We’re rewarding the question askers & reputations are being recalculated! Read more.

Questions tagged [indexing]

Questions about indexes in Sitecore (standard or custom) in general. For questions that apply to Lucene or Solr, use the appropriate tags.

Filter by
Sorted by
Tagged with
11
votes
1answer
1k views

How does Sitecore decide the Index to use with GetIndex

A new index was added to a Sitecore instance I am working on. This ended up causing a different module in the implementation to have a problem. The part having an issue uses Sitecore.ContentSearch....
8
votes
1answer
1k views

Custom index configuration cannot work for Sitecore 9.0.1 in Azure

I got a trouble about custom index with Sitecore 9.0.1 in Azure. My custom index configuration can rebuild successfully and this index can create in Azure search with Sitecore 9.0. After I changed to ...
1
vote
0answers
27 views

Sitecore 8.2 integrated search function with Salesforce

This is my first question for SE...and forgive my lack of technical expertise in this area. We're building a our new website on Sitecore which has to be integrated with Salesforce. In Saleforce, we ...
2
votes
0answers
717 views

Sitecore.Social: Social messages index could not be determined for master database

We are on Sitecore 8.1 rev. 160519 (Update-3) and using SOLR 6.2.1 Logs on one of our CM server is suddenly overflowing with the following error message: Sitecore.Social: Social messages index ...
0
votes
1answer
1k views

Web indexes not updated upon publish

I am hoping to understand the cause of this and hopefully find a solution - I have looked at every possible solution, but haven't been able to fix it. Sitecore v8.2 update 3 using SOLR. In my ...
2
votes
0answers
62 views

Custom content search (crawler) sent old indexed ids

I have a completely custom search crawler that pushes data to Algolia. If I run the full reindex it works great. When trying to use a onPublishEndAsync strategy I see the first item come in I publish ...
0
votes
0answers
217 views

SOLR on load balance

I have 2 CD instances. When I enable both the instances I get below error on website Index proj_web_index was not found. Although it works fine when only one instance is enabled. Indexes are on ...
0
votes
2answers
486 views

Adding custom contact facet to Sitecore Analytics index

Sitecore 8.2 Update 4 with Lucene search on a local single instance Sitecore site: I have created a Custom Contact facet and I can see it is being saved to MongoDB. I want to add it to the Analytics ...
0
votes
2answers
209 views

Restricting some item from being indexed

We are using search index in our website and we want to restrict some items based on conditions. Any suggestions will help us.
1
vote
0answers
75 views

Solr query on read/deny roles

We have a custom Solr index which includes read and deny roles. Both are added as predicates using the following code: protected virtual IQueryable<TIndexable> ApplyDenyUserRules<TIndexable&...
2
votes
0answers
61 views

Is there any way to delay publishing and indexing when updating or creating items with the ItemService?

I am syncing a significant amount of data into Sitecore from external systems on a fairly regular basis. To do this, I am utilizing the Sitecore ItemService. The problem I'm currently facing is that ...
6
votes
4answers
2k views

When and why to create a custom index

In my experience, the default sitecore_master_index and sitecore_web_index work pretty fast with Solr. We have around 1 million documents in the index and it returns a result in between 0 to 10ms. I ...
3
votes
1answer
165 views

Lucene fails to start up properly on CD Server

We have a CM/CD setup where the CM works as intended, but the CD does not. The problem is that after following Sitecores guides on how to configure a CD server, lucene indexing seems to be ...
2
votes
1answer
954 views

An error occurred while rebuilding the search index

I am unable to build the Coveo for Sitecore master index. While the rebuild is supposedly happening, the number of items processed is always 0. In the Sources of the cloud panel, the index doesn't ...
5
votes
1answer
1k views

SOLR Custom Index Causing Error

I am converting a Lucene custom index to a SOLR custom index. I got the Cores working for the default indexes, but having trouble converting my custom indexes. I got through some of the issues, but ...
6
votes
1answer
146 views

Using custom classes in LinqScratchPad.aspx

The problem The default/sample code in the LinqScratchPad.aspx shows a TryYourOwnClass class. Sadly, this class is not used in any way in the sample. The sample code looks like this: namespace Test ...
2
votes
0answers
494 views

“org.apache.solr.common.SolrException: undefined field 0001-01-01T00” when rebuilding index

