Questions tagged [experience-editor]

Use for all Sitecore 8+ page editing questions specifically using the Experience Editor.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0
votes
0answers
27 views

How to set final layout renderings to shared layout [duplicate]

We have assembled pages in the final layout of the Item (In Experience Editor, unfortunately, we didn't switch into shared layout). We need that renderings copied into the shared layout also. Is ...
0
votes
3answers
416 views

Preview mode opens blank page

I am facing an issue that whenever I preview any page from the Sitecore content tree, it displays a blank page. Although the pages have the page design set correctly and are displayed correctly on the ...
1
vote
0answers
472 views

Experience Editor - An error occurred. [Log message: Value cannot be null. Parameter name: source]

I have a new Sitecore 9 vanilla install. I created a JSS site and entered the connected mode. Immediately I'm getting an error in the Experience Editor. On-screen I see: An error occurred. [Log ...
1
vote
2answers
342 views

Can't switch between Final Layout and Shared Layout

I'm encountering a problem where I can't switch between Final Layout and Shared Layout in the Experience Editor. The button is not grayed out though. It just doesn't make the switch when selected. ...
1
vote
1answer
77 views

Show Multiple Validation Failures Of The Same Type In Experience Editor

I have created a few custom field validators in Sitecore and I'm running into an issue when testing them in the experience editor. For each error, I only see one banner at a time showing a failed ...
1
vote
1answer
218 views

Preview mode in Experience Editor is broken

Whenever I change to Preview mode in experience editor, some SXA components are throwing exceptions: Error Rendering Controller: Sitecore.XA.Feature.Navigation.Controllers.LinkController,Sitecore.XA....
2
votes
2answers
131 views

Modifying renderings programatically - can update the Shared Layout and Final Layout together but can't seem to only update the Final Layout?

I'm working on a script to modify rendering parameters. I noticed that I seem to only be able to modify the Shared Layout and not the Final Layout. I can retrieve the Final Layout field and work based ...
0
votes
1answer
82 views

Partial design and page design not adding in home page

I have just started working with sxa. I installed sxa 1.8 with sitecore 9.1. I have created one header partial design and one landing page design. I have selected this page design into home page of my ...
3
votes
2answers
305 views

Integrated GraphQL is not executed in Experience Editor

We use Sitecore 9.2, SXA 1.9 + JSS 12.0. As for the JSS, we are using Sitecore First approach. Some JSON renderings have integrated GraphQL queries. The Jss site was created trough JSS Tenant/JSS ...
0
votes
0answers
102 views

Sitecore throws error on Experience Editor if page name is same as any folder name under webroot

Recently, we had an issue when an item has 2 languages and multiple versions available, if you try to change language on Experience Editor, it returned 500 error. Normally when you click Experience ...
2
votes
1answer
144 views

Rendering page after the sitecore ribbon in EE

i want to preview changes to the header, but the Sitecore Ribbon is overlapping the page's header in edit or preview Mode of the page. Is there some configuration I can do to start rendering the ...
0
votes
0answers
160 views

Custom Field Type - WebEdit Buttons not showing in Experience Editor

I've created a custom Field Type that's very similar to Rich Text (a Duplicate, in fact) and want to use it with a custom HTML Editor Profile that's similar to Rich Text XA (you guessed it, also a ...
3
votes
2answers
1k views

Experience Editor issue after upgrading to Sitecore 9.3

After upgrading to Sitecore 9.3 getting below error in Experience Editor:- sitecore Method not found: 'Void Sitecore.Pipelines.GetChromeData.GetChromeDataProcessor We are using Glass Mapper
0
votes
0answers
28 views

Edit frame in a page with synonyms fields [duplicate]

I'm new to experience editor in sitecore. I'm writing an edit frame in razor page using as datasource the page item ID. The edit frame should modify some fields read by a rendering in the page. But ...
3
votes
1answer
209 views

How to apply rendering to child items

Assume I have a menu with menu sections. The menu has a title, opening paragraph, and a list of menu sections. content title - Single line text paragraph - Rich text sections - Multilist ...
1
vote
1answer
189 views

page template and his base template instance items

I have an Item in Sitecore, and I know it's derived from a certain base template. I have that base template ID, but I want to get the instance of this base template that is part of my page. I want it ...
4
votes
1answer
131 views

