2

I got the following error in the log files of my upgraded site:

2628 2016:12:09 13:07:13 ERROR Media request analytics failed
Exception: System.InvalidOperationException
Message: Tracker.Current.Session.Interaction is not initialized
Source: Sitecore.Kernel
   at Sitecore.Diagnostics.Assert.IsNotNull(Object value, String message)
   at Sitecore.Analytics.Media.MediaRequestEventHandler.OnMediaRequest(Object sender, EventArgs args)

Any ideas what is the cause of this?

1

We ran into the same issue on our CM server (Sitecore 8.1 Update 3, robot detection disabled) and found we had to do the following as detailed on a different documentation page https://doc.sitecore.net/sitecore_experience_platform/setting_up__maintaining/xdb/configuring_servers/disable_robot_detection_on_a_content_management_server

Change:

<configuration>
  <system.webServer>
    <modules>
      <add type="Sitecore.Analytics.RobotDetection.Media.MediaRequestSessionModule, Sitecore.Analytics.RobotDetection" name="MediaRequestSessionModule" />
    </modules>
  </system.webServer>
</configuration>

to

<configuration>
  <system.webServer>
    <modules>
      <add type="Sitecore.Analytics.Media.MediaRequestSessionModule, Sitecore.Analytics" name="MediaRequestSessionModule" />
    </modules>
  </system.webServer>
</configuration>

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.