1

Failed to start the Marketing Automation Engine service - Sitecore 10 installation failed on Windows 11

Starting Marketing Automation Engine...
2022-02-07 15:54:34 ERR Error initializing XConnect client.
System.AggregateException: One or more errors occurred. ---> Sitecore.XConnect.XdbCollectionUnavailableException: An error occurred while sending the request. ---> Sitecore.Xdb.Common.Web.ConnectionTimeoutException: A task was canceled. ---> System.Threading.Tasks.TaskCanceledException: A task was canceled.
2
  • It appears like you solved this issue. You may want to post an answer to your own question so that people can see the answer easily? Feb 7, 2022 at 11:55
  • This also applies to Sitecore 9.3 running on Windows 11 Jun 17, 2022 at 21:37

1 Answer 1

2

Solution: The issue was resolved by disabling TLS 1.3 over TCP.

New-Item 'HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.3\Server' -Force | Out-Null

New-ItemProperty -path 'HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.3\Server' -name 'Enabled' -value '0' -PropertyType 'DWord' -Force | Out-Null

New-ItemProperty -path 'HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.3\Server' -name 'DisabledByDefault' -value 1 -PropertyType 'DWord' -Force | Out-Null

enter image description here

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.