Questions tagged [indexing]

Questions about indexes in Sitecore (standard or custom) in general. For questions that apply to Lucene or Solr, use the appropriate tags.

Filter by
Sorted by
Tagged with
4
votes
1answer
325 views

Remove custom templates from sitecore master index

We are using Sitecore 8.2 update 3 and azure search for indexing.Azure search has limitation of 1000 fields so what we are planning to do is to remove the custom templates from the ...
1
vote
1answer
80 views

Excluding fields with same name from indexing

I want to exclude two fields with the same name from indexing. Can I have two entries in the DefaultIndexConfiguration.config file in the exclude list or is there any other way ? Example below where ...
0
votes
1answer
256 views

Rebuild of Indexes in Sitecore Commerce 9.0.2 fails with null reference error

I am trying to rebuild all my Indexes after the Sitecore commerce 9.0.2 setup but the rebuild failed with error as below The logs I found from the CommerceAuthoring_sc9 says 4 00:44:26 ERROR ...
0
votes
1answer
35 views

Does it matter Sitecore CM connect to Solr Cloud leader vs follower?

We currently have our Solr Cloud with zookeeper and for front with load balance (Solr Prd1 and Prd2). CM is connecting to Solr Prd1 (leader) and CDs are connecting to Solr load balance. Questions: ...
0
votes
0answers
305 views

SOLR search index not updating

I've renamed fields on a Sitecore template from uuid to uuid2, but for some records the solr index contains items with the field name uuid (in SOLR admin). I've populated my SOLR schemas again and ...
4
votes
1answer
586 views

Config patch/hack to temporarily disable index update

Is there some easy config patch or hack I could make which would disable all indexing activities? I want to do this for things like package installation and also deletion of large content branches ...
3
votes
1answer
414 views

Programmatically adding items to a custom Solr Index

I'm trying to add some items to a custom Sitecore Solr index Programmatically via the Sitecore Content Search APIs. The items I will add won't reside in Sitecore so the code below is just a test for ...
2
votes
1answer
476 views

SwitchOnRebuild with SolrCloud not working

We are running Sitecore 9.0.0 (Initial Release) on Azure with SolrCloud (6.6.2) and getting close to go-live. We are using Sitecore's SwitchOnRebuild functionality for indexing so that the indexes ...
4
votes
3answers
253 views

Getting duplicate data on server. Indexing issue?

Using Sitecore 9.0.1 and DEF 2.0.1, I have a pipeline which reads from an API and then resolves matching Sitecore items using the standard ResolveSitecoreItemStepProcessor and ...
1
vote
1answer
225 views

Exception GetCatalogEntityLanguages during the rebuild of sitecore_master_index (Sitecore 9.0.1)

We were able to import our products from Sitecore Commerce to the Sitecore CMS (saved as virtual items), and I would like to search for these products using the Sitecore Search. So I rebuild the ...
3
votes
1answer
283 views

Sitecore datetimecollection computed field issue

We've solr configured for our 8.2 solution. Recently, a new computed field has been added to the schema. This field is a datetimecollection field which has list of datetimes. Here is the code for it....
1
vote
1answer
354 views

Sitecore Date type Solr indexing In UTC - How to perform solr search

I have a date field in the template. It's value is set to 4/8/2018. However, when I see the item's raw value, Sitecore converts it into UTC and stores it like 20180407T183000Z. The same value is ...
2
votes
0answers
262 views

Sitecore-Core-Index rebuild at Azure Search for Sitecore 9.0.1 PaaS fails

I have deployed Sitecore 9.0.1 XP Scaled in Azure PaaS (default, no customization). It is used self-signed certificate and configured with allowInvalidClientCertificates="true" in azuredeploy....
0
votes
1answer
634 views

Rebuilding custom index not working at all

I took backup of running site and setup in my development environment, when I rebuild custom indexes on staging (CM) under data/indexs folder I can see all files are updated but on production (CD) ...
1
vote
1answer
464 views

Rebuilding web index does not bring the published items

I took a backup from the server and setup the site on my local development environment. (by backup, I mean I took backup of all databases) I set up staging(CM) and Production(CD) on my local ...
2
votes
1answer
69 views

Don't Index An Item In DEF Until All Items Have Been Added

I'm creating a large number of items using Data Exchange Framework (DEF). It looks like the items are being indexed one at a time when created/updated. I have a pipeline step that indexes a subtree of ...
0
votes
1answer
189 views

