0

I am trying to install Sitecore 9.2 Standalone on Azure PAAS using Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410.

I am following the steps provided at https://doc.sitecore.com/developers/92/sitecore-experience-manager/en/walkthrough--deploying-a-new-sitecore-environment-to-the-microsoft-azure-app-service.html

I am facing an issue here as the script breaks after the provisioning state is marked as a success.

The last log:

VERBOSE: 9:45:02 AM - Created resource group 'october-2019' in location 'eastasia'

After that my resource details are displayed on th screen.

Then I got this error:

New-AzureRmResourceGroupDeployment : 10:00:02 AM - Error: Code=InvalidTemplateDeployment; Message=The template deployment 'october-2019' is not valid according to the validation
procedure. The tracking id is 'c301cb8c-5e23-4e5e-8740-76ee6df2c747'. See inner errors for details.
At D:\Personal\Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1:117 char:35
+ ... eployment = New-AzureRmResourceGroupDeployment -Name $Name -ResourceG ...
+                 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [New-AzureRmResourceGroupDeployment], Exception
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Azure.Commands.ResourceManager.Cmdlets.Implementation.NewAzureResourceGroupDeploymentCmdlet

New-AzureRmResourceGroupDeployment : 10:00:02 AM - Error: Code=InvalidServiceName; Message=Service name '-as' is invalid: Service name must only contain lowercase letters, digits or
dashes, cannot start or end with or contain consecutive dashes and is limited to 60 characters.
At D:\Personal\Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1:117 char:35
+ ... eployment = New-AzureRmResourceGroupDeployment -Name $Name -ResourceG ...
+                 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [New-AzureRmResourceGroupDeployment], Exception
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Azure.Commands.ResourceManager.Cmdlets.Implementation.NewAzureResourceGroupDeploymentCmdlet

New-AzureRmResourceGroupDeployment : The deployment validation failed
At D:\Personal\Sitecore Azure Toolkit 2.3.0 rev. 190410\tools\Sitecore.Cloud.Cmdlets.psm1:117 char:35
+ ... eployment = New-AzureRmResourceGroupDeployment -Name $Name -ResourceG ...
+                 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : CloseError: (:) [New-AzureRmResourceGroupDeployment], InvalidOperationException
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Azure.Commands.ResourceManager.Cmdlets.Implementation.NewAzureResourceGroupDeploymentCmdlet

The following are the different combinations which I tried:

  1. Oct
  2. October
  3. Oct-2019
  4. October2019
  5. october2019
  6. october-2019
  7. 20191003

Any input will be helpful.

  • 1
    You'll get this if you're not passing the "deploymentId" parameter – Mark Gibbons Oct 3 at 6:19
  • @MarkGibbons: Please provide your comment in answer, so I can accept it. I was thinking that as I have provided it in the Powershell interface, it's fine, as the logs were showing that value. I populated it in the azuredeploy.parameters.json and was able to move ahead. The log was misleading. – NutsAndBolts Oct 3 at 6:30
1

You'll get this if the deploymentId parameter is somehow not being set correctly.

The key error message you provided:

Service name '-as' is invalid

This is the Azure Search resource name, which is prepended by the deploymentId parameter.

The Sitecore Azure Quickstart Templates says

The deploymentId and licenseXml parameters in azuredeploy.parameters.json are filled in by the PowerShell script using Name and LicenseXmlPath parameters respectively.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.