Questions tagged [sitecore-client]

For questions related to the Sitecore administrative interface - commonly referred to as Shell or Client - where authors and developers log in to create and manage content, analytics, permissions, etc.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
0 answers
18 views

Underlying core creation failed while creating collection: gettingstarted [closed]

ERROR: Failed to create collection 'gettingstarted' due to: Underlying core creation failed while creating collection: gettingstarted ERROR: Failed to create collection using command: [-name, ...
user avatar
  • 1
1 vote
2 answers
44 views

General Link with Search field is adding language code along with ID in the Item Link

We are using the General Link with Search field to filter and select the items in Sitecore 10.1. Now when I click Search for a link on the field and then search for the items of a particular template, ...
user avatar
  • 1,068
1 vote
2 answers
107 views

Show Items in drop tree dynamically based on Sites

I have a requirement to show the datasource item in droptree field and its a multi site solution. My content tree structure is as below WebSite A Home Global ...
user avatar
0 votes
1 answer
32 views

How can I Override Sitecore’s Media Handler to force user to redirect to login Page if user is not Authenticated

I need a way to prevent access to files in media items if a user is not authenticated. If a user is not authenticated he/she should be forced to redirect to login Page. If a user is authenticated then ...
user avatar
  • 97
0 votes
0 answers
21 views

How to find offer for a customer in Sitecore CDP

I need to find if a customer profile is eligible for an existing offer or not, if not then only I will assign a new offer. How to do that, is there any API call or any property in Sitecore CDP, to ...
user avatar
  • 395
1 vote
1 answer
44 views

Migrate existing Owin implementation from pre-Sitecore 9

I am migrating an app from Sitecore 8 to 10. The existing app was built with .Net 4.6.1 and uses Microsoft AspNet Identity and Owin for user access. The Startup class uses the OwinStartupAttribute ...
user avatar
  • 75
0 votes
0 answers
36 views

Issue with Publish Method for Transform file

I am having an issue with the cake publish method. We have lots of transform files and want those to be published when we trigger publish method. But it is always picking the AccessResultCacheTuning....
user avatar
2 votes
1 answer
51 views

In SPE how can we assign dynamic hashtable to Read-variable options for checklist editor

I have a requirement to show list of options as checklist to user for selection. If followed In Powershell how to enable/show options like Select All | DeSelect All for Multilist field type , it have ...
user avatar
0 votes
0 answers
18 views

Disable the checking of custom Role Provider in Experience Editor

We have our own RoleProvider for our users on our website. I would like to open a public page from Experience Editor but it just redirects me to our own login. How can I disable the checking of our ...
user avatar
3 votes
2 answers
30 views

Content Manager not seeing default sections on items

I have two users with the same roles and the difference between them is that one can not see the default sections on all the items (Advanced, Appeareance, Help,...). Where do I set the permissions so ...
user avatar
0 votes
1 answer
62 views

No service for type 'Sitecore.Messaging.GatewayService.GatewayServiceOptions' has been registered

I'm migrating the Sitecore 9.1.1 site to Sitecore 10.2 and encountered with below error. Any suggestion to fix this issue is helpful.
user avatar
  • 25
0 votes
1 answer
49 views

Sitecore Graphical setup package for XM Scaled not loading after successful installation

I have downloaded Sitecore 10.2 (Graphical setup package for XM Scaled) from https://sitecoredev.azureedge.net/~/media/0C75EE14B23847FF9C71B3A39B295509.ashx?date=20211101T105422 And Installed using ...
user avatar
0 votes
1 answer
44 views

Media item upload request

Is there a way to check if the request is coming from Browse for media files Or is it coming upload file or upload files I have code to check upload image size public class ImageSizeCheck : ...
user avatar
0 votes
1 answer
85 views

Local sitecore instance SSL certs expired

Sorry, this seems more simple than I am making it to be but I am just running into multiple errors after reading and trying multiple articles. So after my initial installation of Sitecore, my certs ...
user avatar
0 votes
1 answer
76 views

How to create new custom database as core master and web in Sitecore [closed]

I want to create new custom database in Sitecore is there any way to do
user avatar
0 votes
0 answers
26 views

Issue with new items showing in mutli-list search when items are already selected

We have an issue with our testing environment where we can no longer see items in the multi-select list if too many are added on the right-hand side. We are using Sitecore 10.0.1 and Solr. I've raised ...
user avatar
0 votes
0 answers
16 views

How do I add multiple tags in the dynamic listing data section of a listing?

