We’re rewarding the question askers & reputations are being recalculated! Read more.

Questions tagged [azure]

Microsoft Azure is a cloud computing service created by Microsoft for building, testing, deploying, and managing applications and services through a global network of Microsoft-managed data centers. Use this tag for all the Microsoft Azure related questions.

43 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
12
votes
1answer
187 views

Excessive SQL Server DTU consumption after deployment to Azure (messaging_db)

After an initial Sitecore 9.1 deployment with Sitecore Managed cloud (Default installation, x-small no custom code and configuration). We notice an excessive DTU consumption on the messaging database....
8
votes
0answers
141 views

Virtual field not working with Azure

Currently I'm using facet to filter the search result. The result works perfectly with SOLR but when I switch to Azure it doesn't work anymore. The result shows all although I added filter criteria. ...
6
votes
1answer
58 views

Log stream on Azure Paas

I have an environment running Sitecore 9.2 on Azure PAAS. It's an upgraded codebase (from 9.0.2) but on a clean setup. I had an issue with logging. Application Insights is working fine - I can see my ...
5
votes
0answers
462 views

Sitecore Azure Paas - Migrating Solr Core indexes to Azure Search indexes

I am midst of migrating a Sitecore project to Azure Paas offering. I've completed the deployment of the files (ie. dlls, configs, css, js, etc) and were able to do a complete unicorn sync. That looks ...
4
votes
0answers
76 views

Log Sitecore errors as exceptions instead of trace in application insights

By default, Sitecore application insights config logs Sitecore errors as traces instead of exceptions this means application insights dashboard and alerts are unaware of the exception occurring in a ...
4
votes
0answers
410 views

Index errors on start up on Azure environment

When starting our application we are seeing lots of these entries: 2017-06-29T08:38:59 PID[60944] Error 8168 08:38:59 ERROR Custodian.UpdateIndexTimestampTimerTick. Update index last updated ...
3
votes
0answers
31 views

Azure Deployment Slot Processing Events and Updating Indexes

We have a deployment slot that we deploy to, which we then warm up, and then swap with the live slot so that we can achieve zero downtime deployment on PaaS. This works very well in general. However, ...
3
votes
1answer
65 views

HTTP Error 502.5 - Process Failure

I was installed Sitecore XC 9.2.0 Scaled using the ARM template. After successful installation, when I am trying to open theBizFX web app, getting this error. Most probably getting this error ...
3
votes
0answers
116 views

Installation issue on migration 9.1.1

I am trying to migrate a Sitecore 9.0.2 to 9.1.1. Following the upgrade guide https://dev.sitecore.net/Downloads/Sitecore_Experience_Platform/91/Sitecore_Experience_Platform_91_Update1.aspx, I have to ...
2
votes
0answers
147 views

Sitecore schedule task not running on the XP scaled environment (CM server)

We’ve configured Sitecore schedule task, which runs at every 1 hour. The schedule task is running fine after deployment/web app restart but after sometime it’s not working as expected. We’ve verified ...
2
votes
0answers
94 views

How to create a Sitecore Module WDP packge **WITH** Sitecore items?

I was following the official documentation on the subject here https://doc.sitecore.com/developers/sat/20/sitecore-azure-toolkit/en/web-deploy-packages-for-a-module.html and realized that it looks ...
2
votes
0answers
282 views

Sitecore-Core-Index rebuild at Azure Search for Sitecore 9.0.1 PaaS fails

I have deployed Sitecore 9.0.1 XP Scaled in Azure PaaS (default, no customization). It is used self-signed certificate and configured with allowInvalidClientCertificates="true" in azuredeploy....
1
vote
0answers
24 views

Integration with AD B2C: Trigger Owin challenges by policy name

We're using Sitecore.NET 9.1.0. We're trying to trigger register, login and forgot password flows from Sitecore that will be used by end users of our website. After a successful login we want to ...
1
vote
1answer
32 views

