Questions tagged [configuration]

Questions about the ways Sitecore is configured, including .config files, patching, available settings, etc.

35 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
9
votes
2answers
445 views

EnforceVersionPresence not working on home/start item of site when using “/”

Situation We have a Sitecore 8.1 Initial install with a site that has enforceVersionPresence="true" in the site definition. We have a _BasePage template for which in the advanced section we have now ...
5
votes
0answers
687 views

Sitecore Analytics Exceptions with mongoDB Failure

Overview During a disaster recovery test of our environment we make mongoDB unavailable to Sitecore with the expectation that Sitecore will continue to function normally due to the Configuration ...
5
votes
1answer
1k views

NullReferenceException when executing pathAnalyzer/newMapAgent

I'm a new maintainer for an instance of Sitecore 8.2. I'm seeing this error a lot in the logs: 1664 16:28:00 WARN Could not find constructor in ReflectionUtil.CreateObject: Sitecore.PathAnalyzer....
3
votes
0answers
52 views

Breaking connection string causing a 500 not captured by HttpError

SC9.1 but tested in 8.2 also. I have been using my tried and true httpError config for capturing 500 errors to a static file. I was setting it up for a new client and I thought changing the ...
3
votes
0answers
84 views

Protecting Sitecore instance from anonymous access

I used to have Windows Authentication in-place and works like a charm! The thing is, now I have a Sitecore 8.2 update 4 (rev. 170614) and Forms Authentication is enabled by default, and whenever I ...
2
votes
0answers
114 views

WebDAV disabled but still getting PROPFIND error

I have a Sitecore 8.2 site. WebDav is disabled on the CD as per https://doc.sitecore.com/developers/82/sitecore-experience-platform/en/disable-webdav.html# by disabling the Sitecore.WebDAV.config. ...
1
vote
1answer
42 views

Could not compute value for ComputedIndexField - Service Host URI is not a Valid URI

We have a sitecore 9.1.1 CM instance configured to use Azure Cloud. We have the relevant configurations enabled & disabled. However we are seeing the following:- 16784 22:55:11 WARN Could not ...
1
vote
0answers
48 views

Sitecore website as a subsite of an existing non-Sitecore website

We have two websites: the first one is non-Sitecore website (e.g. 'www.non-sitecore-site.com') the second one is Sitecore website (e.g. 'www.sitecore-site.com') My task is to make the second one (...
1
vote
0answers
28 views

How do you disable rel='noreferrer' for external links?

Our ProtectExternalLinksWithBlankTarget is set to true so all our external links have the rel='noopener noreferrer' attribute, but we need to be able to allow some external links to be recognized as ...
1
vote
0answers
48 views

What permissions does Sitecore need to manage Solr?

Solr 6.1.0 + Zookeeper + Basic Authentication Sitecore 8.0 Update-5 What are the minimum permissions required for Sitecore to manage Solr? The official documentation says nothing about this AFAICT ...
1
vote
0answers
51 views

Index core names and rebuild core

I've noticed in Sitecore 9 (at least through 9.1.1) that the value of <param desc="core> is based on the prefix you use during installation (IE, if you chose "local" as a prefix, the core is ...
1
vote
0answers
40 views

LINQPad DirectoryNotFoundException: “Could not find a part of the path”

With Sitecore 8.0 update 5 and LINQPad Sitecore Driver 1.9.0.2 I am receiving the following error when attempting to run a vanilla query: It's strange that this isn't utilizing the specified web root ...
1
vote
0answers
42 views

What would cause a rendering to not show in preview mode for non-admins?

I have a rendering that shows fine for admin users but doesn't display for non-admins in preview mode. This happens on our production server but on our development server the rendering displays fine ...
1
vote
0answers
29 views

How do I interpret the results of the config changes for the Sitecore Express Migration Tool?

I have run the Sitecore Express Migration Tool 3.1 to migrate a 7.2 instance to 9.0 and I am very confused by the different diff and disabled migrated config files. I have read the EMT guide (...
1
vote
0answers
62 views

Why there is no OOTB LanguageDefinition for a Language which name is “en”?

I'm using a vanilla Sitecore 82u6. When checking the .showconfig.aspx page I realized that the default language name is: <setting name="ClientLanguage" value="en" patch:source="Sitecore....
1
vote
0answers
417 views

Sitecore 9 Forms - SimpleInjector conflicting with FormBuilderController

Sitecore 9.0.1 (rev. 171219) SimpleInjector v.4.3.0 Glass.Mapper v.4.5.0.4 Steps To Reproduce: In the Sitecore dashboard I click on the Forms button Click the Create button and select Blank Form On ...
1
vote
1answer
93 views

Where to download Azure SDK 2.7.1 needed to deploy Sitecore Azure 8.1?

