Questions tagged [paas]

Questions relating to using the Platform-as-a-Service deployment model for Sitecore.

Filter by
Sorted by
Tagged with
1
vote
2answers
50 views

Incorrect URLs when behind proxy

I have a Sitecore 9.3 xp1 scaled application hosted in Azure PaaS. The CD App Service sits behind an F5 and Azure Gateway, with DNS of https://mysite.com routing through these 2 proxies (F5 -> ...
2
votes
1answer
40 views

Load balancing with Azure PaaS on CD

We have a Sitecore 9.2 setup using the S3 profile for the CD with 3 instances scaled out manually. I'm pretty new to managing the PaaS environment, and I'm trying to figure out if the traffic is load-...
1
vote
1answer
288 views

Multi-Site Domain is not resolving Using Azure WAF

I am facing domain resolving issue in Sitecore Multi-Site Solution using Azure PaaS with Azure WAF setup, however, it's working fine if I add the custom domain on Content delivery(Web Apps) level. ...
0
votes
1answer
25 views

Sitecore Item URL with Custom Domain in Azure PaaS

I have Sitecore 8.2 update 5 site deployed in Azure PaaS as an App Service. I have created a custom domain (e.g. abc.com) in the App Service. This custom domain is kept behind F5 firewall. I am facing ...
0
votes
1answer
71 views

Sitecore xConnect client certificates renewal

In our Sitecore 9.2 PaaS solution, we are using self-signed client certificates and have added the AppSetting AllowInvalidClientCertificates=true to all xConnect roles as well as the PRC, CD and CM ...
1
vote
1answer
132 views

Error when installing WDP in on-premises Sitecore 9.1 XP setup

I followed the steps described in this SSE question/answer to create my WDP. Everything works like a charm when deploying this WDP into a Sitecore Azure Paas instance. However, when I try to install ...
2
votes
1answer
48 views

Enabling Local Cache on Sitecore Azure App Services

I've read the following article https://blog.baslijten.com/increase-your-sitecore-performance-by-enabling-the-local-cache-on-azure-app-services/ that says how to enable Local Cache option in the Azure ...
0
votes
2answers
119 views

Login failed for user 'masteruser'

I was moving my Sitecore 9.2 QA database in UAT in Azure PaaS. I have moved the web & master database and renamed the databases to UAT's database name. In connectionString.config we have changed ...
0
votes
1answer
98 views

Sitecore Azure PaaS Client Certificate on ASE

I deployed Sitecore 9.2 on Azure PaaS and facing the issue with Client Certificate Authentication. The Azure hosting is on ASE with Isolated App Service Plan. It seems like CM server is not able to ...
0
votes
2answers
211 views

Identity Server not redirecting to Azure Frontdoor URL

We are implementing URL hardening in Azure PaaS. We have added Azure front door urls to CM app. We have updated Sitecore.Owin.Authentication.IdentityServer.config on CM server with new url for ...
1
vote
0answers
37 views

Sitecore shared fields getting cleared after deployment to other environments

Sitecore 9.0 shared fields data was getting cleared after deployment in few environments including Production. In Pre production, the content is not cleared but can find this issue happening in lower ...
1
vote
1answer
49 views

Most cost effective way to add custom SQL server tables/database to Sitecore 9.1.1 PaaS installation

I'm looking for some guidance please, we have a small (~500Mb) custom SQL server database that we need to run alongside the standard Sitecore 9.1.1 databases. I'm also new to Azure so I apologies if ...
1
vote
1answer
84 views

Publishing Service error message: Could not persist PublisherOperations in the service

In my CM logs, I'm seeing the following warning repeatedly. WARN Could not persist PublisherOperations in the service Exception: Polly.CircuitBreaker.BrokenCircuitException Message: The circuit is ...
0
votes
0answers
36 views

Sitecore LaunchPad is distorted after deploying Web Application on Azure PaaS

I have deployed our application on Azure Pass. I am able to login in to the Sitecore CMS and redirected on the LaunchPad. LaunchPad CSS is distorted and click is not working. Also there are lot of ...
1
vote
2answers
46 views

Azure Deploy of CM + Reporting

I'd like to build a deployment of CM and Reporting in a single App Service. Is the best approach to take the XP0 files and try to remove what isn't needed ? Or try and combine The CM and Reporting ...
1
vote
0answers
58 views

Azure search Synonyms implementation using SXA 1.9 and Sitecore 9.2 using postman API

I have requirement to work with the synonyms for the similar group of words in search. I did load the synonyms using Postman API to SXA web index and able to see them on the index. For example: home,...
3
votes
2answers
241 views

