All Questions

2,620 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
15 votes
3 answers
734 views

Not able to create custom reports in experience analytics

We are trying to create custom analytics reports but are not able to show any data in charts. Below are the steps followed to create a custom report, Created custom dimensions and segments. Created ...
Arunkumar B's user avatar
12 votes
0 answers
545 views

EXM $firstname$ token not replaced in email online version

I use Sitecore 8.2 update 3 with Email Experience Manager 3.4.2 rev. 170713. I send EXM campaigns using CM server and 1 additional Dedicated Email Delivery server. I use token $firstname$ in the ...
Marek Musielak's user avatar
  • 23.9k
10 votes
0 answers
318 views

Custom WFFM Speak Reporting Page

I am trying to display submitted form records on a custom SPEAK reporting page. I can use the FormResponsesDataSource rendering to get the submitted records related to a given form. Now I need to ...
scFootsteps's user avatar
  • 3,851
9 votes
0 answers
552 views

Submit actions disappeared from Sitecore 9 forms editor

My team is experiencing an issue with Submit Actions in the Sitecore 9.0.1 Form Editor. When trying to edit existing submit actions, the edit button is disabled. And when trying to add a new one the "+...
schne489's user avatar
9 votes
2 answers
2k views

Sitecore 9 Separate CD server - ERROR Cannot start analytics Tracker

I Installed Sitecore 9 XP1 with Separate CD and CM servers. I am getting the below error in CD: Unexpected character encountered while parsing value: <. Path '', line 0, position 0 31260 12:55:...
Krishna Chalasani's user avatar
9 votes
0 answers
218 views

Virtual field not working with Azure

Currently, I'm using facet to filter the search result. The result works perfectly fine with SOLR but when I switch to Azure it doesn't work anymore. The result shows all although I added filter ...
user1979636's user avatar
9 votes
1 answer
1k views

Sitecore 8.1 and xDB, Experience Analytics Tables Empty, Showing Errors

I'm running Sitecore 8.1 Update 1 and am trying to get the basic built-in Experience Analytics working. However, I am getting an error on all the graphs such as The ...
Chris's user avatar
  • 145
9 votes
1 answer
5k views

Droplink source query breaks with templateid or templatename

I have a few fields in a template, and two of them have template name restrictions. Using the restriction, I get 0 results, and when removed I get all the items I want (plus others I don't) With ...
MStodd's user avatar
  • 284
8 votes
1 answer
946 views

Sitecore Powershell SPE 5.1 "Could not validate access using the provided credentials" error

I have written the SPE powershell script in my local Sitecore 9.1.1 sandbox environment and trying to execute, it is asking session elevate privilege to enter credentials. Even though I am entering ...
Prabhu Ranganathan's user avatar
7 votes
1 answer
621 views

Sitecore JSS integrated mode performance tuning

I hope you all are doing well and safe. Today I am here to ask a question specific to Sitecore JSS performance. Category - Sitecore JSS integrated mode, performance issue Sitecore Version - 9.2, ...
Sachin Dabas's user avatar
7 votes
1 answer
540 views

Good workflow for SXA PowerShell scripts

I am trying to find a good way to work with PowerShell scripts that we use for SXA such as for scaffolding. I have tried the PowerShell ISE client that was built into Sitecore but sometimes the UI was ...
Barsonax's user avatar
  • 173
7 votes
0 answers
592 views

SXA & Item Language Fallback

This is for Sitecore 8.2 update-5 version and SXA 1.5 . I have configured item fallback language in the settings of my site : Now, we have implemented a partial design with json content that ...
Maxime Sageot's user avatar
6 votes
3 answers
219 views

Sitecore item data fetch on the basis of language if wrong language append goes to 404 page

I am getting stuck with an issue, I have a Multilanguage site that is based on SXA. Rather than going to change via language drop-down, I am going to change language via URL. Please see the steps ...
pawan Tyagi's user avatar
6 votes
0 answers
113 views

Custom experience editor button in Horizon

I've added a custom experience button to a component to be able to edit the data - it's a component showing an external video so the editors needs to be able to set the url. This works fine in the ...
Gatogordo's user avatar
  • 20.2k
6 votes
0 answers
993 views

Overriding expired contact session lock for contact id

Sitecore 9.1 We recently moved to Redis in Azure for session. When session is unavailable for a short period of time, the I see the logs below for 10's of thousands of lines. Other than Redis never ...
Chris Auer's user avatar
  • 13.1k
6 votes
1 answer
152 views

Azure Deployment Slot Processing Events and Updating Indexes

We have a deployment slot that we deploy to, which we then warm up, and then swap with the live slot so that we can achieve zero downtime deployment on PaaS. This works very well in general. However, ...
Matthew FitzGerald-Chamberlain's user avatar
6 votes
2 answers
2k views

Could not find the rendering in the HTML loaded from server. Sitecore experience editor issue

