Questions tagged [configuration]

Questions about the ways Sitecore is configured, including .config files, patching, available settings, etc.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
1 answer
33 views

Sitecore 10.2 on Azure Virtual machine

I am new to Sitecore and trying to create a Sitecore development environment. I was planning to build an Azure Virtual machine with Windows 11 Pro N, 16 GB RAM. Just wanted to confirm that If we can ...
user avatar
  • 1
0 votes
2 answers
66 views

How to disable all Cortex services

I want to disable all Cortex services in my 10.2 XP1 environment. I am getting the following in the log Connection string 'cortex.processing.engine' is not found. Because there is no Cortex Processing ...
user avatar
  • 27
1 vote
0 answers
37 views

Unknown Connection String.Name: 'core' error

I was setting up one of the sites in my local and I am facing the Unknown Connection String. Name: 'core' error when I try to browse the site. Have imported the databases into my local SQL management ...
user avatar
  • 191
1 vote
3 answers
83 views

Unable to hide/disable Config file from sitecore

I want disable couple of config files using patch file or edit layer.config file.Have included below peace of lines of code to disable file. I can disable specific config by adding .disable/example to ...
user avatar
  • 19
0 votes
0 answers
52 views

Purpose of sitecore.mvc.prefetchedtypes.config and sitecore.services.prefetchedtypes.config files

In the process of upgrading from SC 8.2 to 10.2 and had a lot of versions to update for various assemblies in web.config. During the process, I stumbled upon two config files, sitecore.mvc....
user avatar
  • 27
0 votes
0 answers
65 views

Object reference not set to an instance of an object - Speak Layout

I recently made some changes inside the bin file, basically I needed to manually upload some dll files. Well, this made my environment get this error that I will show you. I also had to change the web....
user avatar
  • 339
1 vote
1 answer
110 views

Error - Sitecore is configured for item serialization but it's creating YAML files

I'm using Sitecore 9.3 and when I try to serialize an item by Developer > Serialize Tree, the item generated always has the extension ".yaml". However, I'd like the extension ".item&...
user avatar
0 votes
1 answer
28 views

Enabling federated authentication using a feature flag in Code

We have managed to configure our Auth0 custom identity provider in our solution. Migrating from forms authentication however will take a bit more effort than just a bunch of config. In order to avoid ...
user avatar
0 votes
0 answers
32 views

Is there a way to exclude certain placeholders from placeholder wrapper in Content Editor?

I know how to exclude placeholders in Sitecore.XA.Foundation.Grid.config file. but I also know that when I push my changes to another site (from dev to staging) that I also have to change that config ...
user avatar
  • 339
0 votes
2 answers
114 views

Sitecore IP Geolocation only works on CM, NOT CD

So I am having an issue with my Geolocation on my CD server, it only comes back with US regardless if trying it from India, Australia or anywhere. CM comes back with the correct country code. I have ...
user avatar
1 vote
1 answer
59 views

config transformation in docker

We are currently working on migrating our Sitecore solution to docker. Earlier we were utilizing octopus for config transformation between CD and CM server roles and variable replacement between ...
user avatar
0 votes
0 answers
47 views

Could not find add method: AddIndex (type: Sitecore.ContentSearch.ContentSearchConfiguration) Sitecore 10.1

Just loaded Sitecore 10.1 locally, and was successful bringing up the generic Sitecore Site. Then I published my Website which is our live production site to come up, pointed my connectionStrings to ...
user avatar
0 votes
1 answer
42 views

Cannot create identity provider with nonexistent sitecore domain "ad"

I just built a local instance of Sitecore 10.1 and I was able to bring up an Instance of Sitecore 10.1. Then, I pointed my connectionStrings to my DEV environment and published my current Sitecore ...
user avatar
0 votes
0 answers
85 views

Switching out connection strings in Sitecore 10

I'm in the process of upgrading from Sitecore 8.2 to Sitecore 10x. With Sitecore 8.2 I was easily able to switch between databases simply by swapping out the connectionstrings, preferably by web....
user avatar
  • 11
0 votes
1 answer
28 views

Sitecore Form __RequestVerificationToken cookie missing

I'm working on a Sitecore 10.1.0 upgrade and getting this issue where the __RequestVerificationToken cookie is not in the request. I think I had the same issue in 9.1.1 but don't recall the solution. ...
user avatar
0 votes
0 answers
67 views

Local site login is not working in Chrome and Edge

Has anyone experienced that their login in the local site is not working in Chrome and Edge? I have a local sitecore site installed in my machine and I have implemented my own provider for logging ...
user avatar
2 votes
1 answer
290 views

Config patch with patch:attribute results in a duplicate setting

I am trying to patch the GenerateCacheKey processor of the mvc.renderRenering pipeline and for some reason my patch modifies the original processor (expected) but also adds a duplicate processor at ...
user avatar
3 votes
1 answer
389 views

Not able to browse or publish to a secondary publishing target (staging) via CM

We are migrating to Sitecore 10.1 (Full Azure Paas), we have added a new publishing target following this documentation (link). All databases were created using ARM template, we have a blue/green ...
user avatar
  • 61
1 vote
0 answers
35 views

Can Sitecore 9.1 be configured to have LB from application perspective?

