI is different

Environment: Sitecore 9.0.2 XP0 + SXA 1.8.0 + Azure search What I have done: My data is indexed in the index of Azure Search. I have added the search box and search result with custom scope '...
1
vote
0answers
78 views

Search not working for spaces, exclamation mark, slashes

When I search for a sentence like adoption of an animal, I don't get any results. Looking at the generated query, I have &search=content_1:(/.\*adoption of an animal.\*/)&queryType=full&...
1
vote
0answers
62 views

Azure Search doesn't work with query more than five letters

I've implemented simple search by query in my sitecore application. Locally it works perfectly with solr, but when solution is deployed to an Azure environment that is using Azure Search it doesn't ...
1
vote
0answers
198 views

rebuild the xDB index in Azure Search didn't finished

I followed this article to rebuild the xDB index in Azure Search. About 2 hours after the rebuild index process started, i noticed that the rebuild process seemed to stopped (document of xdb-...
1
vote
0answers
88 views

Content Search - How to choose boost values

I'm updating some of our search code to utilise boosting of different fields. We have been given a specification of the boosting values to be applied to different fields. We are covering 15 fields in ...
1
vote
3answers
447 views

Azure Search not working for other language

Using Sitecore 8.2 update 3. I'm new to search & Azure Search and followed this approach to implement the site search functionality on our multi-lingual site. https://kamsar.net/index.php/2014/...
0
votes
0answers
11 views

How to index Catalog Generated Template Field's in Azure search

In Azure Search Index configuration, there is an option to include Fields that need to be indexed. But the catalog generated Templates Field may be having different id's in different environments (Dev,...
0
votes
1answer
41 views

Custom Sitecore index not updated on publish after item delete

We are using Sitecore 8.2 with Azure search. When I delete an item and publish the parent folder, the item goes away from sitecore_web_index, however, it doesnt go away from the custom_web_index. (I ...
0
votes
0answers
31 views

Initialization is failed for index sitecore-analytics-index

I'm currently working on Sitecore 8.2 update 7. with azure search. I got the complete db/code back up from QA environment (perfectly working environment) and restored in local. The only change I made ...
0
votes
1answer
108 views

Index has not been initialized on content management server

We are getting an issue "index has not been initialized" if clicks any of the Sitecore content tree items in the content editor, Does anyone know how to solve this. Thanks, Suresh
0
votes
0answers
21 views

Azure search, using SwitchOnRebuild, master index is not showing in indexes

We are using Sitecore 9.3 with SwitchOnRebuild Option enabled by default, within Sitecore Azure Search Service, under indexes am not able to see sitecore-master-index, instead it creates sitecore-...
0
votes
0answers
26 views

Overlay with Search box and Location finder does work in preview mode but not in normal mode + SXA 1.9 + Sitecore 9.2

I have overlay with search box which will need show predictions and on click redirect to search page where all the results displayed. The overlay search box is showing predictions and can see the ...
0
votes
0answers
38 views

Index values loss after smart publish, returns after an Index Rebuild or Republish

In the image below you can see how the search index for a sitecore item looks like before and after a Smart Publish. On the left is what I get when I recently did a Rebuild or a Republish and on the ...
0
votes
0answers
24 views

Issue - A tag scoring function must have tag parameters specified

I am trying to add new custom score profile into Sitecore for Azure Search as given below Added in the Sitecore.ContentSearch.Azure.DefaultIndexConfiguration.config file. <scoringProfile ...
0
votes
1answer
364 views

Custom index field not showing in Azure search

I am trying to use KamSars approach to indexing subcontent (pagecomponents) in my Sitecore 9.2.0 solution. It works fine in my Solr index locally, but when I try to add the two new computed index ...
0
votes
0answers
38 views

SXA Map throwing 400 Bad Request

Working with Sitecore 9 (Update 1), SXA 1.7.1 and Azure Search. Components added on the page: Map, Location Finder, Search Results (all components have the same search signature). Search Query: ...
0
votes
0answers
441 views

ERROR Year, Month, and Day parameters describe an un-representable DateTime

We are receiving below errors during Indexing. We are on Sitecore 9 update-2, SXA 1.7.1 and using Azure search. The errors below seems related to SXA fields. Has anyone come across this issue? 10752 ...
0
votes
0answers
157 views

SXA Custom index not used by Search Results component

Following the SXA documentation Configure SXA indexing, I have created my custom indexes : Then I have created a patch config file for the corresponding index definitions. On a page I use a ...
0
votes
3answers
283 views

Sitecore 9.1.1 Azure Search custom index not updating when running rebuild

I'm trying to port an application to Azure Search from Solr. I've got the sitecore indexes working and rebuilding. The documents are being added to the azure search index. However for any custom ...
0
votes
1answer
653 views

Content not added to computed field using Azure Search

There is a custom code which triggers on rebuilding indexes. The method will extract all content from each page rendering's datasources and store in the content field. When I debug, I see that the ...