Questions tagged [sxa]

Anything related to the Sitecore Experience Accelerator (SXA)

240 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
0
votes
0answers
40 views

Open graph URL does not contain language

I'm using Sitecore 9.1 and SXA 1.8, I want to embed the language in the og:url meta tag, I've checked the configuration of the LinkManager, languageEmbedding is set to true, but still it's not ...
0
votes
0answers
22 views

SXA Unrecognized Guid format on certain URL path

Our site has language embedding enabled, so our site URL is https://{siteUrl}/en But when I mistakenly omitted en and typed a path (which is a two-letter word, e.g. https://{siteUrl}/gg it throws the ...
0
votes
0answers
44 views

Components do not save in specific dynamic placeholder

We are using sitecore 8.2 and recently added SXA sites. The existing site has a dynamic placeholder setting section-content*, which stopped working after we added SXA sites. When I looked for "...
0
votes
0answers
22 views

Testing in partial designs

We are trying to create a test inside of a partial design to see if it is possible. We can add the tests without issues. But after I push save, all the datasources turn to an empty Guid.
0
votes
2answers
36 views

Updated field in rendering variant not working

The requirement was to show the last updated date and time of the item in the page. So I tried to create a rendering variant of page content with field as Updated (which is there for every item ...
0
votes
0answers
27 views

SXA Filter API ignore the custom index

I'm using Sitecore 9.1 and SXA 1.8, I've created custom index for my site and it's working fine, the SXA OOB Search results API is using the custom index which is right But the SXA OOB Search filters ...
0
votes
1answer
57 views

Sitecore SxA Composite Layout not adding custom css and js

We have created a custom Accordion Module. Therefore, we also changed the Accordion MVC Layout.cshtml for Accordion Items. But our custom theme doesn't appear in the head nor does the js show up. What ...
0
votes
0answers
27 views

JSON Layout outputting json content inside a div

Using a Sitecore 9.1.1 site with SXA 1.8.1 - I added a new page and changed the Layout via Presentation Details to use the JSON Layout option. I was then able to open in experience editor and see the ...
0
votes
0answers
33 views

SXA Theme doesn't load with Snippet in Experience Editor

I am using SXA 9.1.1 I have created a theme and it works fine with my pages. But when I go to Data-> Snippets and open a snippet in Experience Editor, then my theme doesn't load. Maybe it loads the ...
0
votes
0answers
55 views

Is there a way to access all of a page's components?

I want to create a custom scriban Processor and I need to access all of the renderings that have been put on the page. Is there a way to access that data?
0
votes
0answers
42 views

Add extra columns to the customer entity

We recently migrating our current sitecore site to SXA with commerce. I have a user registration/login feature in the site. I want to extend the customer entity (Commerceuser) with some additional ...
0
votes
1answer
68 views

Missing exception - Sitecore.XA.Foundation.Abstractions.Services.IContentTestingService.GetMultivariateTestDatasource

I was extending Sitecore CopyGlobalDatasource functionality. It was working fine, but recently I can see issue while browsing any page through the Experience Editor. Seems like missing method or ...
0
votes
0answers
117 views

Sitecore SXA export failing with error - startIndex cannot be larger than length of string

I don't think this is self signed certificate issue I have alreacy set name="XA.Feature.CreativeExchange.SkipServerCertificateValidation" value="true" Here is the stack trace of error from logs ...
0
votes
1answer
31 views

xConnect facet value persistence in multisite, when trying to open both sites in the same window but diff tabs

I have county-specific multisite and configured correctly in site settings, As mentioned below. Secondly, on the home page, I'm using some contact from the custom facet, and the source of data is ...
0
votes
1answer
35 views

How do you reverse sort and hide the count from the SXA dropdown fiilter?

