Questions tagged [links]

For questions related to links and link field-types within Sitecore, including rendering, setting, references, etc.

Filter by
Sorted by
Tagged with
1
vote
1answer
32 views

Enforce Site-Wide Alternate Text Validation On General Link Fields

I am working on Sitecore version 9.1. When attempting to insert a link using the general link field, the user is prompted to enter the following information: In an effort to enforce accessibility on ...
4
votes
1answer
101 views

Hostname not resolving

I have issues with Sitecore Azure PaaS from Sitecore Managed Cloud as below. We have red-shield which is security shielding for request where we have configured prod domain which is like prd.xyz.com ...
1
vote
1answer
53 views

Sitecore item API for shell site not returning the content

When I click on the "insert link" of the general link field, then the complete tree is not opened (as shown in the screenshot below), due to which I am not able to select the item. When I checked the ...
2
votes
1answer
16 views

Additional links next to Field name?

I am new to develop using Sitecore and have a question I saw in some tutorial website there are addition links next to the field name, like [Go to field] [Reset Field] [Go to datasource] Is this ...
0
votes
2answers
544 views

Retrieving url from general link field in rendering parameter

I'm trying to grab the id and/or url attribute of a general link rendering parameter in the view, but I can't seem to make it work. I can't cast it to a Linkfield (it says it can't cast a string to a ...
3
votes
1answer
136 views

retrieving the url from a link field in a view

I'm trying to retrieve just the url attribute of a link field for an item in a view. The view is just using the item as it's model so just retrieving the link field value, which is producing the ...
0
votes
1answer
101 views

Update Sitecore rendered links for a specific page

We are using Sitecore 9.0.2 & SXA 1.7.1 and we need to update all links to be absolute only in a specific page as by default all the links are relative for example this is the default link <a ...
0
votes
2answers
169 views

Richtextbox (RTE) link.aspx custom link provider/pipeline

so far I understand the richtextbox, when I insert a Internal sitecore link a href is created with link.aspx?_id=siteguid which is replaced in preview or published mode with the right url. <a href=...
0
votes
2answers
448 views

How to insert an internal path in Sitecore General Link field?

I have a template which contains a General Link field. If a new item is created of that template, then the link field should be populated with the item's current path. Suppose, template A have a ...
0
votes
1answer
35 views

Cache of links - error

I have a strange problem with links. On the website I have many components added (one have one link and the other many links). In Experience Editor everything works correctly in Edit mode. After ...
1
vote
1answer
216 views

Is there a way to use the Sitecore MVC Field helpers and render a General Link with stuff appended to the query string?

I have an item with a General Link field named "MyLinkField". In my view I have the following: @Sitecore.Html().Field("MyLinkField") That works great to output the link. Now I have added a ...
1
vote
1answer
105 views

Droplink value is always returning null in post action

I am trying to build a form which contains state as droplink and given datasource as states . here's the snippets of my employee model and state. i am getting all the states in the get action of ...
0
votes
0answers
142 views

Insert javascript to link not working as expected [duplicate]

Using insert javascript on link field, adds javascript code to a tag in href with return false which is added automatically and because of it mistake appears and if manually delete return false ...
1
vote
1answer
44 views

Equals sign (=) added after valueless query string parameters

When rendering an external link from a General Link field using the Glass Mapper BeginRenderLink helper, any query string parameters without values are getting an equals sign (=) added after them. An ...
2
votes
1answer
170 views

How to configure sitecore rich text editor not to replace url to relative.

I have strange behavior at Rich Text editor (I heard that everyone had it), when user add some Absolute url for example, https://www.example.com/mypage/someextra, after save Sitecore replace it to ...
1
vote
0answers
590 views

Download Sitecore Media file from UI

In our application we have an excel (xlsx/xls) file in medial library. We are trying to create a functionality to be able to download this excel using an html anchor or button. But when we click on ...
5
votes
1answer
469 views

How can I append HTML within and before the text of a rendered Link Field?

I have a General Link field in Sitecore that I would like to append some HTML to. I know that I can create a custom extension method and put what I want after the link's text by doing the following: ...
1
vote
1answer
323 views

How to change name of external link when viewing in its rendering variant?

