We’re rewarding the question askers & reputations are being recalculated! Read more.

Questions tagged [experience-editor]

Use for all Sitecore 8+ page editing questions specifically using the Experience Editor.

Filter by
Sorted by
Tagged with
1
vote
1answer
29 views

Experience editor always opens another site in a multi-site instance

I have a multi-site instance having site1, site2, site3,... and the instance name is Mysite. Each site has its own SiteDefinition.config When I try to open a site2 or site3 page in the experience ...
0
votes
1answer
36 views

Experience Editor error when adding element to placeholder in a JSS component that doesn't by default render its placeholder

I'm using sitecore JSS, I have a component with a placeholder and I am trying to add a child component into that placeholder. I'm getting an unhelpful popup error saying An error occurred and then in ...
1
vote
1answer
32 views

String not geting rendered in Experience Editor

Environment: Sitecore 9.0.2 + Glass mapper I have a model class like this: public class SingleStack { public Glass.Mapper.Sc.Fields.Image Logo { get; set; } public string ...
2
votes
1answer
43 views

Glassmapper | Cannot save a class that does not contain a property that represents the item ID

Environment: Sitecore 9.0.2 + Glass Mapper I have a class like this: public class Sample { public Glass.Mapper.Sc.Fields.Image Logo { get; set; } public string Destination_Name { get; set; }...
1
vote
1answer
50 views

How does Sitecore Experience Editor deal with component items on a page when a new version of a page is created?

I've come across an instance where a client was using the Experience Editor to create a new version of a landing page and the components on the page did not increment the version number. Is this ...
0
votes
1answer
24 views

webforms editable sc: fields not rendering

I'm working in a webforms project and I'm trying to add fields that are editable in Experience Editor but they're not showing up on the page. I'm basing this off of other pages that currently ...
1
vote
0answers
28 views

“Database name is null or empty” in experience editor once I click on language version button

We are getting the error once we click on version and the language. This is happening only the first time. The second time I am clicking it is working fine. error is mentioned herewith image Database ...
0
votes
0answers
29 views

How to improve Sitecore 9 experience editor performance [duplicate]

We have upgraded our project from Sitecore 8.2 to Sitecore 9.0.2 (rev. 180604), when i am running pages in experience editor, they are taking a lot time to load pages, how can we improve performance ...
2
votes
1answer
65 views

Datasource Location not working as expected

I created a rendering for my form and linked the datasource location to sitecore/forms (which should be correct). The mysterious thing about this is that when I select my rendering in the experience ...
0
votes
1answer
80 views

Sitecore Context User issue with Preview mode via Sitecore Identity Server

We have an issue with Sitecore 9.1 context user on Preview mode. Sitecore.Context.User is showing as "extranet\Anonymous" in preview mode when Sitecore CM is authenticating via Identity Server. ...
0
votes
0answers
19 views

Component disappears from Allowed Renderings in Experience Editor upon changing Parameters Template for a Rendering

Just wanted to know if anyone has experienced this before or has an idea as to where things may have gone wrong Have an existing Sitecore module where updating the rendering parameters template to ...
0
votes
0answers
43 views

Rendering causing error in experience editor only on some pages?

I have a rendering that displays fine on our CD servers, and in Experience Editor on some pages, but not on one page, where it's throwing an error. When I check the logs I see the following error: ...
0
votes
1answer
30 views

Experience Editor editing not working empty edit fields

I've some problems in the experience editor. As you can see in the screenshot I can edit the picture and headline, but the text I can't directly edit. Only the small empty field and when I click in ...
0
votes
1answer
144 views

HTML content in Multi-Line Text Field misbehaving in Experience Editor

We have a requirement to add HTML in multi-line text field. For example, content author can add a Bold text in the field- "test <b>sample text<b>" now we are having an issue in ...
0
votes
0answers
23 views

Run Validation Item on Save in Experience Editor

I have created a custom Rule in /sitecore/system/Settings/Validation Rules/Item Rules When I press the validate button, I can see the Rule and its result, so far so good. But the Validation Button is ...
1
vote
1answer
35 views

