Questions tagged [azure]

Microsoft Azure is a cloud computing service created by Microsoft for building, testing, deploying, and managing applications and services through a global network of Microsoft-managed data centers. Use this tag for all the Microsoft Azure related questions.

Filter by
Sorted by
Tagged with
10 votes
4 answers
4k views

Azure Web App Redis timeout exceptions when under load

We are performance testing our Sitecore hosted in azure web apps (2 CD S3) which uses Premium Redis. There are no error during normal UAT and SIT. However, on performance testing there are quiet a ...
user avatar
  • 2,253
19 votes
2 answers
5k views

Experience Analytics are not showing Online Interactions

I have a Sitecore solution (Sitecore 9.0.1 revision 171219 on Azure in xP1 topology) that as far as I can tell all roles are working as expected and communicating. I am able to fire goals, create ...
user avatar
  • 14.4k
10 votes
2 answers
2k views

How to configure Solr for Sitecore PaaS setup

We are currently trying to upgrade our Sitecore 8.1 Environment to Sitecore 9. We are also doing this implementation to Sitecore 9 PaaS and succesfully had several components work, however we are ...
user avatar
5 votes
1 answer
3k views

xConnect WebApps on Azure PaaS not working

I installed the vanilla Sitecore 9.0 version from Marketplace on Azure PaaS with XP and extra small configuration and select the option self signed certificate for xConnect client certificate, but ...
user avatar
5 votes
3 answers
588 views

PaaS compatibility for WFFM and EXM?

Are the current versions of WFFM and/or EXM supported on Azure PaaS?
user avatar
  • 93
17 votes
2 answers
2k views

Slow cshtml compilation on Azure WebApps

We are having serious issues in the startup (boot) time of our application. After carefull investigation we have discovered that the most time is consumed by first-time-visit compilation of the ...
user avatar
9 votes
4 answers
5k views

502 - Web server received an invalid response while acting as a gateway or proxy server

I've noticed the 502 error after deployment to Azure question, but it appears to be related to a failed deployment and rollback of databases - not what we're seeing here. I am getting the above ...
user avatar
  • 24.4k
3 votes
3 answers
539 views

Sitecore 9 Infrastructure (roles and services required) Design in Azure

We need to setup infrastructure for Sitecore 9 update 2 in azure PaaS. To achieve this we first need to identify which one is must/optional for costing. Have been reading all Sitecore documentations ...
user avatar
  • 2,253
12 votes
3 answers
2k views

How to add custom language to Sitecore on Azure PaaS Web Apps?

I want to create custom new languages. On-premise or IaaS I can use https://marketplace.sitecore.net/en/Modules/Custom_Language_Registration.aspx to register a new language. Does anyone have some ...
user avatar
  • 17.8k
2 votes
1 answer
513 views

Index has not been initialized error on Sitecore 8.2 with Azure Search

I have Sitecore 8.2 update 5 in Azure PaaS using Azure Search. When I am trying to open the content editor, it is throwing exception Index has not been initialized with stack trace info mentioning ...
user avatar
3 votes
1 answer
3k views

Accessing log files in application insights for Sitecore 9 in Azure app service

I've been reading several blog posts about application insights and Sitecore logs, and I've not been able to get the proper configuration working. This is using Sitecore 9 ARM templates on Azure app ...
user avatar
  • 5,052
3 votes
1 answer
246 views

How to replace `CertificateHttpClientHandlerModifier` to `X509Certificate2`

I'm using Sitecore 9.2 scaled environment on Azure, and am trying to make a .Net core 2.2 project published on azure app service connects to XConnect which is also on Azure, am following this link ...
user avatar
2 votes
1 answer
417 views

EXM - reports email campaign sent successfully - zero emails actually sent

We have an instance of Sitecore 8.2 update 5 using XDB cloud and EXM hosted in Azure using PaaS AppServices. I am testing EXM and trying to send test email campaigns from our CM instance. However ...
user avatar
13 votes
2 answers
3k views

WAF support with Sitecore Experience Platform

We are looking for a Web Application Firewall (WAF) solution for our Sitecore CMS implementation, because we are an Azure shop we specifically wanted to use the WAF feature on the Azure AppGateway ...
user avatar
12 votes
5 answers
8k views

How to Copy complete site from Production Slot to Staging slot in Azure PaaS?

Azure Deployment Slot is Awesome functionality for regular(Full) production deployment build process using Deployment Slot Swap functionality. But sometimes we need to deploy the hotfix on production,...
user avatar
12 votes
4 answers
2k views

FileWatcher Error, Internal buffer overflow

After a deploy, my Sitecore Azure instance is heavily slowed down and I get the following error on and on, 2017-06-29T08:22:15 PID[42864] Error 54964 08:22:15 ERROR Error in FileWatcher. ...
user avatar
10 votes
1 answer
2k views

Sitecore PaaS Log files missing

Currently, We are on Sitecore PaaS. There are some issues and we are not able to find out the root cause of those issues. We tried to find out some clues in Sitecore log file but We noticed that there ...
user avatar
10 votes
2 answers
672 views

How to convert a Sitecore package into a WDP package?