I'm using Sitecore 9 and SXA 1.7. I have a template with a "General link with search" field, and I created several items of that template where I need to "insert external link", after that I set the ...
5
votes
1answer
790 views

How to display PDF link in Sitecore page

I'm using Sitecore 9 and SXA 1.7. I have a few PDF files that I have uploaded into media library/files/myfolder, and an "instructions" template whose fields are title (type: single line text), Date (...
4
votes
2answers
1k views

Sitecore multisite cross links not resolved with proper hostname

I've multisite solution setup, and sites config looks like below: <sites> <site name="localhost" hostName="local.com" scheme="http" notFoundItem="not-found" enableTracking="true" ...
0
votes
1answer
880 views

LinkManager Adds /sitecore/content into the URL

I am dynamically constructing the left menu for the product View: @foreach (var item in Model.Children) { <div class="btn btn-default"> <a id="lnk-@...
3
votes
1answer
301 views

Creating LinkField from XML

Sitecoore 9: I need to create a LinkField from a general link's xml E.g. <link text="Text" linktype="internal/external" url="url" anchor="anchor" title="title" class="class" querystring="...
0
votes
1answer
740 views

Multilingual - Sitecore General Link Field Url Giving Embedded Language in Wrong Format

I have a requirement where my URL should be in format : http://domain/de-DE/pagename I have following settings done for my site: <setting name="Languages.AlwaysStripLanguage"> <patch:...
0
votes
1answer
419 views

How is the anchor tag created when editing link with Glass Mapper?

I'm using Sitecore MVC with Glass Mapper. When I'm creating a component with a link field, I just add @Editable(myLink, x=> x.myLinkField) After setting the links properly on ...
2
votes
1answer
329 views

Can't drag & drop SXA components in overlay content (through experience editor)

I'm trying to edit an overlay content component in the Experience Editor but i just realized that i can't use SXA components such as Rich Text, Links etc (The drag & drop works but once it's ...
0
votes
1answer
425 views

RTE Inserting/Rendering Link Appending Text

I am looking for the best way to append to the text of a RTE media link (PDF file type). Either on the insert or when the link is being rendered. I looked at the MediaProvider and I noticed that only ...
2
votes
0answers
219 views

Target attribute on external link is not getting rendered [duplicate]

I'm working on Sitecore 8.0 rev. 151127. I have tried all the options provided in question at here However I am unable to get target attribute render in anchor tag. When I see the raw values for the ...
3
votes
0answers
1k views

How to set default language for the website

We have a website with two languages - en & jp. When the URL mysite.com is browsed, it should load jp content. Just like browsing mysite.com/jp, but the URL should be mysite.com The Site ...
5
votes
1answer
1k views

Language specific URLs with UseDisplayName and LinkManager

We have a site where I need to add hreflang on each page, linking to each language version of the page. <link rel="alternate" href="https://domain/pants" hreflang="en"> <link rel="alternate" ...
2
votes
0answers
101 views

How can I place internal links into WFFM

How can I insert internal links into these WFFM places: WFFM Introduction and Footer text Text of a checkbox field I would like to give the chance to the content editor to edit these links with the ...
0
votes
0answers
321 views

Insert Media link not working

I have an item that has two language versions - en & jp For a General Link field in this item, I have used insert media link for both en & jp, & pointed to a pdf file in the media library....
1
vote
1answer
148 views

I need to override the SitecoreFieldLinkMapper, how do I ensure that the mapper isn't ran twice?