Content and Experience Editor custom buttons - only show for certain roles

I've added a couple of custom buttons on the Publish Chunks of the Content and Experience Editors Publish Strips. Right now, these custom buttons show for everyone, but I only want them to show up for ...
0
votes
0answers
21 views

Hide associated content option for certain components

Is there a way to hide the ‘change associated content’ button on a per component basis? I know I could probably do this using permissions for a user role but I need to do it for only certain ...
1
vote
0answers
51 views

How to add Workflows->Submit button to Experience Editor Ribbon

I have a requirement to add the workflow submit button to the Experience Editor same as it appears in Content Editor. I am aware that Sitecore displays Submit as a link in the message notification ...
0
votes
1answer
37 views

JSS connected mode enters experience editor mode

When I'm working with the local web server (jss start:connected) and at the same time I log into the actual instance of sitecore (dev.test.com) and go to the experience editor. The local version get's ...
2
votes
1answer
52 views

Unable to add or move components in Experience Editor

After an upgrade from 7.2 to 9.0.2, we are facing a weird issue in Experience Editor with few of our components. On few of the pages we are unable to add/move/delete components using experience ...
0
votes
0answers
55 views

Single line text for Headlines with auto hyphens

We have a lot Headlines and a lot of long words. And on mobile devices we got some problems that the words are too long and it would be nice if we could use &shy; to break the words around ...
0
votes
0answers
31 views

How to make experience editor editable If List of data inside the map

I am retrieving the date from the service and I am mapping and displaying the details of what service gives in that what are the common text details which need to come from Sitecore it displays it's ...
0
votes
0answers
48 views

Add component “Select a rendering popup” in grouped format

In my local instance experience editor add component showing a popup "Select a rendering" like below In My higher environment this popup showing differently like, its showing with the grouped format ...
0
votes
1answer
38 views

Using SPEAK (or an alternative) to edit popup modal renderings in Experience Editor?

I've been tasked with building Experience Editor support for a popup modal rendering for a site. It was recommended by the architect on the project that we use the DialogWindow component of SPEAK to ...
0
votes
1answer
77 views

Unable to add component in Sitecore SXA using Experience Editor

I have just installed the vanilla Sitecore 9.1.1 and SXA 1.8 on the local machine. Created the demo website. Upon adding any component in experience editor it throws below error. Error: 9188 09:38:...
1
vote
1answer
151 views

Sitecore 9.1 Experience editor throwing JS errors

we recently migrated to Sitecore 9.1 from 8.1 and we see a bunch of JS errors on the page only in experience editor mode. I dont see them happening in the normal mode. I tried replacing the Sitecore ...
0
votes
0answers
65 views

Sitecore Experience Editor Ribbon not loading- InvalidOperationException: SpriteStorageNode

I have a sitecore 9 project. When i load the Experience Editor the Ribbon iframe has a Server Error: System.InvalidOperationException: SpriteStorageNode
0
votes
1answer
53 views

Branch Template $name item gives error in experience editor

I am using the below version of Sitecore: Sitecore.NET 9.0.1 (rev. 171219) When I am trying to access branch template $item which also have a presentation that leads error instead of open in editor ...
1
vote
0answers
40 views

Experience Editor disabled on local machine

I am facing a weird issue where experience editor (sitecore 9) is not getting enabled on my local system while it works fine on all the dev environment as well as other developers machine. I have ...
7
votes
1answer
202 views

Personalization conditions switching doesn`t work in Experience Editor (9.1.0, Initial Release)

We personalize one particular rendering on page item. There are some different conditions that have different datasource item for this rendering. Personalization works good on website - datasource is ...
1
vote
2answers
113 views

Error in adding rendering from experience editor

I am using Sitecore 9.1.1 and recently started getting error while adding any rendering from experience editor to any page/item on Site. Adding rendering on placeholder is opening a model window to ...
0
votes
0answers
43 views

Media Folders are not visible in Experience Editor while using Content Builder/Content Editor profile in French language

I am working with SXA in Sitecore 9.0.2. While trying to edit a French language version item in Experience Editor mode with Content Builder/Content Editor user profile, media content (also subfolders) ...
0
votes
0answers
96 views

Images not showing after publish, image links appear to be broken during publish

I'm using Sitecore 9.1 and SXA 1.8.1. I have a page with some SXA controls, specifically image fields. In the experience editor, the images show fine. However, after I publish, most of the images ...
1
vote
0answers
68 views

How to programmatically refresh a Sitecore screen?