HTML Support for Experience Editor Info Notifications

I'm trying to add simple html such as bullets, underline, bold inside an Custom Experience Editor Notification. I have followed the example outlined by Marek Below (and looked at many other examples ...
0
votes
0answers
218 views

Experience Editor is not loading theme style sheets

Application is running Sitecore v9 Update 1 with SXA v1.6. I have cloned a site and I have added a new language to this site. I'm trying to edit a page in Experience Editor in new language version but,...
1
vote
1answer
294 views

Experience editor always opens another site in a multi-site instance

I have a multi-site instance having site1, site2, site3,... and the instance name is Mysite. Each site has its own SiteDefinition.config When I try to open a site2 or site3 page in the experience ...
0
votes
1answer
544 views

Experience Editor error when adding element to placeholder in a JSS component that doesn't by default render its placeholder

I'm using sitecore JSS, I have a component with a placeholder and I am trying to add a child component into that placeholder. I'm getting an unhelpful popup error saying An error occurred and then in ...
1
vote
1answer
84 views

String not geting rendered in Experience Editor

Environment: Sitecore 9.0.2 + Glass mapper I have a model class like this: public class SingleStack { public Glass.Mapper.Sc.Fields.Image Logo { get; set; } public string ...
2
votes
1answer
487 views

Glassmapper | Cannot save a class that does not contain a property that represents the item ID

Environment: Sitecore 9.0.2 + Glass Mapper I have a class like this: public class Sample { public Glass.Mapper.Sc.Fields.Image Logo { get; set; } public string Destination_Name { get; set; }...
1
vote
1answer
198 views

How does Sitecore Experience Editor deal with component items on a page when a new version of a page is created?

I've come across an instance where a client was using the Experience Editor to create a new version of a landing page and the components on the page did not increment the version number. Is this ...
0
votes
1answer
221 views

webforms editable sc: fields not rendering

I'm working in a webforms project and I'm trying to add fields that are editable in Experience Editor but they're not showing up on the page. I'm basing this off of other pages that currently ...
2
votes
1answer
124 views

"Database name is null or empty" in experience editor once I click on language version button

We are getting the error once we click on version and the language. This is happening only the first time. The second time I am clicking it is working fine. error is mentioned herewith image Database ...
5
votes
4answers
965 views

Datasource Location not working as expected

I created a rendering for my form and linked the datasource location to sitecore/forms (which should be correct). The mysterious thing about this is that when I select my rendering in the experience ...
4
votes
2answers
940 views

Sitecore Context User issue with Preview mode via Sitecore Identity Server

We have an issue with Sitecore 9.1 context user on Preview mode. Sitecore.Context.User is showing as "extranet\Anonymous" in preview mode when Sitecore CM is authenticating via Identity Server. ...
0
votes
0answers
87 views

Rendering causing error in experience editor only on some pages?

I have a rendering that displays fine on our CD servers, and in Experience Editor on some pages, but not on one page, where it's throwing an error. When I check the logs I see the following error: ...
0
votes
1answer
279 views

Experience Editor editing not working empty edit fields

I've some problems in the experience editor. As you can see in the screenshot I can edit the picture and headline, but the text I can't directly edit. Only the small empty field and when I click in ...
2
votes
1answer
1k views

HTML content in Multi-Line Text Field misbehaving in Experience Editor

We have a requirement to add HTML in multi-line text field. For example, content author can add a Bold text in the field- "test <b>sample text<b>" now we are having an issue in ...
2
votes
0answers
115 views

Run Validation Item on Save in Experience Editor

I have created a custom Rule in /sitecore/system/Settings/Validation Rules/Item Rules When I press the validate button, I can see the Rule and its result, so far so good. But the Validation Button is ...
2
votes
1answer
154 views

Content and Experience Editor custom buttons - only show for certain roles

I've added a couple of custom buttons on the Publish Chunks of the Content and Experience Editors Publish Strips. Right now, these custom buttons show for everyone, but I only want them to show up for ...
2
votes
1answer
271 views