We are building a development environment for Sitecore 8.1 Update 1 with Sitecore Azure 8.1. Since Sitecore Azure requires Azure SDK 2.7.1 to be deployed, I am having such a bad day trying to figure ...
1
vote
0answers
266 views

Error message “loading hook” for content search

I have configured two Sitecore servers (CM and CD) using Sitecore 8.2.7. On CD server, Sitecore page is properly shown on the browser but there is a error message shown in the log folder as shown ...
1
vote
0answers
65 views

Search results error on single server setup

We have a client site that is spread across 2 cd's and 1 cm which we have migrated to a single server instance for QA purposes. The production site has a public address for the cd's and a private ...
1
vote
0answers
444 views

Custom Validator - Updated Error Message is not Displayed

I created a custom validator for a multi-list field which checks the number of selected items based on the min and max count set in a configuration item. On debug mode, the validator is being called ...
1
vote
0answers
520 views

Configuration error in JSS Sitecore Quick start for development

Configuration error while browsing Sitecore basic jss app after performing deployment steps mentioned in below link: https://jss.sitecore.net/#/setup/app-deployment?id=app-deployment
0
votes
0answers
19 views

Explore mode GeoIP data not available

In Sitecore Experience Editor Explore view I am facing one issue in which I am not getting any country list in GeoIP section under Visitor information. Below is the screenshot of my page. Please ...
0
votes
0answers
20 views

How to configure Solr to treat European English language the same as international English

I'm configuring a few sites within my solution to use "European English" (en-150 yes, it's weird, but it is a valid culture!). Does Solr treat all en- languages the same, or will I need to set up ...
0
votes
0answers
21 views

Modifying base RichText field styling

Still new to Sitecore and .NET, so I apologize if this is common but haven't come across a solution yet. I am trying to modify the body of our rich text template and create a new one that doesn't have ...
0
votes
0answers
52 views

PDF files downloading rather than opening in a tab

We recently upgraded to Sitecore 9 and noticed that our PDF links are now downloading rather than opening in a new tab. I have tried changing the forceDownload in the the Sitecore.config to false, ...
0
votes
2answers
50 views

is there a way to merge web config entries during sitecore upgrade?

we are upgrading our site from sitecore 8.1 to 9.1. hence like to know how the 9.1 instance web config file can be merged with existing 8.1 web config entries. is this has to be manual or is there any ...
0
votes
0answers
33 views

Custom Processing Engine Service Not Working

I'm trying to implement a test Processing Engine service to get started with Sitecore Cortex and ML.NET -> https://www.brimit.com/blog/dive-sitecore-cortex-machine-learning-introduction. Issue: I've ...
0
votes
1answer
59 views

Web Config Tranformation Namespace Issue

I need to transform web.config file for Prod CM and CD. To transform the assembly bindings for dependent assembly, I added below transform snippet on web.config.Prod.CM - <dependentAssembly ...
0
votes
0answers
34 views

Does runAllManagedModulesForAllRequests need to be set to “true”

I want to prevent the Session module (and other unnecessary modules) from running for static resources (.js, .css, etc..)
0
votes
0answers
73 views

Need to know the configuration files to be modified in CD server

I have installed Sitecore 9.1 XP scaled(XP1) topology using PowerShell script shared in installation guide. I have sitecore.cm, sitecore.cd and other app process installed (REP,PRC,etc). When i ...
0
votes
0answers
549 views

Sitecore images served as ashx when Media.RequestionExtension setting is blank

We've just deployed to a new environment and expected images from the Media library to be referenced with their original file extensions e.g. .jpg as Media.RequestionExtension setting is "". They are ...
0
votes
0answers
835 views

Keepalive.aspx - The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send

CM and CD hosted in azure web apps. We are seeing a quiet lot of exception below on both CD and CMS environments. Note that we have a patch file which patches and we have custom rewrite rule from ...
0
votes
3answers
277 views

Why am I receiving a message Could not find configuration node: databases/database @id=master?

Here is what I am hoping to do: I would like to upload a media item to the Media Library. Here is my Code: Here is my App.config <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <configuration>...
0
votes
3answers
287 views

Sitecore 9.1.1 Azure Search custom index not updating when running rebuild

I'm trying to port an application to Azure Search from Solr. I've got the sitecore indexes working and rebuilding. The documents are being added to the azure search index. However for any custom ...
-1
votes
2answers
96 views

Locate web.config to implement 404 page

I'm really new with Sitecore and I'm not sure where to perform this change. So far I only know the CMS web interface which is very limited. How can I locate the web.config file? What tool should I use?...