When overriding SitecoreFieldLinkMapper, I add my new custom mapper to the CreateResolver method so it can be ran with all the other custom mappers. How do I ensure that only this custom mapper is ran ...
4
votes
2answers
1k views

Set Data Attributes for Links to Certain Items

I have an item type called footnote. Whenever a content editor links to an item of this type I want a data attribute to be set instead of setting an href. The data attribute will contain the html that ...
2
votes
0answers
399 views

Link 'title' attribute not mapping correctly in Glass Mapper

I am using Glass.Mapper.Sc 4.3.4.197 and for some reason the "title" attribute ("Alternative Text" property of the link field in Sitecore; Link.Title property in Glass.Mapper) appears to not be ...
0
votes
2answers
631 views

Insert Media Link does not create a valid path to media item

Just started noticing this recently, I don't think it was an issue before but can't see what would have changed to cause this. We have General Link field for one of our templates and when I click the ...
1
vote
1answer
418 views

Internal Link 'Target' dropdown options not populating [duplicate]

We are using sc8.0u5. When the Insert Link of a General Link field is clicked, there is a Select Target dropdown. But there are no options being populated in it. This works fine in the DEV system but ...
2
votes
0answers
1k views

Make RTE output media item links with a path instead of ID

In Sitecore 8.1, I would like to align the download links to media items (files), as links can be outputted in two different ways for the same item: Links with an ID my.site.com/_/media/...
1
vote
1answer
77 views

Save multi values to image library with link reference

My question might be a little complex, but I appreciate any help: I am using SitecoreFieldSuite by Velir, in my Sitecore 8 solution. Officially, SitecoreFieldSuite isn't supported in Sitecore 8, but ...
4
votes
2answers
1k views

Sitecore General Link linking to itself (internal item) by default

Every BasePage template I have has a general link field that needs its value to be set to itself by default, with the ability to change it. Is there anyway to do this on the standard values of the ...
3
votes
1answer
522 views

What is the easiest way to remove the language and hash from PDF links in Sitecore RTE in 8.1?

We have a link like this in the RTE: http://xyzcompany.com/-/media/xyz/PDFs/71-43444_xyz_guide.pdf#page=13?la=en&hash=8993E559F610238AA496E3A5EE4ACD388E231211 when it is rendered out. However, the ...
0
votes
1answer
1k views

Link Browser doesn't show all child items from Tree?

We're using Sitecore 8.1 Update 2 and have an issue where there is an instance where we have are a few hundred items under a single Parent item in our site. These child items show fine in the Content ...
3
votes
3answers
777 views

Alias are not coming from language specific item version

We have created an alias item from /sitecore/templates/System/Alias. We need to use different url for different languages. To do this we have made "Linked item" item not shared. but it is picking the ...
3
votes
2answers
822 views

Custom Link Provider is not overriding

We have created an item resolver to maintain Sitecore path on our way. We have inherited LinkProvider to override GetItemUrl method like the below: public class LinkProvider : Sitecore.Links....
6
votes
1answer
575 views

Cross-site links not resolving correctly in RTE fields on multi-site environment

We have two sites www.site1.com and www.site2.com. We are having problem when trying to create cross site relative links in RTE field. For example. In RTE field of site2 site, if we insert a ...
6
votes
2answers
580 views

How to deep link into Experience Editor so that user is redirected after login?

We have a case where we need to notify approvers when a page is sent for approval. In the notification email, I want to include a link so that the approvers can go directly to the page in the ...
3
votes
1answer
316 views

No returnUrl property for secured media links

I've got authentication set up on certain pages of my website, with anonymous access denied. For regular items/pages, this works like regular forms authentication as you'd expect - click a link or go ...
2
votes
0answers
629 views

General Link - Raw Value inside but not editable in Field

I have a general link field where the value is still inside when I look at the raw value but the field seems to be empty and has to be cleared before it is editable again. How do I fix that and what ...
3
votes
1answer
935 views

How to get a list of all external links

We want to move from http to https. Therefore we need a list of all external links in order to determine which ones have to be changes if external content is embedded. How can this be accomplished?
4
votes
2answers
2k views

Obtaining a site url with correct binding port dynamically

I have a situation where I need to obtain a link to the item at my site to use it in an e-mail notification. I currently do it like this: var baseUrl = new Uri(Sitecore.Globals.ServerUrl);. This ...
11
votes
2answers
3k views

Setting the target on an internal link field

Is the link target dropdown editable somewhere in the Sitecore tree? On a Sitecore v8.0 (rev. 150812) system, when editing a General Link field, the content editor is unable to set the "target" ...