How to add Workflows->Submit button to Experience Editor Ribbon

I have a requirement to add the workflow submit button to the Experience Editor same as it appears in Content Editor. I am aware that Sitecore displays Submit as a link in the message notification ...
1
vote
1answer
216 views

JSS connected mode enters experience editor mode

When I'm working with the local web server (jss start:connected) and at the same time I log into the actual instance of Sitecore (dev.test.com) and go to the experience editor. The local version get's ...
2
votes
1answer
451 views

Unable to add or move components in Experience Editor

After an upgrade from 7.2 to 9.0.2, we are facing a weird issue in Experience Editor with few of our components. On few of the pages we are unable to add/move/delete components using experience ...
0
votes
0answers
122 views

Single line text for Headlines with auto hyphens

We have a lot Headlines and a lot of long words. And on mobile devices we got some problems that the words are too long and it would be nice if we could use &shy; to break the words around ...
0
votes
0answers
47 views

How to make experience editor editable If List of data inside the map

I am retrieving the date from the service and I am mapping and displaying the details of what service gives in that what are the common text details which need to come from Sitecore it displays it's ...
0
votes
0answers
245 views

Add component "Select a rendering popup" in grouped format

In my local instance experience editor add component showing a popup "Select a rendering" like below In My higher environment this popup showing differently like, its showing with the grouped format ...
0
votes
1answer
165 views

Using SPEAK (or an alternative) to edit popup modal renderings in Experience Editor?

I've been tasked with building Experience Editor support for a popup modal rendering for a site. It was recommended by the architect on the project that we use the DialogWindow component of SPEAK to ...
0
votes
1answer
256 views

Unable to add component in Sitecore SXA using Experience Editor

I have just installed the vanilla Sitecore 9.1.1 and SXA 1.8 on the local machine. Created the demo website. Upon adding any component in experience editor it throws below error. Error: 9188 09:38:...
5
votes
2answers
2k views

Sitecore 9.1 Experience editor throwing JS errors

we recently migrated to Sitecore 9.1 from 8.1 and we see a bunch of JS errors on the page only in experience editor mode. I dont see them happening in the normal mode. I tried replacing the Sitecore ...
0
votes
0answers
214 views

Sitecore Experience Editor Ribbon not loading- InvalidOperationException: SpriteStorageNode

I have a sitecore 9 project. When i load the Experience Editor the Ribbon iframe has a Server Error: System.InvalidOperationException: SpriteStorageNode
0
votes
1answer
139 views

Branch Template $name item gives error in experience editor

I am using the below version of Sitecore: Sitecore.NET 9.0.1 (rev. 171219) When I am trying to access branch template $item which also have a presentation that leads error instead of open in editor ...
1
vote
0answers
69 views

Experience Editor disabled on local machine

I am facing a weird issue where experience editor (sitecore 9) is not getting enabled on my local system while it works fine on all the dev environment as well as other developers machine. I have ...
10
votes
1answer
627 views

Personalization conditions switching doesn`t work in Experience Editor

We are on 9.1.0, Initial Release We personalize one particular rendering on page item. There are some different conditions that have different datasource item for this rendering. Personalization ...
1
vote
2answers
697 views

Error in adding rendering from experience editor

I am using Sitecore 9.1.1 and recently started getting error while adding any rendering from experience editor to any page/item on Site. Adding rendering on placeholder is opening a model window to ...
1
vote
0answers
139 views

How to programmatically refresh a Sitecore screen?

I have an Event firing on item:saved, that ends up modifying some fields on the same item being saved. This of course is not immediately reflected on the Sitecore interface, causing a misleading ...
5
votes
3answers
2k views

How to Render @Html.Sitecore().Field using custom Model Item in Sitecore MVC

I have a model ArticleItem which has some fields that I populate with some Business Logic. Now on the view where I return ArticleItem I want to render a RTE content so that it is Page Editor friendly ...
0
votes
1answer
46 views

Cache of links - error

I have a strange problem with links. On the website I have many components added (one have one link and the other many links). In Experience Editor everything works correctly in Edit mode. After ...
1
vote
1answer
223 views

Auto save after EditFrame

We are on Sitecore version 9.1. Is it possible to disable automatic save and reloading the page to the experience editor after editing the component parameter in EditFrame?

1 2
3
4 5
8