Index Subtree Of Items For A Specific Index

Is there a way to index a subtree of items for one specific index in code? I know there's the reindex tree button but that reindexes the subtree for all indexes the items are in. I don't see a good ...
0
votes
1answer
481 views

Error while rebuilding the search index on Sitecore 8.2 and Solr 6.6.1

We are able to successfully build all the indexes for the first time except sitecore_master_index, sitecore_web_index and Sitecore_core_index And when trying to rebuild sitecore_master_index for the ...
0
votes
1answer
182 views

Sitecore 8.2 Lucene Indexes Syncing Between CD and CM Servers

We have a custom Lucene index configured on our Content Management and Content Delivery server. The rebuild strategies on the index are <strategies hint="list:AddStrategy"> <strategy ref="...
0
votes
1answer
126 views

sitecore_web_index corrupted on Content Delivery server [closed]

What does the Lucene sitecore_web_index do on the Content Delivery server? How can it become corrupted?
1
vote
0answers
829 views

The remote server returned an error: (400) Bad Request Error while building the custom index in SOLR 5.1

We have created a custom Itembuket_community and rebuliding the index. while Rebuilding the index, getting follwoing error Job started: Index_Update_IndexName=sitecore_Community_index|#Exception: ...
1
vote
0answers
108 views

PowerShell find-item doesn't return values

I'm currently using find-item on Sitecore PowerShell Find-Item -Index sitecore_master_index -Criteria @{Filter = "Equals"; Field = "recipe id"; Value = "Recipe_Lambada"}, @{Filter = "DescendantOf"; ...
2
votes
1answer
547 views

No Indexes showing in Index Manager on Azure CM AppService

We have created our Sitecore production environment (Sitrecore 8.2 Update 5, EXM + XDB Cloud) using ARM templates. This means we have CM, CD, Reporting, Processing and DDS (Data Distribution Server) ...
5
votes
1answer
708 views

How to configure Sitecore to index “everything but something” or “nothing but something”?

In one of the video from "Search Driven" module of Sitecore 9.0 Essential for Developers e-learning, the speaker says "You can configure Sitecore to index everything but something or nothing but ...
3
votes
1answer
157 views

What are some methods for indexing and searching content from multiple sites? [closed]

Pretend you have a small client that is on Sitecore 8.2 on-premise (virtual servers). Traffic is pretty light, and they get away with using just 2 servers (1 DB and 1 Web). Needless to say budget is ...
7
votes
1answer
467 views

Is it possible to get Azure Search to support EDM.GeographyPoint?

With regard to spatial searching capabilities of Azure Search in Sitecore. How do you go about customising your index configuration so that you can perform spatial searching using the OData geospatial ...
2
votes
1answer
157 views

How to correctly process index dependencies for correct language?

I am updating index dependencies as mentioned in Sitecore Full Content Search where we are using GetDatasourceDependencies. Now, the issue is that this works fine for the English language, but, ...
2
votes
2answers
245 views

Sitecore HTML Indexing

We have custom indexer which indexes all the RTF Data in present in content tree and this indexed RTF Data can have Div's ,breaker Tags and anchor tags. When we get search result out from Solr we ...
3
votes
1answer
364 views

Sitecore Azure Search - There is no appropriate index for /sitecore - {11111111-1111-1111-1111-111111111111}

I have a Sitecore 9.0.1 instance running in Azure and uses Azure Search. My search index is working as far as I know and can be rebuilt. Earlier this week, I hit the problem with Sitecore Azure ...
1
vote
0answers
65 views

Search results error on single server setup

We have a client site that is spread across 2 cd's and 1 cm which we have migrated to a single server instance for QA purposes. The production site has a public address for the cd's and a private ...
3
votes
0answers
599 views

Error with indexWorker process in Sitecore 9 xConnect with Solr 6.6.2

I am running Sitecore 9 with Solr 6.6.2 and I am seeing lot of error in the IndexWorker logs in Sitecore xConnect as below: 018-02-21 16:16:13.686 +10:00 [Error] An error occured. System.Net.Http....
0
votes
3answers
273 views

Lucene Search Indexing Issue

In a project, I have used Lucene Search. Earlier everything was working fine. But from last few days I am facing issue in getting items through search on production server. I performed Index ...
6
votes
1answer
946 views

How do you programmatically exclude an item from being indexed?

