Questions tagged [paas]

Questions relating to using the Platform-as-a-Service deployment model for Sitecore.

Filter by
Sorted by
Tagged with
2
votes
2answers
77 views

How to host custom Sitecore solution in Azure PaaS

I am using Azure PaaS as an environment of Sitecore 9.2.0 (XP + XC) with one custom solution. Can anyone please tell me how to deploy that custom solution into Azure Paas, as there are 17 web apps. ...
1
vote
1answer
29 views

Maintenance Page in Sitecore Azure PaaS

I have a Sitecore 9.0.2 environment in Azure PaaS. It is connecting to different third party services to get and data. Whenever third party update their system or make any new release our portal goes ...
1
vote
2answers
68 views

Azure WebApp XDB apps cannot find service 'KeyStoreProviders'

I'm upgrading from 9.0.2 (XM) to 9.2 (XP), so I got a fresh install of the XDB enviroments (Azure WebApps), but my xcollect, ma-ops, xc-search (Solr), and maybe other webapps give me the You do not ...
1
vote
1answer
29 views

Sitecore.XConnect.XdbSearchUnavailableException

Hi I was installing Sitecore in Azure Web App. It has been installed without SOLR cores in SOLR server (in this case I have a separate SORL VM along with Web apps for Sitecore PaaS). Once I have ...
4
votes
1answer
78 views

DTU shooting up after application start in Azure PAAS Sitecore 9.0.2

We are observing that DTUs are shooting up while the application startsup in Azure PAAS environment, however the frequency is not consistent- sometime we restart the webapp explicitly and sometime it'...
6
votes
1answer
78 views

Log stream on Azure Paas

I have an environment running Sitecore 9.2 on Azure PAAS. It's an upgraded codebase (from 9.0.2) but on a clean setup. I had an issue with logging. Application Insights is working fine - I can see my ...
0
votes
1answer
59 views

Sitecore Azure PaaS Client Certificate on ASE

I deployed Sitecore 9.2 on Azure PaaS and facing the issue with Client Certificate Authentication. The Azure hosting is on ASE with Isolated App Service Plan. It seems like CM server is not able to ...
1
vote
2answers
40 views

Azure Deploy of CM + Reporting

I'd like to build a deployment of CM and Reporting in a single App Service. Is the best approach to take the XP0 files and try to remove what isn't needed ? Or try and combine The CM and Reporting ...
6
votes
1answer
80 views

Azure Traffic Manager and Sitecore 9.2.0 PaaS

Background We are trying to create a "lightweight" failover setup, consisting of a failover CD instance with the core + web database being replicated (Azure SQL failovergroup). Additionally, that ...
3
votes
0answers
36 views

Azure Deployment Slot Processing Events and Updating Indexes

We have a deployment slot that we deploy to, which we then warm up, and then swap with the live slot so that we can achieve zero downtime deployment on PaaS. This works very well in general. However, ...
3
votes
2answers
83 views

Error: Code=InvalidContentLink when deploying to Azure

I am trying to set-up Sitecore XP 9.2 standalone in Azure PAAS using Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410 following the link at https://doc.sitecore.com/developers/92/sitecore-experience-manager/...
0
votes
1answer
116 views

Multi-Site Domain is not resolving Using Azure WAF

I am facing domain resolving issue in Sitecore Multi-Site Solution using Azure PaaS with Azure WAF setup, however, it's working fine if I add the custom domain on Content delivery(Web Apps) level. ...
1
vote
1answer
56 views

Location of Redis cache connection String in XC 9.2.0 PaaS Scaled

I have installed Sitecore 9.2.0 XC Scaled in Azure PasS. Hence there are two Redis cache has been created in azure portal, one for XC and one for XP. I was able to find out where the Redis cache ...
0
votes
1answer
126 views

Sitecore Azure 9.1 Marketing Operations service error

I'm receiving this error in my Sitecore 9.1 Azure Marketing Operations service. FYI my xCollect service is pointing to MongoDB instance so I have enabled sc.Xdb.Collection.Data.MongoDb.xml in ...
0
votes
1answer
46 views

Error: Code=InvalidServiceName | 9.2 PAAS set-up

I am trying to install Sitecore 9.2 Standalone on Azure PAAS using Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410. I am following the steps provided at https://doc.sitecore.com/developers/92/sitecore-...
-3
votes
2answers
108 views

How to disable Sitecore login only (Sitecore Client - https://<domain>/sitecore/login)

Is there a way to disable Sitecore Client for public but need to be available inside company network? I am having a domain 'mydomain'. I need https://mydomain/home (website) need to be accessible to ...
10
votes
1answer
582 views

