Questions tagged [indexing]

Questions about indexes in Sitecore (standard or custom) in general. For questions that apply to Lucene or Solr, use the appropriate tags.

4
votes
1answer
137 views

Sitecore multiple CD web databases publishing/indexing EventQueue database name

Say I have a single CM with 1x master db, 1x core db and 2x web dbs (2x publishing targets) for 2x CD servers in different regions. I can't call both web dbs "web" - one must be something different, e....
4
votes
1answer
81 views

How to add externally stored PDF documents to my existing custom index

using Sitecore 8.2 update 4 and SOLR 6.6.0. Currently using a custom crawler to index database records. I have a requirement to now index the actual pdf content the database will house a http://path/...
3
votes
1answer
269 views

Custom Solr Fields in Sitecore 9 and Solr 7.2.1

I am converting my custom index fields from Sitecore 8.1. Previously, I would declare them like this: <configuration xmlns:patch="http://www.sitecore.net/xmlconfig/" xmlns:set="http://www....
2
votes
1answer
49 views

Azure Search Indexes are not being added/populated

I am trying to configure azure search in Sitecore. I followed this article to configure it. But when I try to rebuild the indexes, the number of units processed is empty and the indexes are not ...
1
vote
1answer
67 views

Rebuild lucene index after publishing issue

I have an issue related to the lucene index. The index is not being built when I do smart publish even if there is onPublishEndAsync added, but it does when I do republish. <strategy ref="...
0
votes
1answer
18 views

How to give few rendering's data in custom API response

Hi please see the picture below, so that I can tell you the requirement. Now, I have a requirement as, if I see page-1 there is content on this page which is coming from following renderings: Header, ...
4
votes
0answers
149 views

Sitecore Index_Update Job Performance

We just updated from Sitecore 8.2 Update 4 to Update 7 and we've started seeing some strange behavior when publishing new items. The issue presents itself in that it takes awhile for newly created ...
4
votes
0answers
505 views

Sitecore Solr index FieldNameTranslator is null

I am currently playing around with Sitecore indexes - both Solr and Lucene. I have made my own custom index and it works fine for Lucene, but I cannot get it to work with Solr. My problem is that ...
3
votes
0answers
38 views

Is it possible to run a CD deployment without any indexing tools in place?

When deploying your application into e.g. Azure there are lots of configurations that allow adding or removing features. A good example would be XP vs XM. We have the situation where we don't use ...
3
votes
0answers
556 views

Error with indexWorker process in Sitecore 9 xConnect with Solr 6.6.2

I am running Sitecore 9 with Solr 6.6.2 and I am seeing lot of error in the IndexWorker logs in Sitecore xConnect as below: 018-02-21 16:16:13.686 +10:00 [Error] An error occured. System.Net.Http....
2
votes
0answers
254 views

Sitecore-Core-Index rebuild at Azure Search for Sitecore 9.0.1 PaaS fails

I have deployed Sitecore 9.0.1 XP Scaled in Azure PaaS (default, no customization). It is used self-signed certificate and configured with allowInvalidClientCertificates="true" in azuredeploy....
2
votes
0answers
598 views

Sitecore.Social: Social messages index could not be determined for master database

We are on Sitecore 8.1 rev. 160519 (Update-3) and using SOLR 6.2.1 Logs on one of our CM server is suddenly overflowing with the following error message: Sitecore.Social: Social messages index ...
2
votes
0answers
59 views

Custom content search (crawler) sent old indexed ids

I have a completely custom search crawler that pushes data to Algolia. If I run the full reindex it works great. When trying to use a onPublishEndAsync strategy I see the first item come in I publish ...
2
votes
0answers
58 views

Is there any way to delay publishing and indexing when updating or creating items with the ItemService?