We would like to exclude items from being indexed. Ideally, we want this control to be within Sitecore so that as new pages get created, content authors can determine whether to index them as they ...
1
vote
1answer
252 views

SItecore 8.2.6 - IndexField attribute is not recognized in code

IndexField attribute is not recognized although Sitecore.ContentSearch.dll reference is added and namespace is included.
2
votes
3answers
2k views

Custom index field returning “Server Error in '/' Application. Could not find add method: AddComputedIndexField”

I am trying to create a commuted index field in sitecore 9 but can't get the configuration to work. I have a local environment which is running Solr and also environment is Azure. I have added the ...
11
votes
1answer
1k views

How does Sitecore decide the Index to use with GetIndex

A new index was added to a Sitecore instance I am working on. This ended up causing a different module in the implementation to have a problem. The part having an issue uses Sitecore.ContentSearch....
7
votes
1answer
1k views

Custom index configuration cannot work for Sitecore 9.0.1 in Azure

I got a trouble about custom index with Sitecore 9.0.1 in Azure. My custom index configuration can rebuild successfully and this index can create in Azure search with Sitecore 9.0. After I changed to ...
1
vote
0answers
27 views

Sitecore 8.2 integrated search function with Salesforce

This is my first question for SE...and forgive my lack of technical expertise in this area. We're building a our new website on Sitecore which has to be integrated with Salesforce. In Saleforce, we ...
2
votes
0answers
638 views

Sitecore.Social: Social messages index could not be determined for master database

We are on Sitecore 8.1 rev. 160519 (Update-3) and using SOLR 6.2.1 Logs on one of our CM server is suddenly overflowing with the following error message: Sitecore.Social: Social messages index ...
0
votes
1answer
1k views

Web indexes not updated upon publish

I am hoping to understand the cause of this and hopefully find a solution - I have looked at every possible solution, but haven't been able to fix it. Sitecore v8.2 update 3 using SOLR. In my ...
2
votes
0answers
59 views

Custom content search (crawler) sent old indexed ids

I have a completely custom search crawler that pushes data to Algolia. If I run the full reindex it works great. When trying to use a onPublishEndAsync strategy I see the first item come in I publish ...
0
votes
0answers
211 views

SOLR on load balance

I have 2 CD instances. When I enable both the instances I get below error on website Index proj_web_index was not found. Although it works fine when only one instance is enabled. Indexes are on ...
0
votes
2answers
459 views

Adding custom contact facet to Sitecore Analytics index

Sitecore 8.2 Update 4 with Lucene search on a local single instance Sitecore site: I have created a Custom Contact facet and I can see it is being saved to MongoDB. I want to add it to the Analytics ...
0
votes
2answers
182 views

Restricting some item from being indexed

We are using search index in our website and we want to restrict some items based on conditions. Any suggestions will help us.
1
vote
0answers
73 views

Solr query on read/deny roles

We have a custom Solr index which includes read and deny roles. Both are added as predicates using the following code: protected virtual IQueryable<TIndexable> ApplyDenyUserRules<TIndexable&...
2
votes
0answers
59 views

Is there any way to delay publishing and indexing when updating or creating items with the ItemService?

I am syncing a significant amount of data into Sitecore from external systems on a fairly regular basis. To do this, I am utilizing the Sitecore ItemService. The problem I'm currently facing is that ...
6
votes
4answers
1k views

When and why to create a custom index

In my experience, the default sitecore_master_index and sitecore_web_index work pretty fast with Solr. We have around 1 million documents in the index and it returns a result in between 0 to 10ms. I ...
3
votes
1answer
156 views

Lucene fails to start up properly on CD Server

We have a CM/CD setup where the CM works as intended, but the CD does not. The problem is that after following Sitecores guides on how to configure a CD server, lucene indexing seems to be ...
2
votes
1answer
841 views

An error occurred while rebuilding the search index

I am unable to build the Coveo for Sitecore master index. While the rebuild is supposedly happening, the number of items processed is always 0. In the Sources of the cloud panel, the index doesn't ...
5
votes
1answer
1k views

SOLR Custom Index Causing Error

I am converting a Lucene custom index to a SOLR custom index. I got the Cores working for the default indexes, but having trouble converting my custom indexes. I got through some of the issues, but ...