Sitecore Debug Mode [closed]

What are the differences of code/pipeline execution in Sitecore side, when we run on debug mode compared to normal page request? Facing a strange issue where normal page request takes long time to ...
2
votes
2answers
77 views

CORS Error while downloading the fonts from the Azure CDN using Sitecore PaaS

We have configured the Azure CDN for Sitecore Web Apps website, everything is working fine except the Fonts rendering from CDN, and we are getting below error: Any suggestion?
0
votes
1answer
100 views

Sitecore 9.2 multi instance( not multi-site ) set up on Azure PaaS

We're planning Sitecore upgrade from 8.2 to 9.2 Azure PaaS using Sitecore Experience Cloud( XPScaled ) marketplace module. We'll be having 3 sites and due to business constraint, we can't proceed with ...
1
vote
0answers
36 views

Publishing Service in Azure Web App Won't Update Schema

I am using Sitecore 8.2 Update 7 Web Apps and created an empty Web App. Following these instructions to deploy the Publishing Service, everything has worked except for the schema upgrade: http://www....
3
votes
1answer
140 views

Checklist for Sitecore Security Hardening using Azure PaaS

I am Using Sitecore version 9 on Azure PaaS, Is there any official Sitecore security hardening guide for Azure PaaS ?, I can see some documentation as below link - https://doc.sitecore.com/...
2
votes
3answers
1k views

Application recycle problems

We upgraded from Sitecore 8.1 to 9.0 some weeks ago, and we moved to Azure PaaS. Since then we are suffering from application recycles in some of our instances. Looking at event viewer, we saw tens ...
1
vote
2answers
48 views

Azure searches on one Azure CD server are sent as “&search=This_Is_Equal_ConstNode_Return_Nothing”

On one of three CD servers every search we execute is sent to Azure Search like the following: 19660 02:11:05 INFO AzureSearch Query [sitecore_web_index]: &search=...
3
votes
2answers
469 views

All search indexes missing

Recently created a Sitecore PaaS instance associating with Solr IaaS, The Index Manager Console looks to be empty. What is wrong here !
2
votes
3answers
351 views

Packaging a Sitecore 9 solution with the Sitecore Azure Toolkit

I have a Sitecore 9 instance that I'd like to deploy on Azure PaaS. I'm following the instructions here: https://doc.sitecore.net/cloud/working_with_sitecore_azure_toolkit/overview/...
3
votes
2answers
1k views

Azure PaaS reports certificate not found

I have deployed Sitecore 9.0.2 XP Single in an Azure App Service Environment (ASE). After deployment I keep seeing the following error being reported in the log files: Exception: System....
0
votes
1answer
23 views

Warning message: 'GUID' field of 'GUID' item is skipped: field name is missed

In all of our environments, any time there is an index update to our Azure Search indexes, we see the following WARN message logged repeatedly (many thousands of times): 06:11:06 WARN [Index=...
2
votes
1answer
124 views

Sitecore PaaS best pratice for App_Data

We are currently using Azure DevOps to deploy our Sitecore 9.1.1 and 9.2 solutions to Azure. In Azure DevOps you have the option of "leaving the App_Data" folder alone during deployment, i.e. not ...
2
votes
1answer
40 views

Sitecore Azure SQL DB Advisor recommendation - Drop unused indexes

As part of Sitecore 9.1 Azure hosting setup, I'm seeing few SQL DB Advisor recommendations in Azure to drop unused indexes on certain Sitecore tables that were created by Web deploy packages. Since ...
2
votes
1answer
112 views

Azure database refdata high intermittent load

We've been running a SC9.1 solution on PAAS for a while now, but have recently noticed intermittent slow response times, both on the CD and the CM. We've correlated it to high load on the refdata-db: ...
0
votes
0answers
72 views

Unicorn error on Azure Paas

We have been deploying our Sitecore 9.0.1 to Azure Paas, deploying each time to a clean slot. On the last deploy Unicorn synch stopped working, we are even unable to open the Unicorn.aspx page. ...
2
votes
1answer
88 views

Installing Packages in Sitecore PaaS/WebApp

Sitecore Support has stated that I can’t install packages like PowerShell Extensions and SXA if my PaaS environment is already deployed. They stated I need to redeploy and add these to the ARM ...
1
vote
1answer
39 views

Programmatically uploaded media files are not showing in CD Server

Sitecore Version : 9.0.2 Environment: Azure PaaS CD If upload any media file manually in Content editor, it uploads the media and the filepath field is empty. In program, I need to upload the media ...
6
votes
3answers
932 views

Azure Application Insights not working on Sitecore 9.1 PaaS

I've provisioned a Sitecore 9.1 PaaS, and for some odd reason the Application Insights is not loading graphics except in Live Metrics Stream for Process CPU data I went through the existing post ...
3
votes
1answer
100 views

Does Sitecore PaaS support the usage of Azure deployment slots?