We recently moved from Sitecore 7.2 to 9.0.2 and since then we have started getting following error when we try to add a control(by clicking "Add here") with datasource from the experience editor. ...
Deepak Bisht's user avatar
6 votes
0 answers
437 views

Log Sitecore errors as exceptions instead of trace in application insights

By default, Sitecore application insights config logs Sitecore errors as traces instead of exceptions this means application insights dashboard and alerts are unaware of the exception occurring in a ...
Bevin's user avatar
  • 111
6 votes
1 answer
275 views

Does Sitecore Forms meet the standards from WCAG 2.1

Do the Sitecore 9 forms meet the standards from WCAG 2.1? I've read that they meet the 2.0 but couldn't find anything around 2.1. Any documentation that I could have a look?
Snapper's user avatar
  • 373
6 votes
0 answers
421 views

Disable EXM dispatch on CM and offload to DDS?

We are implementing an EXM solution for sending bulk mail, but have come across an issue in scaled environments when using a Dedicated Dispatch Server. We have offloaded all dispatch to the DDS by ...
George Tucker's user avatar
6 votes
0 answers
137 views

Get Contact Profile Data

I'm trying to get a contact's profile data in Sitecore 9 u2. By profile data I mean data collected based on profile cards assigned to pages they visit. I'm using the ContactBehaviorProfile facet as ...
Teeknow's user avatar
  • 2,477
6 votes
1 answer
268 views

How to create a custom button for experience editor that creates a new rendering?

Right now I'm in the process of expanding our experience editor functionality. I've followed these articles for adding chrome around renderings and placeholders, and now I'm trying to extend this ...
WillHubbell's user avatar
6 votes
1 answer
2k views

Populate Solr Managed Schema Error

I am getting the 404 error while trying to populate the schema from "Populate Solr Managed Schema". Job started: Index_Update_Collection=sitecore_core_index|#Exception: System.Reflection....
Alok Kumar's user avatar
6 votes
0 answers
885 views

Sitecore Analytics Exceptions with mongoDB Failure

Overview During a disaster recovery test of our environment we make mongoDB unavailable to Sitecore with the expectation that Sitecore will continue to function normally due to the Configuration ...
TShiner's user avatar
  • 61
6 votes
0 answers
309 views

Dynamic Date Comparison in Search filter

Using Sitecore 9.01 and SXA 1.6 , we are trying to create search scope that filter News item based on their dates , so each News item has start and End date and we need to display only not expired ...
user1534066's user avatar
6 votes
2 answers
2k views

An error occurred when trying to create a controller of type 'ContactsController'

An error occurred during migration MongoDB data to XConnect. The same issue was registered but out of the Sitecore stack exchange. https://stackoverflow.com/questions/48302183/sitecore-xconnect-an-...
Vlad Shpak's user avatar
  • 1,792
6 votes
0 answers
92 views

Zero Items Read In Output of Debug Mode

I am attempting to troubleshoot a slow page by using the Debug option from Experience Editor. The problem I'm facing is that it shows zero Items Read, which isn't helping me find the problem. In fact,...
jrap's user avatar
  • 4,951
6 votes
0 answers
573 views

Index errors on start up on Azure environment

When starting our application we are seeing lots of these entries: 2017-06-29T08:38:59 PID[60944] Error 8168 08:38:59 ERROR Custodian.UpdateIndexTimestampTimerTick. Update index last updated ...
David Masters's user avatar
6 votes
4 answers
338 views

Content search related to feature

I am working on Helix based project. I've already implemented Foundation.Indexing project and also I've implemented news search and blog search based on Foundation.Indexing. Now I am working on site ...
Vlad's user avatar
  • 1,420
6 votes
1 answer
562 views

Component disappears when another component is added and the page was not saved

We're having an issue where a user adds a component to a page, and then adds another component to the first component. But when they add the second component the page reloads and since the content ...
Aaron F.'s user avatar
  • 131
6 votes
1 answer
445 views

Transparent PNGs lose transparency when uploaded to media library (8.2)

I have some PNGs that I created in Photoshop which have transparent backgrounds. I've saved these as PNGs and when I view the images in my file stystem in my browser, the background is transparent as ...
Erica Stockwell-Alpert's user avatar
5 votes
1 answer
395 views

Calling a script on asset download in Sitecore Content Hub

Does anyone know a way to trigger a script on asset download? Can't find anything in the docs and don't see an obvious trigger condition for that.
Vasiliy Fomichev's user avatar
5 votes
1 answer
234 views

Does sitecore.cli require identity server?