I have an Event firing on item:saved, that ends up modifying some fields on the same item being saved. This of course is not immediately reflected on the Sitecore interface, causing a misleading ...
5
votes
3answers
389 views

How to Render @Html.Sitecore().Field using custom Model Item in Sitecore MVC

I have a model ArticleItem which has some fields that I populate with some Business Logic. Now on the view where I return ArticleItem I want to render a RTE content so that it is Page Editor friendly ...
0
votes
1answer
35 views

Cache of links - error

I have a strange problem with links. On the website I have many components added (one have one link and the other many links). In Experience Editor everything works correctly in Edit mode. After ...
1
vote
1answer
115 views

Auto save after EditFrame

We are on Sitecore version 9.1. Is it possible to disable automatic save and reloading the page to the experience editor after editing the component parameter in EditFrame?
2
votes
1answer
99 views

Experience editor custom notifications with getPageEditorNotifications patching not working

I want to show some custom Error Messages as Notifications right under the toolbar in the experience editor. I've tried to implement the Alerts from Habitat but I am not shure if this is the right ...
1
vote
0answers
17 views

SXA - Partial Designs are not Visible [duplicate]

I added partial designs to my page design and they are showing on my published site but are not visible in my experience editor. Please let me know if you have any workaround for this.
0
votes
1answer
141 views

Sitecore Experience Editor Popup Window

I want to add a button to EE edit frame so that when clicked it will open a popup window with some custom data/fieldValue. For example, when you click "Usage: " button at the end of the edit frame ...
2
votes
1answer
116 views

Is graphQL data editable through Experience Editor

We are working in JSS integrated mode, in one of the page we need to retrieve the child items from a folder and render them. As we are implementing the site in integrated mode, we expect the features ...
1
vote
1answer
73 views

Make link to experience editor in launchpad different for different users

We have or going to have numerous users who will be able to access the site at different levels of the content tree, but the current link to the experience editor is just https://[domain]/?sc_mode=...
5
votes
1answer
213 views

Could not find the rendering in the HTML loaded from server. Sitecore experience editor issue

We recently moved from Sitecore 7.2 to 9.0.2 and since then we have started getting following error when we try to add a control(by clicking "Add here") with datasource from the experience editor. ...
1
vote
1answer
113 views

Placeholders generated by partial design are behaving differently

Environment: Sitecore 9.0.2 + SXA 1.7.1 What I have done: I created a partial design, say PartialD1. In the 'main' placeholder of the PartialD1, i added a column splitter generating 2 placeholders '...
2
votes
1answer
167 views

Publishing Related Items from Experience editor

We are using Sitecore 9.0.2 and SXA and we are allowing Authors to create and publish pages using Experience editor. A component takes Datasource of "Datasource-Folder" with X numbers of "Datasource-...
0
votes
0answers
70 views

Experience Editor 9.1 (SXA 1.8) - Infinite Loop GetDatasourceUsagesCount Call

We are experiencing an infinite loop call in the Experience Editor. It is a custom SXA Component so it very well could be something we are doing wrong but the call is coming from an out of the box ...
0
votes
0answers
52 views

Some fields are not being saved in experience editor

I have a component that has following fields: Title Image Link Title Link Among these fields, Title and Link Title are not being saved while editing in the Experience Editor, upon ...
4
votes
5answers
764 views

Detect if page is on experience editor Sitecore 9 via Javascript?

Ok, i see many examples of this online but none seems to work, maybe those examples are for older Sitecore. I simply want to detect if the user is on regular site view or if they are on experience ...
0
votes
1answer
268 views

Experience Editor Preview Mode: The layout for the requested document was not found

When I try to show the preview mode in my Experience Editor I get the Message "The layout for the requested document was not found" It was already working and I don't know what I have done that ...
3
votes
1answer
76 views

Automatically create data source's for controls when user adds page from experience editor

Hello I'm trying to override the AddFromTemplate pipeline to manually create datasources for the components inside the template that i'm using. What I would like to accomplish When a user clicks the ...