Background We are trying to make use of azure deployment slots when we deploy our Sitecore 9.1 PaaS solution to Azure. However, it seems that after a slot swap, the site is not warmed up, which ...
-1
votes
1answer
96 views

Cache cleared message every second in Azure Logs

We are trying to figure our an issue where our LIVE sites are getting down for 10 minutes everyday. While going through the Azure logs I am getting the following Warning: WARN web[standardValues] ...
1
vote
1answer
58 views

Date field not showing in Azure Search results

I have a regular date field defined like this: <field type="System.DateTime" fieldName="entry_date" cloudFieldName="entry_date" searchable="NO" retrievable="YES" facetable="YES" filterable="YES" ...
0
votes
0answers
71 views

NullReferenceException while setting up ApplicationInsights with Sitecore 9.1 PaaS

We are following post below for the steps to configure ApplicationInsights and also have applied the patch as specified in the article. After setting things we are getting a NullReferenceException (...
2
votes
1answer
287 views

How to deploy Sitecore to a new deployment slot on an existing environment?

I have DTAP environments up and running for this client I'm working for and want to improve the deployment of releases by reducing the downtime / first loadtime. I have read up on blue/green ...
2
votes
1answer
44 views

No SXA 1.7 ARM Template for Sitecore 9.0.1

I have an existing Sitecore 9.0.1 installation on Azure PaaS. I am looking to install SXA 1.7 on this specific version of Sitecore as Sitecore has outlined this version to be compatible in the SXA 1.7 ...
1
vote
1answer
75 views

Error when installing WDP in on-premises Sitecore 9.1 XP setup

I followed the steps described in this SSE question/answer to create my WDP. Everything works like a charm when deploying this WDP into a Sitecore Azure Paas instance. However, when I try to install ...
2
votes
1answer
313 views

Is it possible to add Custom 403 Error page in Azure Web Apps

We have built our Sitecore 9.1 solution in Azure Web Apps. We have added custom 403 and 400 error pages by making use of the Error Manager module from Sitecore https://marketplace.sitecore.net/en/...
1
vote
2answers
63 views

Where do the UpdateInstallationWizard.aspx logs get saved in Azure PaaS?

Sitecore 9.0.2. In my experience, the logs should be saved into the temp folder. Our environment is configured like so: <sc.variable name="tempFolder" value="d:\local\temp"/> I've looked ...
0
votes
0answers
16 views

Sitecore Azure Paas Media files not appearing

I have installed fresh new Sitecore Azure Paas (Sitecore 9 update 2). Created a Sitecore packages from my local to the new instance to migrate all the content, media, system and templates. Everything ...
5
votes
4answers
358 views

Using Publishing Service on Azure PaaS

Has anyone here used Publishing Service on Azure as PaaS? The client has two databases(two web databases), First, it publishes on the main base then on the "backup" base. I'm thinking of using the ...
0
votes
1answer
88 views

Maintenance.lock file persist intermittently during Azure PaaS Deployment

While deploying the CI/CD process with Sitecore 9 ARM Template, Maintenace.lock file came up when the Sitecore instance is started. Talked to Microsoft Azure Dev Ops team and they pointed to us the ...
9
votes
2answers
215 views

How to convert a Sitecore package into a WDP package?

How can I convert a given Sitecore Package previously created using the Package Designer into a WDP package, so that I can create a script to deploy it on my Azure instances?
1
vote
2answers
305 views

Sitecore SXA on PAAS

We need to get Sitecore SXA Installed on Sitecore 9.0 Update 2 we are aware that there are 2 ways to do this 1) Using Azure Market place module 2) Using ARM templates The details are mentioned in ...
5
votes
1answer
69 views

Error while creating a WDP package using AzureToolkit

I'm trying to create a WDP from an existing Sitecore package but I'm facing the following error even after installing DacFX: Microsoft.Web.Deployment.DeploymentDetailedFatalException: The SQL ...
2
votes
0answers
242 views

Sitecore Identity Server failing to access CM

I have an environment running in Azure PaaS using Sitecore 9.1 (initial release), and after a while I couldn't sign in to the CM anymore. I decide to restart the App Service, and once SI back up, the ...