Can the following two be answered without requiring code changes? How to hide/remove the inside dropdown count number? How to sort the year lastest on top?
0
votes
0answers
53 views

SXA Creative Exchange Import triggered via SPE not working

I was trying to set up a CI/CD according to the documentation, where I planned to trigger a Creative Exchange Import via Sitecore Powershell Extensions Web Api. https://doc.sitecore.com/developers/...
0
votes
1answer
64 views

SXA search - Accordion Items are not shown up after indexing even in scope query when we provide template name

I am trying to make my accordion items (data source is in Data node) searchable. I tried adding _searchable to the accordion-item, but I guess it is not getting indexed. As I try to add it using ...
0
votes
0answers
44 views

Sitecore Spell checker neglect search scope

I'm using Sitecore 9.1 and SXA 1.8, I'm using Solr spell checker feature to fetch suggestions for a SXA search box that I use, the source of the suggestions is the field you specify in the ...
0
votes
0answers
27 views

Search results signature is set to null in arabic language

I'm using sitecore 9.1.1 and SXA 1.8.1. My site have two languages: english and arabic. I've recently run into a problem which is the following: All the search results components stopped returning ...
0
votes
0answers
29 views

How to set default col 6 on Tablet on SXA Grid Settings

Now when a column splitter is created, the default grid of 6 is applied on Compact Phones. As per our requirement we wanted to set default col 6 on Tablet. I tried below, Updated default component ...
0
votes
1answer
39 views

SXA Missing Variants in a cloned rendering

i followed the documentation https://doc.sitecore.com/developers/sxa/93/sitecore-experience-accelerator/en/copy-and-customize-a-rendering.html and cloned a Page Content rendering. The script finished, ...
0
votes
0answers
44 views

Return Partial view inside search results rendering variant

I'm using Sitecore 9.1.1 with SXA 1.8.1. I have a search results component, I need to render a partial view inside a section in its rendering variant. I tried to add a Variant component for a custom ...
0
votes
1answer
73 views

How to add a custom Image component to Sitecore Experience Editor, within a Tab?

This is my View: <div> @Html.Sitecore().Field("Image Field") </div> When I add this rendering to my Page in Sitecore SXA, it works perfectly, allowing the user to click on the image ...
0
votes
0answers
62 views

SXA Redirect URL with Query String

I've tested a number of redirect scenarios using the map URL in SXA, but cannot get the URL structured below to redirect. Is it possible to redirect a query string with the following format? It seems ...
0
votes
0answers
17 views

Asset optimizer slick slider compiling issue

I have Slick slider included in my shared/shared/scripts/components folder which is being optimized with the AO. When it's not optimized there is no JS error, when it's optimized it's throwing this ...
0
votes
0answers
91 views

Sitecore SXA Search Multiple Dropdown List

Im new in Sitecore, long story short. I wanted to know how to create a multiple dropdown search(filter) in Sitecore SXA (not coding part). Sorry my English is not good hopefully you guys understand ...
0
votes
0answers
83 views

Sitecore CORS error with images and few of the fonts in SXA theme

We are using Sitecore SXA 1.8 and using themes to load fonts and the images are loading from media library. CDN is enabled for the website and few of the pages are throwing CORS error on console for ...
0
votes
0answers
31 views

Overlay with Search box and Location finder does work in preview mode but not in normal mode + SXA 1.9 + Sitecore 9.2

I have overlay with search box which will need show predictions and on click redirect to search page where all the results displayed. The overlay search box is showing predictions and can see the ...
0
votes
0answers
30 views

SXA Navigation split

I have the default SXA navigation component. I want to split the component in 2 parts left and right like on bellow picture. How is possible using rendering variants?
0
votes
0answers
71 views

Error for View Rendering Route data must contain an item named controller with non empty string value

Getting the below error for all the view rendering.I have installed sitecore 9.0 Update 1 version and installed SXA 1.7.1. The controller rendering is working fine .But I am getting this error for the ...
0
votes
0answers
76 views

Adding <button> tag in Rendering Variants tag list

I want to add <button> tag in Rendering Variants tag list so that my link renders as <button> and NOT as <a href> When I manually add the button tag in the enum list path (which I ...
0
votes
0answers
37 views

Override SXA Site Scaffolding

I'm aware of how to add additional items to site scaffolding via inserting items into a /sitecore/templates/Foundation/Experience Accelerator/Scaffolding/Roots/SiteSetupRoot template. I'm interested ...
0
votes
0answers
27 views

Tag Cloud Filter not working if Search results page has search signature

I am using Sitecore 9.3 and SXA, when I used the tag cloud it is working fine when the searchresults component in the search results page is not having signature but when I added signature it stopped ...
0
votes
0answers
38 views