When I rebuild one of my indexes in Sitecore, I get the following error in the Solr log: org.apache.solr.common.SolrException: undefined field 0001-01-01T00 I don't have a field called 0001-01-...
0
votes
0answers
57 views

Sitecore PDF Document Content Indexing with Lucene [duplicate]

I assume with the latest releases of Sitecore (8.2), PDF and other document indexing comes by default. Can someone please point me to a document related to any setting, to enable these media document ...
4
votes
0answers
596 views

Sitecore Solr index FieldNameTranslator is null

I am currently playing around with Sitecore indexes - both Solr and Lucene. I have made my own custom index and it works fine for Lucene, but I cannot get it to work with Solr. My problem is that ...
2
votes
1answer
619 views

Rebuilding custom Index on Sitecore Azure WebApp doesn't work

I'm new to Azure deployments. We have installed Sitecore 8.2 webapp and deployed and everything works fine except that our custom indices have not been created. Pages that use indices crash. ...
8
votes
4answers
4k views

How does one verify that an item is properly indexed in Sitecore?

How do I figure out whether or not an item is indexed properly? Indexing depends on which tables in the Sitecore DBs? When I search for an item in the search field, I am not able to fetch the item. ...
1
vote
1answer
985 views

502 Bad Gateway error when reindexing with Solr to localhost address

I'm using the Bitnami Solr 6.5.1 installer, and I've used it successfully on other servers. On our QA server, which is sharing CM/CD in one site and has Solr installed locally, I'm getting the ...
5
votes
1answer
3k views

Solr multivalued fields

We are currently working on migrating from Lucene to Solr and we're having a couple of issues with our index data. There hasn't been any code changes so we're assuming it is stemming from the indexed ...
11
votes
2answers
1k views

Indexing PDF content with Solr error

I've been trying to get Solr configured right with Sitecore, but the one bit that's still causing background errors is indexing PDF content. I've been searching about and I'm not finding a clear-cut ...
2
votes
1answer
512 views

Do I really need MediaItemContentExtractor if I'm not indexing media?

I have a site that allows visitors to upload a PDF via a WFFM form. However, each time a visitor does so, the logs fill up with the following errors: ManagedPoolThread #2 17:14:20 WARN Could not ...
7
votes
2answers
783 views

Azure Search indexes are not created

We are seeing a lot of Depenendy Failures in Application Insights because some non exisiting Azure Search indexes are queried. The following indexes on Azure search return a 404: sitecore-marketing-...
2
votes
2answers
3k views

SolrNet.Exceptions.SolrConnectionException: The operation has timed out

After sitecore upgrade from 7.2 to 8.2u3 and solr from 5.4.1 to v6.1, below solr timeout starts to happen in one server, works fine in local machine setup. We have increased from 125500 (on local ...
3
votes
1answer
633 views

Why does Rebuilding a Search Index peg my CPU at 100%?

If I rebuild any search index, whether through Indexing Manager, or programatically, the CPU pegs at 100% until the rebuilding operation completes. This happens on development machines and production ...
2
votes
1answer
948 views

Indexing options are not showing up in sitecore control panel (v8.2 update 3) and developer tab is not visible

We are in the process of upgrading sitecore website from v7.2 to v8.2 and are not seeing the indexing manager links in sitecore control panel and Developer tab is also not showing up within content ...
2
votes
2answers
2k views

Index has not been initialized on content delivery server

I'm using Sitecore on Azure, and I followed the wizard to create a project with a CD and a CM. I have a custom index "SinglePageUrl" on both of them with a web and a master version to rewrite some ...
2
votes
1answer
481 views

Reference field computed index field in multiple language

My sitecore item contains dropdown for City, state, category etc. It's all in multiple languages but on sitecore item dropdown, it's appearing in english only. I've created computed index field for ...
5
votes
2answers
756 views

Combining multiple Items into one Document

Sitecore indexing works great for simple indexing scenario's, as the main working entity is a sitecore item. With computed fields you can add custom logic and fields for a record. But I have 2 more ...
5
votes
1answer
227 views

Sitecore Lucene indexing two versions of the same keyword

Here is the situation: I have three items - Categories - Corporate, Financial and Product which I am using to categorize other items. They can be selected from a Droplink field (so Sitecore holds ID ...
1
vote
1answer
1k views