Does Sitecore 9.1 have any option to have internal Load balance ? As we have two CD, can sitecore internally manage the Load balancing rather than server/LB doing the Load balance. Thanks for you kind ...
user avatar
  • 303
0 votes
1 answer
35 views

Is item/data cache necessary for each site in a Sitecore instance?

As per the below link - cache configuration - is this cache to be configured from site definition point of view for each sites or configured in a single Sitecore instance where it has to be based ...
user avatar
1 vote
4 answers
751 views

Sitecore 9.3 Identity Server Redirects to 404

I configured a content management server with Identity server. Accessing the CM server takes me to the Identity server correctly, but after logging it redirects me to https://cm-sitecore93.test.com/...
user avatar
0 votes
0 answers
124 views

Bypass Sitecore for specific directories

I'm not sure my title is ideal, so I am open to suggestions because I wasn't sure how to phrase it. I am trying to create a Let's Encrypt cert using CertBot and it creates a file inside the /.well-...
user avatar
  • 490
0 votes
0 answers
62 views

Compilation Error after integrating VS2017 and Sitecore 9.3

I am newbie to 9.3, Installed and browsed the sitecore project. Tried to integrate with Visual project by adding reference file sitecore.kernel.dll, sitecore.client.dll, system.web.mvc and deleted ...
user avatar
  • 1
2 votes
1 answer
51 views

How to secure critical information in Sitecore applications

We've a requirement to secure certain passwords and userIDs. These can't be in config files. Wanted to know if Sitecore has any tools or any best practices defined for such data storage? Any keystore ...
user avatar
  • 21
1 vote
1 answer
92 views

Run setting value of config file on ContentDelivery server only

We would like to run particular setting value on ContentDelivery or ContentManagement server only in Sitecore 9.1.1. Config file <configuration xmlns:patch="http://www.sitecore.net/xmlconfig/&...
user avatar
  • 1
1 vote
1 answer
442 views

What does "Keyword not supported: 'endpoint'" mean and how does it relate to the "messaging" connectionstring?

I'm encountering the following issue but can't find any documentation to troubleshoot this issue. Any tips? 51324 09:55:20 ERROR Messaging : IMessageBus failed to start 'Sitecore.Marketing.Automation....
user avatar
  • 16.5k
1 vote
1 answer
127 views

Enabling Caching.CacheKeyIndexingEnabled.ItemCache causes error message on save and publish

Upon saving the home item I see the following error: Could not find configuration node: databases/database[@id='staging'] There are no files on the system (config, yml) that contain "staging&...
user avatar
  • 16.5k
1 vote
1 answer
58 views

Making config settings configurable for user

I am using Sitecore 9.3, SXA. I want to make some of the current config settings configurable from within Sitecore. I have created a template with all of the fields (e.g. MediaResponse single text ...
user avatar
  • 117
2 votes
1 answer
849 views

Could not compute value for ComputedIndexField - Service Host URI is not a Valid URI

We have a sitecore 9.1.1 CM instance configured to use Azure Cloud. We have the relevant configurations enabled & disabled for each instance. However we are seeing the following: 16784 22:55:11 ...
user avatar
  • 1,409
2 votes
0 answers
78 views

Sitecore website as a subsite of an existing non-Sitecore website

We have two websites: the first one is non-Sitecore website (e.g. 'www.non-sitecore-site.com') the second one is Sitecore website (e.g. 'www.sitecore-site.com') My task is to make the second one (...
user avatar
2 votes
1 answer
55 views

Explore mode GeoIP data not available

In Sitecore Experience Editor Explore view I am facing one issue in which I am not getting any country list in GeoIP section under Visitor information. Below is the screenshot of my page. Please ...
user avatar
2 votes
2 answers
779 views

Apply patch to web.config in sitecore

I am little new to sitecore and I got a work thats bugging me. I was given a task to applying sitecore patches to the project and deploy to Dev. There were 3 patches. I completed the first two as it ...
user avatar
1 vote
0 answers
25 views

How to configure Solr to treat European English language the same as international English

I'm configuring a few sites within my solution to use "European English" (en-150 yes, it's weird, but it is a valid culture!). Does Solr treat all en- languages the same, or will I need to set up ...
user avatar
1 vote
0 answers
200 views

PDF files downloading rather than opening in a tab

We recently upgraded to Sitecore 9 and noticed that our PDF links are now downloading rather than opening in a new tab. I have tried changing the forceDownload in the the Sitecore.config to false, ...
user avatar
3 votes
1 answer
2k views

Sitecore 9.3 with solr - Computed field is not showing up in index, nor is ComputeFieldValue executed

I think I may be missing an important piece of information, but I am currently trying to get a computed field to show up in my Solr index. I did not have any issues doing this in Sitecore 7.5 with ...
user avatar
  • 61
2 votes
0 answers
119 views

How do you disable rel='noreferrer' for external links?

