Podcast #128: We chat with Kent C Dodds about why he loves React and discuss what life was like in the dark days before Git. Listen now.

Questions tagged [indexing]

Questions about indexes in Sitecore (standard or custom) in general. For questions that apply to Lucene or Solr, use the appropriate tags.

33 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
5
votes
1answer
234 views

Sitecore multiple CD web databases publishing/indexing EventQueue database name

Say I have a single CM with 1x master db, 1x core db and 2x web dbs (2x publishing targets) for 2x CD servers in different regions. I can't call both web dbs "web" - one must be something different, e....
4
votes
1answer
99 views

How to add externally stored PDF documents to my existing custom index

using Sitecore 8.2 update 4 and SOLR 6.6.0. Currently using a custom crawler to index database records. I have a requirement to now index the actual pdf content the database will house a http://path/...
4
votes
0answers
203 views

Sitecore Index_Update Job Performance

We just updated from Sitecore 8.2 Update 4 to Update 7 and we've started seeing some strange behavior when publishing new items. The issue presents itself in that it takes awhile for newly created ...
4
votes
0answers
596 views

Sitecore Solr index FieldNameTranslator is null

I am currently playing around with Sitecore indexes - both Solr and Lucene. I have made my own custom index and it works fine for Lucene, but I cannot get it to work with Solr. My problem is that ...
3
votes
1answer
757 views

Custom Solr Fields in Sitecore 9 and Solr 7.2.1

I am converting my custom index fields from Sitecore 8.1. Previously, I would declare them like this: <configuration xmlns:patch="http://www.sitecore.net/xmlconfig/" xmlns:set="http://www....
3
votes
0answers
39 views

Is it possible to run a CD deployment without any indexing tools in place?

When deploying your application into e.g. Azure there are lots of configurations that allow adding or removing features. A good example would be XP vs XM. We have the situation where we don't use ...
3
votes
0answers
683 views

Error with indexWorker process in Sitecore 9 xConnect with Solr 6.6.2

I am running Sitecore 9 with Solr 6.6.2 and I am seeing lot of error in the IndexWorker logs in Sitecore xConnect as below: 018-02-21 16:16:13.686 +10:00 [Error] An error occured. System.Net.Http....
2
votes
1answer
104 views

Rebuild lucene index after publishing issue

I have an issue related to the lucene index. The index is not being built when I do smart publish even if there is onPublishEndAsync added, but it does when I do republish. <strategy ref="...
2
votes
0answers
284 views

Sitecore-Core-Index rebuild at Azure Search for Sitecore 9.0.1 PaaS fails

I have deployed Sitecore 9.0.1 XP Scaled in Azure PaaS (default, no customization). It is used self-signed certificate and configured with allowInvalidClientCertificates="true" in azuredeploy....
2
votes
0answers
723 views

Sitecore.Social: Social messages index could not be determined for master database

We are on Sitecore 8.1 rev. 160519 (Update-3) and using SOLR 6.2.1 Logs on one of our CM server is suddenly overflowing with the following error message: Sitecore.Social: Social messages index ...
2
votes
0answers
62 views

Custom content search (crawler) sent old indexed ids

I have a completely custom search crawler that pushes data to Algolia. If I run the full reindex it works great. When trying to use a onPublishEndAsync strategy I see the first item come in I publish ...
2
votes
0answers
61 views

Is there any way to delay publishing and indexing when updating or creating items with the ItemService?

I am syncing a significant amount of data into Sitecore from external systems on a fairly regular basis. To do this, I am utilizing the Sitecore ItemService. The problem I'm currently facing is that ...
2
votes
0answers
496 views

“org.apache.solr.common.SolrException: undefined field 0001-01-01T00” when rebuilding index

When I rebuild one of my indexes in Sitecore, I get the following error in the Solr log: org.apache.solr.common.SolrException: undefined field 0001-01-01T00 I don't have a field called 0001-01-...
1
vote
0answers
7 views

Coveo Config based on Environment

I am new to coveo and our dev environment is not working as expected, I am trying to duplicate the QA Environment and set up dev environment When i do this what are all the changes i should keep in ...
1
vote
1answer
39 views

Could not create instance of type: Sitecore.ContentSearch.Azure.CloudSearchProviderIndex. No matching constructor was found

Currently in progress of upgrading from Sitecore 8.1 to 8.2 update 7. So I'm currently converting existing indexes from luecene to Azure search, I have done all the basic steps like, disabling all the ...
1
vote
0answers
26 views