Azure database refdata high intermittent load

We've been running a SC9.1 solution on PAAS for a while now, but have recently noticed intermittent slow response times, both on the CD and the CM. We've correlated it to high load on the refdata-db: ...
1
vote
1answer
263 views

Sitecore redirects for login page using hostname

We have a sitecore instance (xp0 for now) with an identity server. They are deployed to azure and belong to a private vnet. Access to nodes is done through the application gateway. But because of ...
10
votes
3answers
2k views

Azure Web App Redis timeout exceptions when under load

We are performance testing our Sitecore hosted in azure web apps (2 CD S3) which uses Premium Redis. There are no error during normal UAT and SIT. However, on performance testing there are quiet a ...
0
votes
0answers
25 views

Using Seq with Sitecore PaaS

We are running 9.3 in an app service in Azure. We have found a number of articles stating different things about logging in SC. Some say it's log4net, others say Serilog... Since we cannot get to ...
0
votes
0answers
36 views

Sitecore Azure PaaS webapp becomes unresponsive when Unicorn files copied

We are using Unicorn to sync Sitecore items between different Sitecore instances. We have created a separate Azure DevOps release pipeline dedicated only for copying Unicorn files and running the sync ...
0
votes
0answers
27 views

Sitecore Azure PaaS ARM templates doesnt support template idempotence

We are using ARM templates to install Sitecore 9.2.0 XP Scaled topology for our infrastructure. While using these templates, we observed that these templates are not idempotent in nature. We needed to ...
0
votes
1answer
161 views

Sitecore Azure 9.1 Marketing Operations service error [closed]

I'm receiving this error in my Sitecore 9.1 Azure Marketing Operations service. FYI my xCollect service is pointing to MongoDB instance so I have enabled sc.Xdb.Collection.Data.MongoDb.xml in ...
1
vote
0answers
80 views

Sitecore Paas installation failure - AppGallery Deploy Failed: The declared parameter 'Application Path' is not recognized

We are trying to create Sitecore 9.2 instance in azure PaaS using ARM templates. The ARM templates worked fine. Now we have modified the ARM templates to install the JSS module with Sitecore while ...
2
votes
1answer
153 views

Logs are flooded with requests to reporting server for POST /~/v75/reporting/remotedatasourceproxy/

We installed a new 9.2 solution on PAAS (including SXA 1.9 - although that does not seem to be relevant). This is a clean solution that will be filled with content -and code- from an upgraded version. ...
0
votes
1answer
320 views

SXA server error page not working in Azure PaaS

We are using Sitecore 9.0.2 and SXA 1.7.1 We have configured a server error page in the field called "Server Error Page Link" in the "Settings" item. We generated the static error page (navigate to ...
1
vote
0answers
89 views

SolrCloud on Azure PaaS

I am setting up a Sitecore 9.2 Production instance and ideally would like to Setup SolrCloud in Azure PaaS Web Apps. In test environments i have setup Solr on a single PaaS App Service and it is ...
1
vote
0answers
148 views

Clean install on Azure SQL Managed instance

I am trying to install Sitecore 9.2 vanilla on Azure with SQL Managed Instance but I am getting the following error { "status": "failed", "error": { "code": "ResourceDeploymentFailure", "...
4
votes
1answer
198 views

Provisioning to Azure failure on deploying CM

I am trying to setup a new Sitecore 9.2 instance on PAAS using ARM templates. I used these templates a few months ago on the same subscription to setup our development environment and that worked fine....
1
vote
0answers
54 views

How can I add a new QA environment to existing Sitecore Azure Paas setup?

We have an existing Sitecore 9 setup in Azure Paas. It includes one CD and one CM server with no xDB. Now we're looking to add a new QA environment which will effectively be a copy of CM with its own ...
3
votes
1answer
260 views

Does Sitecore support Azure Web App for Containers?

Windows Server Containers in Web App are now available in public preview, and I wonder if Sitecore provides any sort of support to run an environment in containers, specifically to Web App for ...
2
votes
2answers
132 views

How to host custom Sitecore solution in Azure PaaS

I am using Azure PaaS as an environment of Sitecore 9.2.0 (XP + XC) with one custom solution. Can anyone please tell me how to deploy that custom solution into Azure Paas, as there are 17 web apps. ...
1
vote
1answer
52 views

Maintenance Page in Sitecore Azure PaaS

I have a Sitecore 9.0.2 environment in Azure PaaS. It is connecting to different third party services to get and data. Whenever third party update their system or make any new release our portal goes ...
1
vote
2answers
318 views

Azure WebApp XDB apps cannot find service 'KeyStoreProviders'