I am syncing a significant amount of data into Sitecore from external systems on a fairly regular basis. To do this, I am utilizing the Sitecore ItemService. The problem I'm currently facing is that ...
2
votes
0answers
420 views

“org.apache.solr.common.SolrException: undefined field 0001-01-01T00” when rebuilding index

When I rebuild one of my indexes in Sitecore, I get the following error in the Solr log: org.apache.solr.common.SolrException: undefined field 0001-01-01T00 I don't have a field called 0001-01-...
1
vote
0answers
26 views

Excluding template fields from indexing - difference between documentOptions exclusion vs regular exclusion

I reducing the number of fields which get indexed in my site. I looked at App_Config\Include\Sitecore.ContentSearch.Azure.DefaultIndexConfiguration.config and see the section <configuration <...
1
vote
0answers
67 views

Security Error Rebuilding Indexes

Sitecore 8.1 rev. 160302. Looking into my logfiles, there are lots of errors such as: Job Started: Index_Update_IndexName=RSearch ... Exception: System.NullReferenceException Message: Object ...
1
vote
0answers
86 views

Custom index, stategy to publish items under a certain path

We have this custom index that only contains pages for one section of the content tree. We want it setup so that publishing items under this path reindexes those items automatically. This seems like ...
1
vote
0answers
137 views

Indexing Manager - Rebuild search index - Local Index Empty - Sitecore PaaS!

Recently created a Sitecore PaaS instance associating with Solr IaaS, The Index Manager Console looks to be empty. What is wrong here !
1
vote
0answers
36 views

Search index not updating for new site nodes

I have created new site node and my web site search functionality is not working for the new site. I have rebuilt the search index from the Indexing Manager and I have checked the indexes, it seems ...
1
vote
0answers
741 views

The remote server returned an error: (400) Bad Request Error while building the custom index in SOLR 5.1

We have created a custom Itembuket_community and rebuliding the index. while Rebuilding the index, getting follwoing error Job started: Index_Update_IndexName=sitecore_Community_index|#Exception: ...
1
vote
0answers
104 views

PowerShell find-item doesn't return values

I'm currently using find-item on Sitecore PowerShell Find-Item -Index sitecore_master_index -Criteria @{Filter = "Equals"; Field = "recipe id"; Value = "Recipe_Lambada"}, @{Filter = "DescendantOf"; ...
1
vote
0answers
65 views

Search results error on single server setup

We have a client site that is spread across 2 cd's and 1 cm which we have migrated to a single server instance for QA purposes. The production site has a public address for the cd's and a private ...
1
vote
0answers
26 views

Sitecore 8.2 integrated search function with Salesforce

This is my first question for SE...and forgive my lack of technical expertise in this area. We're building a our new website on Sitecore which has to be integrated with Salesforce. In Saleforce, we ...
1
vote
0answers
69 views

Solr query on read/deny roles

We have a custom Solr index which includes read and deny roles. Both are added as predicates using the following code: protected virtual IQueryable<TIndexable> ApplyDenyUserRules<TIndexable&...
0
votes
0answers
29 views

Duplicate item records in SOLR index (web)

We have a strange issue on our UAT environment where duplicate records are being returned for a single content item in a new web index we have created and both are marked with 'latestversion:true' (...
0
votes
0answers
48 views

Sitecore index update strategy manual

In an experiment, I want to build the site specific index in the CD environment manually right after publish event. I created a processor which is hooked in the publish end event for rebuilding the ...
0
votes
0answers
53 views

Sitecore Azure index is not getting created

We are using sitecore 8.2 update 4 and Azure search service for indexing. We have a custom index and when we rebuild this index, we notice that the items are getting processed and then we get a ...
0
votes
0answers
45 views

Solr query works in the web UI, not when invoked though code

I'm on Solr 4.10.4, Sitecore 8.1 160519. I have a query used internally by my application that returns 0 records. In the Search.log I can see that same query; if I copy the querystring value to the ...
0
votes
0answers
252 views

SOLR search index not updating

I've renamed fields on a Sitecore template from uuid to uuid2, but for some records the solr index contains items with the field name uuid (in SOLR admin). I've populated my SOLR schemas again and ...
0
votes
0answers
36 views

Prices of products in Commerce Server with comma separator decimal values not Indexed properly

In the Commerce Server Catalog Manager the Prices of Products are shown with comma separated(12,33) rather than point or decimal separated(12.33). When this get indexed in Solr we the prices are ...
0
votes
0answers
193 views

SOLR on load balance

I have 2 CD instances. When I enable both the instances I get below error on website Index proj_web_index was not found. Although it works fine when only one instance is enabled. Indexes are on ...