5

Getting this error when trying to install a package to my local Sitecore instance via Sitecore Rocks. I am not aware of a "live" database so I am not sure where this is coming from. I have checked the ShowConfig to ensure there is only core, master, web in the databases/database nodes. No "live" db in there.

Error when I try installing

  • It looks like the package is trying to find a database called live. – Geoff Warren Oct 7 '16 at 22:42
  • Have you checked anything weird like targets, etc. that might want to refer to a "live" DB? – mservais Oct 7 '16 at 22:54
10

As Geoff already pointed out; the package seems to contain content for a database called "live".

You can see (and remove, if you want) this by opening the package file. I'm using WinRAR for this example:

When opening up the package archive, you will find package.zip.

enter image description here

And opening that up, you will find a structure like this:

enter image description here

The "items" folder is the one you're after. In my example here; all I have are items in the "core" database - but presumably yours would have additional folders. Including one called "live".

enter image description here

You can rename or delete this folder (as appropriate, I don't know enough about your package to make that call), and the package should be able to roll on without issue.

  • Oh good catch. I was thinking it's the install of Sitecore Rocks itself – Pete Navarra Oct 7 '16 at 22:56
  • This makes total sense and worked. I got the packages as a pull-down from a Production environment from a "live" database. Once I got the packages from the "master" database they installed just fine. – Toby Gutierrez Oct 8 '16 at 17:23

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.