I'd like to be able to add multiple tags in the Dynamic Listing Data / Filtered Tags section of a listing. I'm able to add multiple tags in Sitecore, but it causes the listing to break on the site. ...
user avatar
1 vote
1 answer
49 views

Create custom item Duplicate option in content editor

We want to create custom item duplicate functionality just like OOTB Duplicate option provided by Sitecore. Has anyone implemented such functionality using either powershell or .net code. How we can ...
user avatar
2 votes
4 answers
147 views

Cannot debug the Sitecore code in Visual Studio

I tried the procedure mentioned in the link https://www.youtube.com/watch?v=bboda7Gj5Hc&list=PLLYksLXV8OcG3-fKtMJgDixBFo3kfeCpD&index=21. But the breakpoints does not get hit and plus the code ...
user avatar
  • 41
0 votes
0 answers
37 views

After logging in https://xp0cm.localhost/sitecore, I am getting an error saying "This site can't be reached"

I am following the sitecore developer fundamentals tutorial. I was able to launch this site, https://xp0cm.localhost/ but when I tried to launch the site to login it took me several minutes of ...
user avatar
0 votes
0 answers
65 views

Failed to start the Marketing Automation Engine service - Sitecore 10 installation failed on Windows 11

Starting Marketing Automation Engine... 2022-02-07 15:54:34 ERR Error initializing XConnect client. System.AggregateException: One or more errors occurred. ---> Sitecore.XConnect....
user avatar
0 votes
0 answers
26 views

Custom Experience Editor panel

I'd like to extend the Experience Editor ribbon by adding a custom panel that should display some informational text about the item that is currently being edited. It is supposed to be very simple, ...
user avatar
  • 1,801
0 votes
0 answers
44 views

Multisite in Sitecore JSS

I'm using Sitecore 9.1.1 with JSS 11 I need to implement the multisite solution in Sitecore JSS. Following below URL for the multisite. https://medium.com/geekculture/sitecore-jss-multisite-single-...
user avatar
3 votes
1 answer
115 views

'Unexpected character encountered while parsing value' exception while deleting an item

While deleting any item in Content Editor I'm getting Unexpected character encountered while parsing value: <. Path '', line 0, position 0. I checked log files and the full stack trace is as ...
user avatar
2 votes
1 answer
59 views

Disable webedit for sc_field in Scriban?

I have a multi-line text field that I am rendering using scriban. the Field Content is an address some building, some floor some street PO box somePOboxNumber somecountry How can I render this field ...
user avatar
  • 357
0 votes
0 answers
69 views

Sitecore 10.1 Upgrade: The control ItemList has not been initialized

When viewing folder items in Sitecore Content Editor, user receives error "Rendering has been failed with exception: The control ItemList has not been initialized". Sitecore support ...
user avatar
0 votes
1 answer
92 views

Content not shown in site after publishing [duplicate]

Sitecore 10.0.1 Published changes of one particular component is not showing up in site. The content is there in web db. And cache is also cleared and no error logs. Workflow of the item is also ...
user avatar
0 votes
0 answers
59 views

Access Viewer HTTP 502

When trying to view user that has a lot of roles access via Access Viewer, Sitecore hangs then afterwards return an error message from hosting provider. This is the screenshot in network tab: This is ...
user avatar
0 votes
1 answer
43 views

Sitecore Role Management customization [closed]

How to Access the sitecore.Context from my custom web api to manage the Roles? I am trying to connect to sitecore context using custom APIs.
user avatar
0 votes
0 answers
83 views

Sitecore Save Check Revision Custom processor

Using Sitecore 10 Experience editor save is not working. So i got a custom processor to use instead of the default one from sitecore support. I created a class and added the processor and also a patch ...
user avatar
0 votes
0 answers
28 views

Experience editor does not save changes in sitecore 10 [duplicate]

Experience editor throws following errors in one page, it does not allow to edit the fields in other pages, after editing, when clicking on save a pop up with "Changes you made may not be saved.&...
user avatar
  • 1
0 votes
0 answers
128 views

Editing fields in Experience editor not working

For carousel components, when hovered over text fields to edit, it does not show the cursor to edit. All other component fields are editable except this carousel field. Using Sitecore 10. This was ...
user avatar
1 vote
0 answers
88 views

Getting this error after installing PowerShell v6.3 Type "Cognifide.PowerShell.Client.Controls.IsePluginStrip, Cognifide.PowerShell" not found

I am hoping to understand the cause of this and hopefully find a solution - I have looked at every possible solution, but haven't been able to fix it. Sitecore v10.0.2 using PowerShell v6.3. I have ...
user avatar
  • 97
0 votes
0 answers
26 views

workflow being ignored when publishing thru code

I am using SITECORE 9.3, I have a task that runs every day and publishes the website. The code for the task(helper function). The first problem i was having, it was ignoring the workflows. It was ...
user avatar
  • 33
0 votes
0 answers
35 views