Sitecore 9.2 JSS with Solr 7.5 , JSS route items and its subitems are not indexing

Currently we are developing Sitecore JSS app with React frontend. in this we are using Headless SSR mode to create the content in sitecore and rendering. our application is working fine with React, ...
1
vote
0answers
75 views

Security Error Rebuilding Indexes

Sitecore 8.1 rev. 160302. Looking into my logfiles, there are lots of errors such as: Job Started: Index_Update_IndexName=RSearch ... Exception: System.NullReferenceException Message: Object ...
1
vote
0answers
123 views

Custom index, stategy to publish items under a certain path

We have this custom index that only contains pages for one section of the content tree. We want it setup so that publishing items under this path reindexes those items automatically. This seems like ...
1
vote
0answers
38 views

Search index not updating for new site nodes

I have created new site node and my web site search functionality is not working for the new site. I have rebuilt the search index from the Indexing Manager and I have checked the indexes, it seems ...
1
vote
0answers
962 views

The remote server returned an error: (400) Bad Request Error while building the custom index in SOLR 5.1

We have created a custom Itembuket_community and rebuliding the index. while Rebuilding the index, getting follwoing error Job started: Index_Update_IndexName=sitecore_Community_index|#Exception: ...
1
vote
0answers
126 views

PowerShell find-item doesn't return values

I'm currently using find-item on Sitecore PowerShell Find-Item -Index sitecore_master_index -Criteria @{Filter = "Equals"; Field = "recipe id"; Value = "Recipe_Lambada"}, @{Filter = "DescendantOf"; ...
1
vote
0answers
65 views

Search results error on single server setup

We have a client site that is spread across 2 cd's and 1 cm which we have migrated to a single server instance for QA purposes. The production site has a public address for the cd's and a private ...
1
vote
0answers
27 views

Sitecore 8.2 integrated search function with Salesforce

This is my first question for SE...and forgive my lack of technical expertise in this area. We're building a our new website on Sitecore which has to be integrated with Salesforce. In Saleforce, we ...
1
vote
0answers
76 views

Solr query on read/deny roles

We have a custom Solr index which includes read and deny roles. Both are added as predicates using the following code: protected virtual IQueryable<TIndexable> ApplyDenyUserRules<TIndexable&...
0
votes
0answers
49 views

Unable to populate boolean field from index value

My Lucene web Index is correctly populated with the field parsed_is_line_manager. In the BasePerson class, I thus added this field: [SitecoreIgnore] [IndexField("parsed_is_line_manager")] public ...
0
votes
0answers
67 views

ERROR Year, Month, and Day parameters describe an un-representable DateTime

We are receiving below errors during Indexing. We are on Sitecore 9 update-2, SXA 1.7.1 and using Azure search. The errors below seems related to SXA fields. Has anyone come across this issue? 10752 ...
0
votes
1answer
36 views

Saving a string in an integer field type in sitecore breaks the lucene index with “Input string was not in a correct format.”

If I save a string value "7ab" in an Integer field in sitecore the ContentSearch breaks with "Input string was not in a correct format." when it tries to map back to the object. I have tried ...
0
votes
0answers
102 views

Duplicate item records in SOLR index (web)

We have a strange issue on our UAT environment where duplicate records are being returned for a single content item in a new web index we have created and both are marked with 'latestversion:true' (...
0
votes
0answers
55 views

Sitecore index update strategy manual

In an experiment, I want to build the site specific index in the CD environment manually right after publish event. I created a processor which is hooked in the publish end event for rebuilding the ...
0
votes
0answers
88 views

Solr query works in the web UI, not when invoked though code

I'm on Solr 4.10.4, Sitecore 8.1 160519. I have a query used internally by my application that returns 0 records. In the Search.log I can see that same query; if I copy the querystring value to the ...
0
votes
0answers
372 views

SOLR search index not updating

I've renamed fields on a Sitecore template from uuid to uuid2, but for some records the solr index contains items with the field name uuid (in SOLR admin). I've populated my SOLR schemas again and ...
0
votes
0answers
217 views

SOLR on load balance

I have 2 CD instances. When I enable both the instances I get below error on website Index proj_web_index was not found. Although it works fine when only one instance is enabled. Indexes are on ...
-1
votes
1answer
26 views

How to give few rendering's data in custom API response

Hi please see the picture below, so that I can tell you the requirement. Now, I have a requirement as, if I see page-1 there is content on this page which is coming from following renderings: Header, ...