João Neto
  • Member for 5 years, 3 months
  • Last seen this week
Create Connection for Sitecore 9 instance with Sitecore Rocks
25 votes

It's a permission issue that started on Sitecore 9. You have to add this section to your Web.config. <location path="sitecore/shell/WebService"> <system.web> <authorization&...

View answer
Why I can't see my forms/templates in the Sitecore Forms application?
Accepted answer
16 votes

Basically, I had to rebuild my index(es). I noticed some errors logged on the Solr Admin page, but after rebuilding all indexes, I can see my forms and templates:

View answer
XConnect IndexWorker error "Tokens are incompatible, they have different set of shards."
8 votes

In case this error persists, even after you rebuild the XDB index, you might as well want to check the items under /sitecore/system/List Manager/ListOperations node. These items are created by the ...

View answer
How to become Sitecore Silver/Gold partner
Accepted answer
5 votes

In the page https://partners.sitecore.com/s/program-requirements you find the requirements: Once, you meet the criteria, you have to apply for the each one of it by submitting the forms in the links ...

View answer
Is there a specific order to install Sitecore 9 XP1?
Accepted answer
5 votes

From the PowerShell script provided in the section 5.2 Install Sitecore XP of the Sitecore Experience Platform Installation Guide, I can say that the installation order is: Install Solr and enable ...

View answer
How can I patch Icons.config file?
Accepted answer
5 votes

Actually, I found out a way to patch the Icons.config. <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <configuration> <sitecore> <icons> <collection name="Foo"> ...

View answer
Why the .update package is not moving Sitecore items between parent items?
Accepted answer
4 votes

Found the issue. When moving Sitecore items using .update packages you need to first delete them and then add them to the target path. The problem with my .update package is that it only contains ...

View answer
Content Editor showing "failed to load resource: Request timeout" in Safari only
4 votes

Doing a quick search you'll find other people complaining about some default Safari timeout issue. It seems Safari has something around 10 ~ 15 seconds set for XHR (ajax) as time out by default and ...

View answer
Does personalization require a specific license?
Accepted answer
4 votes

You should have Sitecore.xDB.base license. Sitecore 8.1 now requires a license with the “Sitecore.xDB.base” key to enable all features of the Experience Platform. If your license file does not ...

View answer
Xamarin support for early version of Sitecore
4 votes

I agree with the answer provided above except for the part that you need a Xamarin license. Xamarin is now free and is a built-in installation available for Visual Studio 2015 Community Edition (or ...

View answer
Does Sitecore cloning create extra records in Link Database?
2 votes

Adding to what @mark-cassidy said: Links Database stores relations between field values, and items for each database (web, master, core, and additional ones), language and version. A Clone keeps a ...

View answer
How to fix the Global.asax warnings in a Sitecore 9 (Update-1) Visual Studio solution?
Accepted answer
2 votes

As suggested by @jammykam, I removed the Global.asax. It stopped the warnings being popped up in my Visual Studio. I don't know why the Sitecore online training teaches you to add this file to the ...

View answer
Error thrown when attempting to enter "Explore" mode of Experience Editor
2 votes

Based on your comments, I would suggest you explore more the log that you found in your browser's console: Failed to call scGetFrameValue in IFrame tag. This typically happens due to a Permission ...

View answer
Sitecore Diagnostics Tool shows a lot of warnings for Configuration Pipelines consistency for CD role
Accepted answer
2 votes

Particularly, I do not think it is a bug. It seems to be just a warning about what was changed in your Sitecore installation. I have disassembled the SDT code and I have found that this warning is ...

View answer
Sitecore Diagnostics Tool shows WebDAV must be disabled on CD but it is already
Accepted answer
2 votes

The assembly that evaluates if the WebDAV is enabled is the Sitecore.DiagnosticsToolset.Tests. I managed to disassemble it and found that it checks the following in the Sitecore configuration to ...

View answer
Content Editor: Add properties link for General Link, Image field and Rich text editor
Accepted answer
2 votes

I followed this article here in order to add a "Insert Telephone Link" to the General Link field: https://www.akshaysura.com/2015/02/22/add-telephone-link-to-the-general-link-field-type-in-sitecore/. ...

View answer
Using ExcludeFilesFromDeployment with gulp-msbuild
1 votes

I have tried to achieve the same in the past. Even after several Google searches and personal attempts, I couldn't find anything to exclude files from deployment. The Gulp task is trying to pass the ...

View answer
How to customize Experience Editor ribbon to make it easier to toggle between Edit & Preview
1 votes

In the Core database, just change the order of the item /sitecore/content/Applications/WebEdit/Menus/Other Views/Preview.

View answer
Cannot find packages containing StandardController
1 votes

StandardController comes from the Sitecore.XA.Foundation.Mvc assembly, which is part of the SXA package. Are you trying to work with SXA? If so, first you have to install the SXA package in your ...

View answer
Sitecore Version Upgrade 8.0 to 8.2
1 votes

You'll find several blog posts on how to upgrade, but I can provide here the initial steps. Open the documentation page of the Sitecore version you want to update to and download the upgrade guide. ...

View answer
Could not create Appender [AdoNetAppender] of type [log4net.Appender.AdoNetAppender, log4net] error
Accepted answer
0 votes

After a while, I figure it out. Here's what I found out: Although Sitecore.Logging assembly uses the same log4net namespace, it doesn't depend on log4net at all. You can check it in the Sitecore ...

View answer
Sitecore Habitat Installation issue
0 votes

Try the following: In Visual Studio, open Tools > Options > Web Package Management > In "Locations of external tools", move the $(PATH) to the top (before .\node_modules.bin). Now, in Task Runner ...

View answer