URL rewrite from www to naked domain

We've got a Sitecore 9 Azure app service instance We've got redirects set up as follows: <rule name="Root Hit Force HTTPS Redirection" enabled="true" stopProcessing="true"> <match url="...
1
vote
2answers
38 views

Azure Deploy of CM + Reporting

I'd like to build a deployment of CM and Reporting in a single App Service. Is the best approach to take the XP0 files and try to remove what isn't needed ? Or try and combine The CM and Reporting ...
1
vote
0answers
26 views

How to get current browser url with Azure AD authentication (OWIN) : <owin.identityProviders>

Currently we have the requirement like we want set redirect url as per current browser url So for that we trying to set redirect url custom implementation of IdentityProvidersProcessor , but its ...
1
vote
0answers
52 views

Sitecore 8.2 Azure Web App / Solr VMs

We are running Sitecore 8.2 as a WebApp on Azure, with this we using Solr on VMs , using along with Zookeeper [3 nodes]. There is odd behavior we are seeing, if we make any configurations on Solr as ...
1
vote
1answer
126 views

Sitecore setup using Azure VM Scale sets

Has anyone implemented CD server on Azure VM Scale sets? Looking at below information: The CD Image process as per the VM Scale set process When the Image is used to scale VMs using Azure approach, ...
1
vote
1answer
63 views

Where to download Azure SDK 2.7.1 needed to deploy Sitecore Azure 8.1?

We are building a development environment for Sitecore 8.1 Update 1 with Sitecore Azure 8.1. Since Sitecore Azure requires Azure SDK 2.7.1 to be deployed, I am having such a bad day trying to figure ...
1
vote
0answers
150 views

rebuild the xDB index in Azure Search didn't finished

I followed this article to rebuild the xDB index in Azure Search. About 2 hours after the rebuild index process started, i noticed that the rebuild process seemed to stopped (document of xdb-...
1
vote
0answers
101 views

Powershell script fails on trying to start website when installing the Sitecore 9.0.1

My powershell script fails when I try to run it on the Azure VM. The local installation passes successfully. Any help is appreciated :) > [-------------------------------------------- ...
1
vote
0answers
163 views

Redis session provider not working on Azure PaaS webapp

I am working on a Sitecore 9 solution which is hosted on Azure PaaS. I have a simple piece of code that is meant to store an object in session which works fine on my local machine but once deployed ...
1
vote
0answers
182 views

Page test in Experience Optimization on Azure Fails

Sitecore Experience Optimization Page Testing. On Sitecore 9, I am trying to test created simple page in Experience Optimization. Locally everything working fine. When i tried same steps in Azure ...
1
vote
0answers
52 views

Browsing individual delivery server in Azure scaling environment

We are on Sitecore 8.1 rev. 151207 (Update-1) When we scale an existing Azure Delivery Farm, using Sitecore Azure module, we are seeing the additional server, but we are not seeing anything deployed ...
0
votes
0answers
18 views

Azure DevOps tds project build not creating web deploy package

I have added a task to build my tds project. The TDS Project contains configurations to create web deploy package. When I build it manually in Visual Studio, it creates a package and .ps1 file in ...
0
votes
1answer
30 views

Migrate Content to Azure

I have installed a baseline 8.2.7 Sitecore to Azure using the XP templates in the Azure ToolKit. How to I get my existing content into the databases ? If I try to import a bacpac file I get a new ...
0
votes
1answer
50 views

Sitecore Azure PaaS Client Certificate on ASE

I deployed Sitecore 9.2 on Azure PaaS and facing the issue with Client Certificate Authentication. The Azure hosting is on ASE with Isolated App Service Plan. It seems like CM server is not able to ...
0
votes
1answer
82 views

Multi-Site Domain is not resolving Using Azure WAF

I am facing domain resolving issue in Sitecore Multi-Site Solution using Azure PaaS with Azure WAF setup, however, it's working fine if I add the custom domain on Content delivery(Web Apps) level. ...
0
votes
2answers
28 views