Extend AssetLinksGenerator.GenerateLinks to serve .gz files

My site is performing very slow. Google Page Speed suggests to use a few optimization algorithms, one of them is GZip. I have created some theme assets using this algorithm and imported my theme. Now ...
user avatar
  • 153
0 votes
0 answers
20 views

Items in Awaiting Approval status are publishing to web database

I am using sitecore 9.3. I have users that are submitting items through workflow. When the item reaches the Awaiting Approval status, it is being published to the WEB database. if i try manually ...
user avatar
  • 33
0 votes
0 answers
16 views

After migrating to Sitecore 9 from 6.5 Subitem icon is showing even no subitem is present [duplicate]

After migrating to sitecore 9 from 6.5 Subitem icon(>) is showing even no subitem is present
user avatar
0 votes
1 answer
17 views

How to get missing Redirects functionality not available in upgraded 9.3 installation working

According to Sitecore Docs v9.3 should have the ability to do redirects ootb. However, it is not available and doesn't exist in the content tree anywhere. We started out with v9, I believe. (before I ...
user avatar
0 votes
0 answers
17 views

Multiple root nodes for DropTree [duplicate]

I am using SXA and have multiple sites, I want DropTree to have two data sourcesas below. /sitecore/content/Tenant1/SiteFolder/LocalSite1/Data/SomeFolder /sitecore/content/GlobalSite/Data/SomeFolder ...
user avatar
  • 153
0 votes
1 answer
68 views

Sitecore item loses the Workflow state, while editing in the Experience editor

In our production, in Experience editor, while the item is in the final workflow state, to add new changes the next step is to lock and edit, once I "lock and edit" it, I see it's losing the ...
user avatar
  • 317
0 votes
2 answers
128 views

Content is not visible After publishing

Changes published to Sitecore 10.0.1 are visible in cd server but they are not reflected on site. Only after an app pool is recycled, changes reflect. How to make changes visible without app pool ...
user avatar
  • 1
0 votes
2 answers
211 views

Sitecore indexing manager is empty without showing indexes

Issue: Sitecore Indexing manager not listing any indexes and got the below error in crawling logs. About the application architecture: We are using Sitecore 9.2 which hosted in On Premises as scaled ...
user avatar
  • 53
0 votes
1 answer
35 views

Share Index across multiple site

We are using SXA to build 4 sites under same talent for example site A , B , C and D. We have requirement to show the news articles created under any of these sites to be shown to rest of the sites , ...
user avatar
0 votes
0 answers
36 views

Why does publishing of events in a Sitecore bucket stop working after 100+ events were created and published one day?

In a bucket in Sitecore, users have been creating and publishing events with no problem. On one day in September 2021, a user created and published more than 100 events over three hours. All these ...
user avatar
0 votes
0 answers
45 views

How to display the JSON content of a SXA page in a sequential order in Sitecore 9.0.1?

We have a Sitecore SXA website. Sitecore version is 9.0.1, SXA version is 1.7. I am fetching the json data of a page by using default Sitecore resolvers and appending ?sc_device=json. But ...
user avatar
  • 181
1 vote
1 answer
57 views

Sitecore 9.3 sorting issues

I'm new to Sitecore and I've been tasked with sorting items on a few templates, using the standard Sortorder field. The issue is that a few fields are behaving erratically and disregarding the ...
user avatar
0 votes
2 answers
34 views

Semantic Tag Based Sxa Search not showing result on solr search service

I am using Sitecore 10.1 with Sxa on solr 8.4.1. The sxa scopes based on templates having any semantic tag is showing result in build query, but not on page preview nor published page. Example query : ...
user avatar
  • 63
1 vote
1 answer
219 views

Find Pages That Match Template Id and add a Value

Using Sitecore PowerShell Extension (SPE). New to SPE and I am trying to do this: If the template id matches && the item is expired && the content type of "video" is missing =...
user avatar
1 vote
1 answer
39 views

PowerShell-Sitecore-Combine Folders and Files Under One Folder

I have the below code working. $sourceContainer = "/sitecore/content/folder/Home/Topics/To"; $destinationContainer = "/sitecore/content/folder/Home/Topics/From"; Get-...
user avatar
0 votes
1 answer
50 views

How to fix broken links in EditorPage.aspx url format

Following are few broken link examples using EditorPage.aspx in Sitecore v8.2. How can an editor create such links and should those be transformed as mentioned in each example scenario. There are too ...
user avatar

1
2 3 4 5
11