When using the Sitecore CLI in SC10, the --authority parameter seems to require the identity server. Can it be used without the identity server? What would be the format of the URL? We have SSO ...
Gary Williams's user avatar
5 votes
1 answer
1k views

Invalid redirect_uri issue

I installed Sitecore 9.3 on Azure. Everything is working fine. Next I installed Sitecore Horizon 9.3 on Azure. Then If I try to click on Horizon icon from Sitecore. It is giving error. I tried below ...
venkat's user avatar
  • 398
5 votes
0 answers
653 views

Atomic update of a SOLR document. Updating fields on document instead of full reindex of document

SOLR has a feature for doing partial updates of a document called Atomic Updates. The SOLR documentation has this example: { "id":"mydoc", "price":{"set":99}, "popularity":{"inc":20}, "...
Nikolaj's user avatar
  • 163
5 votes
0 answers
97 views

Is the Session DB Performance Boost still necessary?

I see that the section on optimizing SQL Session DB Performance that existed in the Sitecore 8.1 documentation no longer exists in the documentation for 9.1. Is this because the step is no longer ...
tkooser's user avatar
  • 96
5 votes
1 answer
327 views

Push to Google Analytics only when Component Testing

Given that... I have two variations of a component, Promo and AmazingPromo. I've created a page and set up personalisation to show one or the other based on a condition (for instance if the user is ...
SamMullins's user avatar
5 votes
1 answer
487 views

Getting Error on Rebuilding Link Databases - Master Database

I am getting the below error while Rebuild Link Databases. Sitecore Version: Sitecore.NET 9.0.2 (rev. 180604). attached screen shots. Other Databases are rebuilding successfully, only master is ...
Shrad's user avatar
  • 303
5 votes
0 answers
131 views

Sitecore Commerce Sorting Product by Most Viewed

I have a requirement in our Sitecore Experience Commerce 9.0 update 2 to sort the Product List by popularity which means sorting by most viewed products on top. I have tried to get it from ...
Hung Nguyen's user avatar
5 votes
0 answers
275 views

How to add experience editor button with Sitecore Powershell?

I've created a script to aid editors publishing components on a page, and I've added it to the content editor item context menu, but I can't work out how to add a button to do the same from the ...
James Walford's user avatar
5 votes
0 answers
73 views

Experience Extractor extracts incomplete data

I'm trying to learn how to use Experience Extractor however I'm running into an issue where the data presented on Experience Analytics and the data extracted are different. Specifically I'm looking ...
qwert's user avatar
  • 389
5 votes
0 answers
592 views

Creating new Dimension and Segment to create a new chart

I am trying to create a new dimension and a new segment to use in my new chart. After many attempts I found this article Create an interaction processor- From this reference I did the following ...
saramgsilva's user avatar
5 votes
0 answers
2k views

XConnect IndexWorker unable to connect

So after a clean install of Sitecore, I've been trying to get an app working with xConnect, but when I'm running that I'm getting the following exception in my code: No connection could be made ...
Trayek's user avatar
  • 1,217
5 votes
0 answers
260 views

Check if boost rule has been applied to an item

I am implementing functionality to push certain items in my content tree down in search results depending on a "discontinued" checkbox field. I have created a rule item under /sitecore/system/Settings/...
Matthew Dresser's user avatar
5 votes
1 answer
706 views

CreateAlias: Setting alias 'sitecore_custom_web_index_primary_alias' to collection 'sitecore_custom_web_index' failed

I have configured a High Availability for SOLR solution with 2 x SOLR 3 x Zookeeper While I was building the indexes everything went well, except for the following 7816 05:28:53 ERROR ...
Vinicius Deschamps's user avatar
5 votes
0 answers
167 views

Experience Editor overwriting items edited elsewhere

I have an interesting problem. On my home page I have multiple controls that link to items (articles). The controls are in the Final Rendering of the home page and the data source for the control is ...
Kevin's user avatar
  • 951
5 votes
2 answers
3k views

Getting Error while creating contact through xConnect in Sitecore9

I am getting an exception/error while I am creating contact though xConnect Code, below is my code: using (var client = CreateClient()) { try { ...
Ashish Bansal's user avatar
5 votes
0 answers
537 views

Sitecore restarted multiple times during Teamcity deployment, mainly while syncing TDS project

We are using TeamCity for sitecore CI integration. Sometimes we get an issue related to sitecore item sync using TDS. But after some time, when we run deployment script again on server, those issues ...
Arvind Gehlot's user avatar
5 votes
0 answers
511 views

Gzip causing an error in the experience editor

Just set up a new machine, so... I have a site running locally Sitecore 8.1.160519, The site has GZip enabled. I see the appropriate header if I just browse to the site. But if I go to the ...
Ethan Schofer's user avatar
5 votes
1 answer
639 views

SolrCloud and the Indexing Manager not showing statistical information

We are looking at deploying SolrCloud with our 8.2.5 install. Everything seems to be running OK so far, however I've noticed that the Indexing manager does not load any of the indexing statistical ...
j_r's user avatar
  • 143

15 30 50 per page
1
2 3 4 5
53