Base Templates are deployed without any language version

We have very bizare issue with our deployment. Project contains of multiple templates and we recently (couple of months ago) introduced couple of base templates. We have prefixed them with underscore,...
0
votes
0answers
39 views

Post Condition failed on Migration between Azure Servers

We are trying to migrate our application from Azure US servers to EU Servers. We just copied all the files of Website folder (or wwwroot folder) from US server to EU server. Our Production CM ...
0
votes
0answers
54 views

How to log requests, fail requests on WAF Azure

I'm working with azure WAF solution. I cannot log the WAF gateway requests that are blocked or not how to do it? I tried to do this: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/application-gateway/...
0
votes
0answers
59 views

NullReferenceException while setting up ApplicationInsights with Sitecore 9.1 PaaS

We are following post below for the steps to configure ApplicationInsights and also have applied the patch as specified in the article. After setting things we are getting a NullReferenceException (...
0
votes
0answers
16 views

Sitecore Azure Paas Media files not appearing

I have installed fresh new Sitecore Azure Paas (Sitecore 9 update 2). Created a Sitecore packages from my local to the new instance to migrate all the content, media, system and templates. Everything ...
0
votes
1answer
107 views

How does the gulp build transform Sitecore config files?

I'm migrating Sitecore 9.1.0 to Azure. During the process of build on Azure DevOps, I have a gulp tasks, which builds the solution and transforms the configuration files. On certain configuration ...
0
votes
0answers
131 views

How am I supposed to configure an Azure Hosted Agent VS2017 build for 9.1?

I'm trying to deploy my Sitecore 9.1 solution to Azure DevOps. I'm using a Hosted VS2017 Agent pool to do that. When it compiles my *.sln solution, an error shows up, explaining that WebApplication....
0
votes
1answer
145 views

ERROR Could not run the 'getMediaStream' pipeline for '/sitecore/media library/Images/test '. Original media data will be used

I’ve extended SqlServerDataProvider to use the azure blob storage account for storing the media library assests. I’ve taken reference from below GitHub project: https://github.com/aweber1/Sitecore....
0
votes
1answer
141 views

Azure Search &search=This_Is_Equal_ConstNode_Return_Nothing

I have a site that I have recently been upgrading from 8.2 to 9.1 and everything is looking good EXCEPT anything that relies on search funcionality. Any Azure search has in the info log: 2019-02-...
0
votes
0answers
45 views

Download Package in Package Designer does not work

When I try to download generated package into Sitecore Package designer, nothing is happened. Just only an error, that I can observe in Chrome Dev Tool (sitecore.js, line 1058): In additional, the ...
0
votes
0answers
298 views

Are there specific configuration requirements for Redis in Azure?

We're attempting to configure Azure Redis cache, I'm confident the connection string is correct as the logs suggests it's been able to make a connection. However my knowledge of using Redis with ...
0
votes
2answers
187 views

After deploying Habitat to Azure I am getting rendering error

While opening the item in the Experience editor I am getting a lot of errors like the below: Error Rendering View: /Views/MediaFeature/LightboxVideo.cshtml: Error while rendering view: '/Views/...
0
votes
0answers
301 views

System.Data.SqlClient.SqlException: Invalid object name 'AccessControl'

We have the sitecore azure module installed, and everything seems to be fine. However, when we attempt to spin up an editing or a delivery farm, we get the following error message: 4‎/‎11‎/‎‎2017 ‎...
0
votes
2answers
76 views

Sitecore 9.1.1 Azure Search custom index not updating when running rebuild

I'm trying to port an application to Azure Search from Solr. I've got the sitecore indexes working and rebuilding. The documents are being added to the azure search index. However for any custom ...
-1
votes
1answer
78 views

Cache cleared message every second in Azure Logs

We are trying to figure our an issue where our LIVE sites are getting down for 10 minutes everyday. While going through the Azure logs I am getting the following Warning: WARN web[standardValues] ...