Duplicate Item in Lucene Index [duplicate]

I have a Lucene index for the Master db. It seems like every save creates a new entry in the Lucene index. At first I thought it was versioning but as you can see in the screen shot, it's the same ...
0
votes
1answer
770 views

Recursive read lock acquisitions not allowed in this mode

Im using Sitecore 7.2 on a split CM/CD environment. When I publish an item on the CM I get: ManagedPoolThread #73 10:01:10 ERROR Could not update index entry. Action: 'Saved', Item: '{8EDE5C9E-265D-...
6
votes
2answers
9k views

Value cannot be null. Parameter name: fieldNameTranslator - Opening Content Editor [closed]

I was trying to setup the Sitecore with Solr. I created the Default Instance and added Solr. I use Castle Windsor as IOC, updated the Global.asax. Since I was not able to download the Solr Support ...
7
votes
4answers
1k views

Sitecore 7.2 Not rebuilding Lucene Index

We're using Sitecore 7.2 Update 4, and have 6 Lucene indexes across our sites in a single Sitecore instance. In the production environment, but not locally or on staging, the web index is not rebuilt ...
3
votes
2answers
480 views

What is the difference between Indexing via an ISearchIndex object and using IndexCustodian?

The best I could find in documentation was this: Rebuild search indexes ... but that doesn't really help me. I'm trying to do this programatically an would like best practices for doing this sort of ...
3
votes
3answers
1k views

An index with the name “sitecore_web_index” have already been added

I'm trying to setup custom Lucene indexing but getting An index with the name "sitecore_web_index" have already been added.. Here's my config files. Have I missed something out? CustomSpatialIndex....
2
votes
1answer
363 views

Index are not updating after db restore

I restored databases from production to Test environment. After that index's are not working with OnPublishEnd strategy. Could you please help me. I have truncated History,EventQueue and ...
3
votes
1answer
668 views

Using alternate ContentSearch analyzers

I am looking into using some of the alternate analyzers provided in the Sitecore.ContentSearch.LuceneProvider.Analyzers namespace. Specifically what I would like to achieve is to: Create copies of ...
0
votes
5answers
1k views

“$name” showing up in website content

We have a website that uses a lot of search indexes, and today some of the dropdowns are displaying "$name" as the first item in the dropdown list. I've done some googling and some say it is due to ...
3
votes
2answers
385 views

What is the correct root node for 'sitecore_marketingdefinitions_master' index?

I am working on a task to move a Sitecore installation search from Lucene to Solr on Sitecore version 8.2. I am using Solr version 5.1 as it is the recommended version for sitecore 8.2. All the other ...
4
votes
1answer
403 views

Appending index fields in Lucene

Does anyone know if it is possible to append a Lucene computed index field's value? Say that there is a computed index field that stores a list of ids based on some generic logic. Then there is an ...
4
votes
1answer
505 views

Lucene search in load balance environment is not showing proper results

I'm using Lucene for Search in Load balanced environment. Indexes are working fine, but sometimes index is updating in only one of the servers. If we rebuild the index manually then its showing proper ...
0
votes
1answer
403 views

Custom Lucene Index Field with Children

I want to create a custom field to be indexed in Lucene that has the children of the item being indexed. Is there an easy way to do this that I am overlooking?
6
votes
2answers
366 views

Master index updated even though manual strategy is set

I have changed update strategy for Master database to be "manual" rather than "sync", which to my understanding should not update "master" when data changes in master database. I can see in crawling ...
8
votes
2answers
976 views

Issue with multiple crawlers on Solr custom search index

I have custom search Index(SOLR) which has two root locations defined, one points to /home node and another points to repository(videos), we also have indexing strategy(onPublishEndAsync) in place. &...
4
votes
2answers
994 views

How do I rebuild the Quick Search Index in Sitecore 8.2?

I've upgraded my solution from sitecore 8.1 Update 1 to Sitecore 8.2 initial release. After finishing the upgrade, and configuration changes, I opened the launchpad to rebuild Quick Search Index, I ...
7
votes
1answer
363 views

Performance Issue With Facets

We are having some performance issue when setting Datasources and Linking items in Sitecore 8.2. The test server just hangs when trying to expand a node in the dialog box. The CPU spikes to 100% and ...