How can I convert a given Sitecore Package previously created using the Package Designer into a WDP package, so that I can create a script to deploy it on my Azure instances?
user avatar
  • 2,221
9 votes
3 answers
2k views

Azure Application Insights not working on Sitecore 9.1 PaaS

I've provisioned a Sitecore 9.1 PaaS, and for some odd reason the Application Insights is not loading graphics except in Live Metrics Stream for Process CPU data I went through the existing post ...
user avatar
9 votes
1 answer
2k views

Where is the location of local sitecore media cache folder in Azure Web Apps?

I am unable to find the local media cache folder in azure apps, as per the configuration in the Sitecore.config it supposed to be in the Media cache folder under App_data: I checked in the Temp ...
user avatar
3 votes
2 answers
805 views

Hard time installing Sitecore 10 external resources in Kubernetes AKS in Azure

I'm trying to install Sitecore 10 on AKS so I was following the steps in Installation_Guide_for_Production_Deployments_with_Kubernetes_XP10.0.0.pdf Installed azureCli & helm on my local pc az ...
user avatar
3 votes
2 answers
1k views

Web API 404 on content delivery server

I am using Sitecore on azure and have a CD and a CM server. The Web API works fine on CM but throws a 404 error (and no more information in logs). I have deleted the following dll files from server ...
user avatar
4 votes
1 answer
865 views

Sitecore media library - unable to load large files ( > 8MB) via Azure Front Door

We've run into an issue in Sitecore 9.3 where it's not serving media items properly via Azure FrontDoor with caching enabled. (Front Door works exceptionally well for 99.95% of the website). But a ...
user avatar
4 votes
1 answer
387 views

DTU shooting up after application start in Azure PAAS Sitecore 9.0.2

We are observing that DTUs are shooting up while the application startsup in Azure PAAS environment, however the frequency is not consistent- sometime we restart the webapp explicitly and sometime it'...
user avatar
2 votes
1 answer
1k views

Sitecore redirects for login page using hostname

We have a sitecore instance (xp0 for now) with an identity server. They are deployed to azure and belong to a private vnet. Access to nodes is done through the application gateway. But because of ...
user avatar
10 votes
3 answers
740 views

SQL user creation is setting password of 12345, fails deployment

Using the updated Sitecore Azure Toolkit 2.0.1 rev. 171218, which has resources for 9.0.1, I'm hitting an error on the xc-collect\MSDeploy stage where it's attempting to apply the default sql user ...
user avatar
7 votes
1 answer
565 views

Using TDS sync with Azure PaaS and Sitecore 9

We're setting up a QA environment in Azure PaaS and we're working to figure out the best way to publish things. The code seems to be easy with VS 2017, but we're trying to figure out how to get TDS ...
user avatar
  • 5,052
6 votes
1 answer
625 views

Send email with Segmented List - Skipped during message delivery

I have a Sitecore v9.0u1 solution that runs in the Azure.The Sitecore instance and the EXM, Marketing Automation and IndexWorker are all hosted on the same web server for this POC project, and the ...
user avatar
5 votes
2 answers
643 views

Update the sitecore.configs at runtime possible?

We have a requirement to store all the secrets on to azure key-vault. This requires us to update the configurations at Runtime. One challenge we are facing at the moment is to store the password for ...
user avatar
  • 2,253
5 votes
1 answer
387 views

Provisioning to Azure failure on deploying CM

I am trying to setup a new Sitecore 9.2 instance on PAAS using ARM templates. I used these templates a few months ago on the same subscription to setup our development environment and that worked fine....
user avatar
  • 19.2k
3 votes
0 answers
265 views

The path '' is not valid for the 'dbDacFx' provider with ARM templates SAT Sitecore Deployment [duplicate]

im trying to deploy "vanilla" Sitecore using the topology "XM" to create in Azure CD and CM PaaS servers ive encountered many issues while trying to get this working, but the most recent deployment ...
user avatar
3 votes
3 answers
881 views

New-SCWebDeployPackage is not recognized

I'm trying to package a Sitecore solution and followed the instructions mentioned in the following URLs. https://doc.sitecore.net/cloud/working_with_sitecore_azure/configuring_sitecore_azure/...
user avatar
  • 143
3 votes
1 answer
222 views

Connecting two Azure services to access XConnect

I'm using Sitecore 9.2 scaled environment on Azure, and am trying to make a .Net core 2.2 project published on app service azure connects to XConnect which is also on Azure, am following this link ...
user avatar
3 votes
0 answers
1k views

502 error after deployment to Azure [closed]

We have had an automated deployment process that has been working well for ages deploying our Sitecore 8.2 Update 5 site to Azure. Yesterday, a deployment failed to our test environment with the CD ...
user avatar
  • 95
2 votes
2 answers
963 views

Incorrect URLs when behind proxy

I have a Sitecore 9.3 xp1 scaled application hosted in Azure PaaS. The CD App Service sits behind an F5 and Azure Gateway, with DNS of https://mysite.com routing through these 2 proxies (F5 -> ...
user avatar
  • 1,462
1 vote
3 answers
723 views

EXM report is empty (data is not being captured) in scaled environment

I am working with Sitecore 9.0 update 2 on Azure. Server is scale out : 1CM and 3CD. After email campaign is run, we can receive email but reporting is not working. It doesn't have any data is as ...
user avatar
1 vote
1 answer
723 views

Sitecore fails when memory > maxmemory in Redis

If you don't switch to another tier in time; Sitecore returns an Application error and is not available anymore. Monitoring Redis can be one solution, but are there any other options available? See ...
user avatar
  • 85