Our ProtectExternalLinksWithBlankTarget is set to true so all our external links have the rel='noopener noreferrer' attribute, but we need to be able to allow some external links to be recognized as ...
user avatar
0 votes
1 answer
199 views

Allow public access to Staging website, but block access to CMS by IP

I'm looking to limit access to Staging CMS by IP. At the same time, the Staging website should be accessible to anyone irrespective of the IP. The website is hosted on Azure App Service. I ...
user avatar
  • 13
0 votes
2 answers
152 views

is there a way to merge web config entries during sitecore upgrade?

we are upgrading our site from sitecore 8.1 to 9.1. hence like to know how the 9.1 instance web config file can be merged with existing 8.1 web config entries. is this has to be manual or is there any ...
user avatar
1 vote
1 answer
249 views

"Index sitecore_suggested_test_index was not found" on CM 8.2 after changing the default Solr index name

I am running: 8.2 Update 7 Solr xDB and Tracking enabled The Solr instance is shared across DEV and QA, so I need to prefix the index names for all of the indexes so that they do not conflict. I ...
user avatar
0 votes
0 answers
89 views

Custom Processing Engine Service Not Working

I'm trying to implement a test Processing Engine service to get started with Sitecore Cortex and ML.NET -> https://www.brimit.com/blog/dive-sitecore-cortex-machine-learning-introduction. Issue: I've ...
user avatar
0 votes
2 answers
1k views

Why am I receiving a message Could not find configuration node: databases/database @id=master?

Here is what I am hoping to do: I would like to upload a media item to the Media Library. Here is my Code: Here is my App.config <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <configuration>...
user avatar
1 vote
0 answers
55 views

What permissions does Sitecore need to manage Solr?

Solr 6.1.0 + Zookeeper + Basic Authentication Sitecore 8.0 Update-5 What are the minimum permissions required for Sitecore to manage Solr? The official documentation says nothing about this AFAICT ...
user avatar
  • 175
4 votes
2 answers
221 views

Setting up "Hot reload" for frontend assets

We would like to improve the frontend development experience in our Sitecore 9.2 solution and provide something like "hot reload", i.e. the frontend is built auto-magically and published to wwwroot, ...
user avatar
  • 844
1 vote
0 answers
99 views

Index core names and rebuild core

I've noticed in Sitecore 9 (at least through 9.1.1) that the value of <param desc="core> is based on the prefix you use during installation (IE, if you chose "local" as a prefix, the core is ...
user avatar
  • 5,052
0 votes
1 answer
37 views

Coveo Config based on Environment [closed]

I am new to coveo and our dev environment is not working as expected, I am trying to duplicate the QA Environment and set up dev environment When i do this what are all the changes i should keep in ...
user avatar
  • 384
1 vote
0 answers
94 views

LINQPad DirectoryNotFoundException: "Could not find a part of the path"

With Sitecore 8.0 update 5 and LINQPad Sitecore Driver 1.9.0.2 I am receiving the following error when attempting to run a vanilla query: It's strange that this isn't utilizing the specified web root ...
user avatar
  • 175
3 votes
1 answer
540 views

Is it possible to create a patch config file for log level?

I've created this patch file for a Sitecore 9 instance, but looking at showconfig.aspx it has had no effect. The config file name begins with a 'z' to try to ensure it's processed last. <?xml ...
user avatar
1 vote
0 answers
24 views

Does this error MediaRequestProtection: An invalid/missing hash value was encountered show only in logs or a Yellow Page? [duplicate]

We are seeing this logs in our Sitecore application, we already saw some of the fixes and we are just wandering if this error makes the page in exception(yellow) page? or this has nothing to do in the ...
user avatar
  • 11
0 votes
3 answers
259 views

Should ConnectionStrings.config be in source control/VS?

Or alternatively should ConnectionStrings.config just be left up to the server environment and never part of your VS publish?
user avatar
1 vote
1 answer
84 views

Should you include patch files in your project and source control?

If yes, then what if you have different patches for different environments? Would you then put a transform(for publishing) on the Patch.config file? (same question - put transforms on ...
user avatar

1
2 3 4 5 6