How to fix “Empty role name in AccessRuleSerializer.” in SxA

Did anyone ever had this error message in a SxA Site: Empty role name in AccessRuleSerialize? We removed all security roles from the tenant and site items but still get this error. It appears only ...
0
votes
0answers
73 views

Site Navigation based on selected pages from a list using SXA

I have a requirement where I need to show site navigation in header based on selected pages(From a List) using SXA OOTB functionality. So its like, if a site has 10 pages, I need to show only 5 pages ...
0
votes
0answers
150 views

Component's personalization rule applies only once

In our solution we're using custom personalization rule to show/hide components based on some criteria. This rule works fine but only for the first time the user visits the page after it's published ...
0
votes
1answer
455 views

Bind JSON data in the rendering variants using custom SXA component

Recently I was building a custom SXA component and I have made that by cloning the Default Event List Component given by SXA . I have to get the data in json format from a controller and bind it with ...
0
votes
0answers
85 views

How to display PDF link in SXA

I'm using Sitecore 9.1 and SXA 1.8. I have a few PDF files in my website. How to implement PDF Download in SXA (Sitecore fields Description-Text and PDF-Link)? When visitor clicks Description-Text ...
0
votes
1answer
57 views

Partial design and page design not adding in home page

I have just started working with sxa. I installed sxa 1.8 with sitecore 9.1. I have created one header partial design and one landing page design. I have selected this page design into home page of my ...
0
votes
0answers
111 views

Custom Field Type - WebEdit Buttons not showing in Experience Editor

I've created a custom Field Type that's very similar to Rich Text (a Duplicate, in fact) and want to use it with a custom HTML Editor Profile that's similar to Rich Text XA (you guessed it, also a ...
0
votes
0answers
110 views

Experience Editor is not loading theme style sheets

Application is running Sitecore v9 Update 1 with SXA v1.6. I have cloned a site and I have added a new language to this site. I'm trying to edit a page in Experience Editor in new language version but,...
0
votes
0answers
184 views

Adding a new Site under a Tenant fails with message “Something went wrong. See SPE logs for more details.”

I've install Vanilla Sitecore 9.1.1 with Commerce 9.1 and SXA 1.8.1. I tried to create and new Site under a new Tenant. It gives me the following error: I dug into the logs and found this: 5656 16:...
0
votes
0answers
24 views

Adding a custom Button to the sxa-storefront delivery page

I'm trying to add a custom action method to customize the SXA-Storefront. I'm using the CheckoutController of the Sitecore.Commerce.XA.Feature.Cart while I make an ajax call to my custom Controller ...
0
votes
0answers
49 views

SXA Map throwing 400 Bad Request

Working with Sitecore 9 (Update 1), SXA 1.7.1 and Azure Search. Components added on the page: Map, Location Finder, Search Results (all components have the same search signature). Search Query: ...
0
votes
0answers
170 views

Form not getting displayed on published page

I am using sitecore 9.1.1 with SXA 1.8 installed. I have created a simple contact form using form extensions (By Bart verdonck). However, the form gets displayed partially(all input tags of type='...
0
votes
0answers
142 views

SXA Search showing 400 Bad Request error (Infinite Loading)

Working with Sitecore 9 (Update 1), SXA 1.7.1 and Azure Search. Components added on the page: Map, Location Finder, Search Results (all components have same search signature). I am facing this issue ...
0
votes
1answer
174 views

Partial design content not appearing in Page design

Using Sitecore 9.2 and SXA 1.9, I've created a Partial design which appears OK in the Experience Editor. I've then added the Partial design to a Page design but when I view that Page design in the ...
0
votes
0answers
580 views

ERROR Year, Month, and Day parameters describe an un-representable DateTime

We are receiving below errors during Indexing. We are on Sitecore 9 update-2, SXA 1.7.1 and using Azure search. The errors below seems related to SXA fields. Has anyone come across this issue? 10752 ...
0
votes
0answers
27 views

Geofiltering does not work on the Shared site setup using SXA 1.7.0

On the shared site setup, no search results being returned when Geofiltering is applied. On the page load, results are rendered on the page. We noticed the below search query being generated when geo ...
0
votes
0answers
28 views

Sxa Search Result infinite loop after adding social media share component

i added "search result component" to a page in sitecore and it returned data , till i added the "social media share component" in the search result variant , then it got stuck and entered an infinite ...