I'm upgrading from 9.0.2 (XM) to 9.2 (XP), so I got a fresh install of the XDB enviroments (Azure WebApps), but my xcollect, ma-ops, xc-search (Solr), and maybe other webapps give me the You do not ...
1
vote
1answer
154 views

Sitecore.XConnect.XdbSearchUnavailableException

Hi I was installing Sitecore in Azure Web App. It has been installed without SOLR cores in SOLR server (in this case I have a separate SORL VM along with Web apps for Sitecore PaaS). Once I have ...
4
votes
1answer
157 views

DTU shooting up after application start in Azure PAAS Sitecore 9.0.2

We are observing that DTUs are shooting up while the application startsup in Azure PAAS environment, however the frequency is not consistent- sometime we restart the webapp explicitly and sometime it'...
6
votes
1answer
164 views

Log stream on Azure Paas

I have an environment running Sitecore 9.2 on Azure PAAS. It's an upgraded codebase (from 9.0.2) but on a clean setup. I had an issue with logging. Application Insights is working fine - I can see my ...
6
votes
1answer
141 views

Azure Traffic Manager and Sitecore 9.2.0 PaaS

Background We are trying to create a "lightweight" failover setup, consisting of a failover CD instance with the core + web database being replicated (Azure SQL failovergroup). Additionally, that ...
4
votes
0answers
48 views

Azure Deployment Slot Processing Events and Updating Indexes

We have a deployment slot that we deploy to, which we then warm up, and then swap with the live slot so that we can achieve zero downtime deployment on PaaS. This works very well in general. However, ...
3
votes
2answers
483 views

Error: Code=InvalidContentLink when deploying to Azure

I am trying to set-up Sitecore XP 9.2 standalone in Azure PAAS using Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410 following the link at https://doc.sitecore.com/developers/92/sitecore-experience-manager/...
1
vote
1answer
129 views

Location of Redis cache connection String in XC 9.2.0 PaaS Scaled

I have installed Sitecore 9.2.0 XC Scaled in Azure PasS. Hence there are two Redis cache has been created in azure portal, one for XC and one for XP. I was able to find out where the Redis cache ...
0
votes
1answer
73 views

Error: Code=InvalidServiceName | 9.2 PAAS set-up

I am trying to install Sitecore 9.2 Standalone on Azure PAAS using Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410. I am following the steps provided at https://doc.sitecore.com/developers/92/sitecore-...
-3
votes
2answers
140 views

How to disable Sitecore login only (Sitecore Client - https://<domain>/sitecore/login)

Is there a way to disable Sitecore Client for public but need to be available inside company network? I am having a domain 'mydomain'. I need https://mydomain/home (website) need to be accessible to ...
10
votes
1answer
819 views

Sitecore Debug Mode [closed]

What are the differences of code/pipeline execution in Sitecore side, when we run on debug mode compared to normal page request? Facing a strange issue where normal page request takes long time to ...
2
votes
2answers
274 views

CORS Error while downloading the fonts from the Azure CDN using Sitecore PaaS

We have configured the Azure CDN for Sitecore Web Apps website, everything is working fine except the Fonts rendering from CDN, and we are getting below error: Any suggestion?
0
votes
1answer
163 views

Sitecore 9.2 multi instance( not multi-site ) set up on Azure PaaS

We're planning Sitecore upgrade from 8.2 to 9.2 Azure PaaS using Sitecore Experience Cloud( XPScaled ) marketplace module. We'll be having 3 sites and due to business constraint, we can't proceed with ...
1
vote
0answers
67 views

Publishing Service in Azure Web App Won't Update Schema

I am using Sitecore 8.2 Update 7 Web Apps and created an empty Web App. Following these instructions to deploy the Publishing Service, everything has worked except for the schema upgrade: http://www....
3
votes
1answer
253 views

Checklist for Sitecore Security Hardening using Azure PaaS

I am Using Sitecore version 9 on Azure PaaS, Is there any official Sitecore security hardening guide for Azure PaaS ?, I can see some documentation as below link - https://doc.sitecore.com/...
3
votes
3answers
2k views

Application recycle problems

We upgraded from Sitecore 8.1 to 9.0 some weeks ago, and we moved to Azure PaaS. Since then we are suffering from application recycles in some of our instances. Looking at event viewer, we saw tens ...
1
vote
2answers
112 views

Azure searches on one Azure CD server are sent as “&search=This_Is_Equal_ConstNode_Return_Nothing”

On one of three CD servers every search we execute is sent to Azure Search like the following: 19660 02:11:05 INFO AzureSearch Query [sitecore_web_index]: &search=...